NEchladí zdroj
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- p81
- Nováček

-
NEchladí zdroj
Nevíte někdo zda je možný, aby větrák na zdroji nefungoval kvůli nějaký softwarový chybě, pořídil jsem si totiž nový zdroj jelikož ten starý poslední doubou chladil jenom někdy a většinou se netočil. Pořídil jsem nový a ten dělá tu stejnou chybu.
D9k Petr
D9k Petr
- LGA
- Začátečník

Re: NEchladí zdroj
Ja si myslim, ze otacky ventilaturu nejde softwarove regulovat (asi ani merit)p81 píše:Nevíte někdo zda je možný, aby větrák na zdroji nefungoval kvůli nějaký softwarový chybě, pořídil jsem si totiž nový zdroj jelikož ten starý poslední doubou chladil jenom někdy a většinou se netočil. Pořídil jsem nový a ten dělá tu stejnou chybu.
D9k Petr
Jeste by jsi mohl napsat jaky zdroj si mel a jaky jsi koupil.
- p81
- Nováček

-
No měl jsem IT-ATX 300II DR PPFC a teĎ jsem si pořídil RAPTOXX Advance - Zdroj 450W, PFC, P4, 20/24pin, SATA, PCIe, 12cm fan. Teplota i otáčky jdou měřit jak v BIOSu tak existuje někoilik programů, kde to lze zjistit SpeedFan a Sandra např. nejenom že mi tyhle programy signalizujou u větráku na zdroji 0 otáček, ael ani neni cítit proud vzduchu ze zdroje.
Dík petr
Dík petr
- Holda
- Středně pokročilý

- p81
- Nováček

-
- Holda
- Středně pokročilý

- Holda
- Středně pokročilý

- p81
- Nováček

-
- Holda
- Středně pokročilý

- Harry®
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, oddělej bočnici a koukni se, jestli se ten větrák točí.
C2D E6750 @3Ghz (Primecooler PC-HP4 SuperSilent Heatpipe Cooler) + Asus P5N32-E Sli Plus + 2x 2GB Patriot Extreme Performance 800MHz DDR2 + BFG GF8800GTX OC2 768MB (Thermalright HR-03 Plus + ACUTAKE ACU-FAN92 PRO) + WD Raptor 74GB + LG GSA-H66N SATA + Fortron Epsilon FX600-GLN + Thermaltake MatrixVX VD3000BWA + Logitech MX518 Gaming-Grade + Logitech Media Keyboard + TEAC HP-6D-R 5.1 + 19" LCD LG Flatron L1900E BF + Windows XP 32bit
- Lubitel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Len by som zhrnul co tu naznacuje Holda
NIE zastavenie vetraku zdroja nemoze byt sposobene SW problemom.
NIE otacky vetraku v zdroji a teplotu zdroja BIOS ani nic nezobrazuje.
asi bude fakt samokegulovany. ono by ti to uz na 99 percent zhorelo, keby sa netocil vetrak vobec.
NIE zastavenie vetraku zdroja nemoze byt sposobene SW problemom.
NIE otacky vetraku v zdroji a teplotu zdroja BIOS ani nic nezobrazuje.
asi bude fakt samokegulovany. ono by ti to uz na 99 percent zhorelo, keby sa netocil vetrak vobec.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
ked to zhory, je to v hajzli
- david99
- Začátečník

-
No otacky vetraku v biose sa daju merat ak je to nejaky lepsi zdroj a ma vyvedeny kablik na meranie otacok a ten sa zapoji do dosky, a teplotu by bolo teoreticky v biose tiez mozne merat ale len v tom pripade ak ma doska konektor na externe teplotne cidlo a toto cidlo je v tom zdroji tak sa to iba zapoji na dosku niektore to tak maju.
- off
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj, musim souhlasit. muj zdroj meří otáčky a je z nej vyvedenej kablik, kterej se prostě zapoji do MB a je to. Zdroj s teplotnim cidelm pripojitelnym na MB (ani MB s moznosti pripojeni teplotniho cidla) jsem teda jeste nevidel, ale při troše fantazie by to šlo taky.david99 píše:No otacky vetraku v biose sa daju merat ak je to nejaky lepsi zdroj a ma vyvedeny kablik na meranie otacok a ten sa zapoji do dosky, a teplotu by bolo teoreticky v biose tiez mozne merat ale len v tom pripade ak ma doska konektor na externe teplotne cidlo a toto cidlo je v tom zdroji tak sa to iba zapoji na dosku niektore to tak maju.
- Woyta
- Středně pokročilý

Me deska taky hlasi ze meri otacky zdroje ale ze by tam byl nekde nejakej konektor navic. Je to mozna tim ze nektere desky pouzivaji univerzalni chip a nevyuziji jeho moznosti. U toho zdroje je mozne ze ho tak nezatezujes a tak moc nehreje tudiz fan tak jede v nizkych otackach ktere deska jiz nezaznamena (Treba pod 1000RPM). Koukni se jestli se toci coz bude asi jedine reseni.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)