program na přetaktování skrz windows

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
kaf
Nováček
Nováček

program na přetaktování skrz windows

Příspěvek od kaf »

Vlastním desku s čipsetem 82815/EP/P Solano na které běží PIII 800
ale mám problém s jakýmkoli nastavení BIOSu protože vše je v sestavě COMPAQ a její BIOS neumožňuje jakoukoliv změnu (spíše jde o to že veškeré diagnostické programy (sandra apod.)hlásí výrobce desky COMPAQ a nikde jsem neviděl nový BIOS ke stažení. Zřejmě to bude tím že zmíněná firma naflashuje vše na sebe. Zajímalo by mne jestli nevíte někdo o nějakém programu který by byl schopen měnit FSB, násobič a posléze frekvenci procesoru z windows. Díky za odpovědi mail: alvatar@seznam.cz
kema
Nováček
Nováček

Příspěvek od kema »

Myslím, že něco podobného umožňuje CPUFSB, nebo tak nějak a něco málo umí i SpeedFan. Stáhni je a zkus.
kaf
Nováček
Nováček

Příspěvek od kaf »

kema píše:Myslím, že něco podobného umožňuje CPUFSB, nebo tak nějak a něco málo umí i SpeedFan. Stáhni je a zkus.
Problém je v tom že já potřebuji znát výrobce a typ desky a to bohužel nezjistím protože je to přehňácnuté COMPAQem a hlásí mi to i SSandra apodobné programy. Takže v programu CPUFSB se nechytám protože tam musím zvolit typ desky a výrobce(teda jestli se nemýlím)
kema
Nováček
Nováček

Příspěvek od kema »

kaf píše:
kema píše:Myslím, že něco podobného umožňuje CPUFSB, nebo tak nějak a něco málo umí i SpeedFan. Stáhni je a zkus.
Problém je v tom že já potřebuji znát výrobce a typ desky a to bohužel nezjistím protože je to přehňácnuté COMPAQem a hlásí mi to i SSandra apodobné programy. Takže v programu CPUFSB se nechytám protože tam musím zvolit typ desky a výrobce(teda jestli se nemýlím)
Najdi si na desce clock generator, opiš si z něho údaje, měl bys je potom najít v CPUFSB, nebudeš nastavovat desku, ale přímo clock generator. Pak by to mělo šlapat.
Práce není žena, sama se neudělá...

AMD Phenom II X4 3,1GHz, 4GB DDR2 800 A-Data, Gigabyte 785G, Samsung 1TB SATA 2, Samsung 400GB SATA2, NEC 3520, Sapphire 4850 passive, Enermax 460W,
notebook: Asus A7T
West ho
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od West ho »

K desce si mel dostat cd kde neco takovyho bejva ja mam gigabyte a program k nemu se jmenuje Easy tune,ktery todle umi!!!!! Ale todle by mel zvladnout i speedfan!!!!!...ale mozna se mylim!!!!!!
Notebook
Notebook
Osobní PC
iPhone
HTPC
kema
Nováček
Nováček

Příspěvek od kema »

West ho píše:K desce si mel dostat cd kde neco takovyho bejva ja mam gigabyte a program k nemu se jmenuje Easy tune,ktery todle umi!!!!! Ale todle by mel zvladnout i speedfan!!!!!...ale mozna se mylim!!!!!!
Speed fan by to mohl zvládnout, ale pořád potřebuje vědět, jakej tam má clock generator. Takže to chce rozdělat a mrknout. Metoda pokus-omyl by v tomto případě asi nebyla příliš vhodná...
Práce není žena, sama se neudělá...

AMD Phenom II X4 3,1GHz, 4GB DDR2 800 A-Data, Gigabyte 785G, Samsung 1TB SATA 2, Samsung 400GB SATA2, NEC 3520, Sapphire 4850 passive, Enermax 460W,
notebook: Asus A7T
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“