Proč se vyplatí koupit lepší zdroj?
- raptor
- Začátečník

-
Proč se vyplatí koupit lepší zdroj?
Mám dotaz ohledně výběru zdroje. Stavím nové PC a nyní vybírám vhodný zdroj pro tuto sestavu. Asus A8N SLI Premium, Opteron 146 + Artic Cooling Freezer 64 PRO, RAM-Corsair 2048MB Twinx DDR500(2x1024), 7800 GT nebo GTX možná i Radeon 1900 (gr. karty nikdy nebudou dvě ve SLI nebo crossfire), DVD-RW(NEC ND4550A), 1xHDD SATA-II(WD Caviar 250.0 GB), 1xHDD ATA(WD80GB), Case nejspíše CoolerMaster Centurion 5, který má 2x 12cm ventilátor, FDD 3,5", Audigy2. Snad jsem na nic nezapomněl. Stestava by měla jít dobře taktovat.
Doporučte prosím nějaký zdroj pro tuto sestavu.
Uvažoval jsem o zdroji Eurocase SuperSilent(PFC)500W, ale ten zde hodně lidí haní.
Co říkáte na tyto zdroje? Snad jsou podstatně lepší než mnou zmiňovaný Eurocase.
Chill Innovation CP-450A2 450W
Fortron AX500-P 500W
Moc by mne zajímalo, jestli se opravdu vyplatí investovat do dražších zdrojů typu Enermax Liberty nebo nějakého Tagana.
Mohl by mi prosím někdo poradit jak silný zdroj pro tuto moji sestavu a případně nějaký typ a značku?
Doporučte prosím nějaký zdroj pro tuto sestavu.
Uvažoval jsem o zdroji Eurocase SuperSilent(PFC)500W, ale ten zde hodně lidí haní.
Co říkáte na tyto zdroje? Snad jsou podstatně lepší než mnou zmiňovaný Eurocase.
Chill Innovation CP-450A2 450W
Fortron AX500-P 500W
Moc by mne zajímalo, jestli se opravdu vyplatí investovat do dražších zdrojů typu Enermax Liberty nebo nějakého Tagana.
Mohl by mi prosím někdo poradit jak silný zdroj pro tuto moji sestavu a případně nějaký typ a značku?
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ano opravdu se to vyplatí ... kdyb si měl v roce EC500W a vedle toho Enermaxe liberty 500W tak bys rozdíl poznal už napohled natož pak při chodu PC ...
k uvedené sestvě investuj do toho nejlepšího možného : ENERMAX LIBERTY 500W ...3200,- s DPH v CC
BTW: v pár threadech to tady řešíme stačí se podívat ... BTW: jde spíše o to kdo nezkusil neuvěří ...
k uvedené sestvě investuj do toho nejlepšího možného : ENERMAX LIBERTY 500W ...3200,- s DPH v CC
BTW: v pár threadech to tady řešíme stačí se podívat ... BTW: jde spíše o to kdo nezkusil neuvěří ...
- raptor
- Začátečník

-
Začínám o tom Enermaxu Liberty vážně uvažovat. Původně jsem ale chtěl do zdroje investovat kolem 1500,-Kč bez DPH a teď se to nějak cenově zvedá, tak zatím stále nevím. Ještě jedna věc. Četl jsem něco na nějakém SK fóru, že se Enermax prý zhoršil. Docela tam ten člověk chválil Tagana.Digitaldoom píše:ano opravdu se to vyplatí ... kdyb si měl v roce EC500W a vedle toho Enermaxe liberty 500W tak bys rozdíl poznal už napohled natož pak při chodu PC ...
Takže mi doporučuješ ENERMAX LIBERTY 500W? Slabší by tuto sestavu neutáhl?
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ale utáhl by to i ENERMAX LBERTY 400W za 2400,- ale k pořádné sestavě pořádný zdroj ... rozhodni se sám ... ale jo ten 400W by to taky zvládl ... každopádně momentálně je Liberty nejlepší zdroje na thu ... proovnání s taganma a spol řešíme v jiném threadu ... Liberty je nová řada Enermaxu ... a velice se mu povedla nejen že má velmi vysoké hodnoty na větvích ale i velmi vysokou učinnost výborné provedení cable managemnetu (odnímací od zdroje
) tichý větráky haldu ochran a k tomu všemu je to jediná řada zdrojů na trhu nové psecifikace ATX 2.2
takže vlastně není moc co řešit ...
- raptor
- Začátečník

-
Teď jsem koukal na CC a nemají ho skladem.Digitaldoom píše:ale utáhl by to i ENERMAX LBERTY 400W za 2400,- ale k pořádné sestavě pořádný zdroj ... rozhodni se sám ... ale jo ten 400W by to taky zvládl ... každopádně momentálně je Liberty nejlepší zdroje na thu ... proovnání s taganma a spol řešíme v jiném threadu ... Liberty je nová řada Enermaxu ... a velice se mu povedla nejen že má velmi vysoké hodnoty na větvích ale i velmi vysokou učinnost výborné provedení cable managemnetu (odnímací od zdroje) tichý větráky haldu ochran a k tomu všemu je to jediná řada zdrojů na trhu nové psecifikace ATX 2.2
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak zkus obnchod jednoho uživatele PCtfora: http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 50&kat=208
nebo obchod admina PCTfora MaWy: http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id/8403
záruka na něj by měla být mi 3roky
jinak se nediv že neni skladem ... chce ho každej kdo chce pořádný zdroj
BTW tak se sand můžeš zeptat mailem, ICQ, telefonem atd zda ho můžou mít v dohledné době ... rozhodně to že neni skladem neni důvod ho nekupovat 
nebo obchod admina PCTfora MaWy: http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id/8403
jinak se nediv že neni skladem ... chce ho každej kdo chce pořádný zdroj
- raptor
- Začátečník

