Asus P5LD2 Deluxe vs. P5WD2 Premium

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
JaCK4L
Nováček
Nováček

Asus P5LD2 Deluxe vs. P5WD2 Premium

Příspěvek od JaCK4L »

Zdravim, uz dlhsi cas vaham medz tymito 2-oma modelmi a stale si nie som isty... Precital som dost vela recenzii ale nakolko som noob, nie su mi niektore veci jasne.

1) Mohol by niekto vysvetlit/popisat najdolezitejsie rozdiely tychto dosiek? (samozrejme cipset 945 a 955 :-D ) Mam hlavne na mysli rozdiel vo vykone a moznostiach pretaktovania... Alebo su ich moznosti rovnake? Neoplati sa skor usetrit nieco a kupit P5LD2 Deluxe?

2) Ma z vas niekto skusenosti s pretaktovanim Prescottov 6xx na P5LD2 Deluxe? Da sa tam znizovat multiplikator? Ake vysledky by som mohol ocakavat (teoreticky! kvalitne pamate, chladic atd.) so 640 (3,2 GHz)?

3) Bude mozne pouzit pamate DDR2 s CL5 na P5WD2 Premium? Na czechcomputer.cz nepise PC5300 medzi podporovanymi... ak sa mylim, opravte ma prosim... :wink:

Dakujem.

//edit mhl, přesun z desek
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

ad 1) ideální bude když si stahneš manuály ze stránek asusu a prostuduješ je.
rozdíl je v jedné funkcionalitě týkající se pamětí a jejich podporované frek.

ad 2) zatím jsem na ní netaktil, takže se k tomu více nevyjádřím

ad 3) budou
Benu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Benu »

Asi ti moc nepomůžu, ale pokud chceš hodně taktovat, ta by sis měl pročíst tohle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... c&start=60

Obě desky mají stejný problém s restartem. Moje P5LD2 taky. Možná by stál za úvahu jiný výrobce.... Bez problémů s restartem se dá jít z 3 na 3.6Ghz s P630 a dále již s problémem při restartu (bez zvýšení) napětí na 3.8GHz. Problémy nastávají při překročení FSB nad 240MHz. Pokud budeš mít procesor s odemčeným násobičem tak problém asi nevznikne, prostě nastavíš FSB 266 a snížíš násobič a ty desky to musí zvládat. Mě to taky přestalo s restartem blbnout když jsem tam lupl přímo FSB 266MHz, ale bez zvýšení napětí pak systém nebyl stabilní, protože mám uzamčený násobič na 15 (= 4GHz). Pokud budeš kupovat rychlejší procesor než je P630, tak tě tento problém asi úplně mine, na tak vysoké FSB se asi při taktování stejně nedostaneš.
OCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od OCZ »

Jaky problem s restartem mas na mysli?? v zahranici je P5WD2 Premium asi nejoblibenejsi deska na OC se koukni na XS . Ja ji mel taky v planu ale asi vezmu rovnou P5WD2-E(i975X).Hlavni rozdil mezi i945 a i955 je ze i955 ma vychytanej pametovej radic.
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

me vali pameti na 800MHz coz je oproti 667Mhz na 945 dost podstatnej rozdil. nemam ale tuseni kde se da menit nasobic. coz by me teda zajimalo hodne
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
JaCK4L
Nováček
Nováček

Příspěvek od JaCK4L »

sket: podla manualu (tu dosku nemam, takze tipujem...) by to mohlo byt takto: Advanced > JumperFree Configuration > AI Overclocking [Manual] > CPU Lock Free... mozno ina moznost v AI Overclocking :roll: skus sa na to pozriet a daj vediet ci to tam niekde je :wink:
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

abych mohl taktovat musim prepnout AI na manual a zadna polozka cpu lock free tam neni. dis sem naposled hledal novej bios byl server asusu pretizenej. nemuzu se mometnalne podivat jestly tam ta polozka neni pokud je zapnuty AI overclocking ale dost pochybuju.
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
Benu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Benu »

Myslím, že položka ''CPU Lock Free'' se ukáže jen tehdy, pokud je procesor odemčený (viz. manuál).
Jinak s potížemi s restartem u P5WD2 Premium jsem se možná sekl, já mám P5LD2.
Bilardos
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bilardos »

Jak rychle vám Asus P5LD2 břeběhne načítání hadrwaru BIOSem? (než začne najíždět Windows?
Místo klasického naběhnutí mě to trvá snad víc jak 10s. Nebo se to dá nějakým nastavením urychlit?
Nebo je to "výbavou desky" a ostatní stejně vybavené desky nabíhají stejně?

Jinak co se týká přetaktu, tak násobič asi nezměníš, protože asi nekoupíš otevřený procesor. Ale i tak mám P 640 na P5LD2 na stabilních 4 GHz.

Ale stejně chci tuto desku prodat.
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

nabíhá mi zhruba stejně rychle (mám verzi Deluxe), předtím jsem měl non Deluxe a to samé.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“