Ahojte
Ako by bolo mozne urobit nasledovnu vec: Takze na disku mam jednu skrytu patriciu, na ktorej mam image zalohu systemoveho disku urobenu ghostom, ako by som na tento disk nahodil ghost aby ten disk potom bootoval ako zachrana disketa alebo cd ghostu, a dalej ako by som mohol pridat do menu polozku (ktore mi nabehne pri stlaceni klavesy F8 pri nabiehani windowsu xp kde si mozem vybrat safe mode, start normally ......) tohto ghosta tak ze ked ho zvolim tak mi nabehne ghost a budem moct obnovit system. Dufam ze z tohto textu pochopite co chcem, vopred dakujem
ako na disk vyklonovat ghost + boot menu
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- david99
- Začátečník

-
- Dony
- Středně pokročilý

Teoreticky by to melo jit, akorat si nejsem jisty, jestli DOS nabootuje ze skryteho partitionu, pak by stacilo pridat do boot.ini zaznam jako pri multibootu s Win98 (to je taky pri bootu DOS), to co bys nastavil na tom skrytem partitionu uz by bylo jen na tobe (autoexec, config...).
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - jessie.james
- Začátečník

neni mi teda presne jasne, o co se ti jde, ale jestli to dobre chapu, tak mas jeden HDD rozdelen na dve particny, na jedne mas system, na druhe nactenou zalohu v ghostu a jde ti o to, aby jsi ji v pripade potreby natahl na tu systemovou cast disku. chapu to spravne?
ja to delam tak, ze mam boot CD nortona ghosta, v BIOSU nastavim bootovani na CD mechaniku a pak pres tohle CD natahnu na systemovou cast disku zalohu.
to je mnohem jednodussi, nez ten postup, co jsi popisoval
ja to delam tak, ze mam boot CD nortona ghosta, v BIOSU nastavim bootovani na CD mechaniku a pak pres tohle CD natahnu na systemovou cast disku zalohu.
to je mnohem jednodussi, nez ten postup, co jsi popisoval
- david99
- Začátečník

-
ahoj chapete to spravne, ano s tym multibootom ako s win98 som rozmyslal lenze mi to nechce ist vzdy sa to restartuje.
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
toto je struktura z boot.ini, co za cisla mam dat pri multi, disk, rdisk, partition? a je potrebne tam potom dat aj ten napis Windows? mam na disku tri particie Systemovy C ten je na zaciatku disku potom za nim D a uplne na konci disku ako tretia particia je ta skryta na ktorej je zaloha,
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
toto je struktura z boot.ini, co za cisla mam dat pri multi, disk, rdisk, partition? a je potrebne tam potom dat aj ten napis Windows? mam na disku tri particie Systemovy C ten je na zaciatku disku potom za nim D a uplne na konci disku ako tretia particia je ta skryta na ktorej je zaloha,