-
U CC mají záruku 2 roky u Casemodding a JSC 3 roky. To tam má CC chybu nebo má jen 2 letou záruku? Teď počkám až ho někdo bude mít skladem. Snad se do té doby konečně rozhodnu.Digitaldoom píše:tak zkus obnchod jednoho uživatele PCtfora: http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 50&kat=208
jinak se nediv že neni skladem ... chce ho každej kdo chce pořádný zdrojBTW tak se sand můžeš zeptat mailem, ICQ, telefonem atd zda ho můžou mít v dohledné době ... rozhodně to že neni skladem neni důvod ho nekupovat
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Proč se vyplatí koupit lepší zdroj?
Má sestava je v podpisu. Nemám přetaktováno. Smartguardian ukazuje na +12V větvi 11,35 - 11,47V. Nevím nakolik se tomu dá věřit (všechno je ZATÍM stabilní), ale o přetaktování si zatím nechávám zdát. A pokud vidím tvoji sestavu a v ní Radeona 1900 nebo Geforce 7500...raptor píše:Uvažoval jsem o zdroji Eurocase SuperSilent(PFC)500W, ale ten zde hodně lidí haní.
Ufff...budu taky měnit, ale dávat za zdroj více jak 2000,- se mi nechce. Osobně to vidím spíše směrem k Fortron AX500-P 500W nebo k Chieftecu 410W. Konečně bych chtěl zkusit pohnout tím Opteronem (nejlépe bez zvýšení napětí někam k 2600, je to TCASE 57) a časem polepšit grafiku na G7600 nebo X1700.
- raptor
- Začátečník

-
Jen pro zajímavost. Jak si spokojen s tím Tvým zdrojem Eurocase? Je to ten 500W SuperSilent?Antonín Chromý píše:Má sestava je v podpisu. Nemám přetaktováno. Smartguardian ukazuje na +12V větvi 11,35 - 11,47V. Nevím nakolik se tomu dá věřit (všechno je ZATÍM stabilní), ale o přetaktování si zatím nechávám zdát. A pokud vidím tvoji sestavu a v ní Radeona 1900 nebo Geforce 7500...raptor píše:Uvažoval jsem o zdroji Eurocase SuperSilent(PFC)500W, ale ten zde hodně lidí haní.
Ufff...budu taky měnit, ale dávat za zdroj více jak 2000,- se mi nechce. Osobně to vidím spíše směrem k Fortron AX500-P 500W nebo k Chieftecu 410W. Konečně bych chtěl zkusit pohnout tím Opteronem (nejlépe bez zvýšení napětí někam k 2600, je to TCASE 57) a časem polepšit grafiku na G7600 nebo X1700.
- Bubaaak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
klido ho obednej ted.. nemaji ho skladem.. ale mel sem ho do 5ti dnu domaraptor píše:Teď jsem koukal na CC a nemají ho skladem.Digitaldoom píše:ale utáhl by to i ENERMAX LBERTY 400W za 2400,- ale k pořádné sestavě pořádný zdroj ... rozhodni se sám ... ale jo ten 400W by to taky zvládl ... každopádně momentálně je Liberty nejlepší zdroje na thu ... proovnání s taganma a spol řešíme v jiném threadu ... Liberty je nová řada Enermaxu ... a velice se mu povedla nejen že má velmi vysoké hodnoty na větvích ale i velmi vysokou učinnost výborné provedení cable managemnetu (odnímací od zdroje) tichý větráky haldu ochran a k tomu všemu je to jediná řada zdrojů na trhu nové psecifikace ATX 2.2
Jaká je na tento zdroj záruka?
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mám ho skoro rok. Má to 12cm větrák a hliníkovej kryt. Nevím jestli je to SuperSilent nebo ne, ale myslím že je to jedno, protože vnitřek bude stejný. Dost hřeje a tím pádem větrák točí, takže supersilent je ten tam.raptor píše:Jen pro zajímavost. Jak si spokojen s tím Tvým zdrojem Eurocase? Je to ten 500W SuperSilent?
Spokojený? No asi takhle, počítač jde zapnout a funguje stabilně. Ale já si Opterona asi před půl rokem sehnal hlavně kvůli přetaktování, což si s tímto zdrojem nelajznu, vzhledem k hodnotám které ukazuje Smartguardian. Jen co se oklepu po vánocích chci pořídit něco lepšího. Tohle prostě beru jako nouzi, než bude něco lepšího. Mám Geforce 6600 bez přídavného napájení a nedokážu si představit, že bych tam měl dát něco co by chtělo další napájení. Prostě nouzovka ... ale zatím nebyl prostor pro pořízení něčeho pro přetakt a ani to vlastně nebylo potřeba.
Každopádně pokud bych ho měl pořídit těď, tak bych ho nekoupil a šel bych za podobné peníze do tohoto Chieftecu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32705 nebo do tohoto Fortronu 500W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31383. Ale to je takové finanční maximum pro mě. Ještě sem si teď všimnul na Czechcomputeru tohoto zdroje, ale nic o něm nevím - Asus 450W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34292
No ale to jsou zdroje tak pro mě a moji cenovou
- vlada83
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja mam ten stejnej, ale pohoda, mam ho rok a hlucnej moc neni, navic je celej hlinikovej takze odvadi dobre teplo 
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
- raptor
- Začátečník

-
- Iguka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Klidně zkus s ním ten tvůj Opteron taktovat a uvidíš, pokud to nepůjde, tak pak to třeba můžeš svádět na zdroj. Hodnotám Smartguardian nevěř.Antonín Chromý píše:
Spokojený? No asi takhle, počítač jde zapnout a funguje stabilně. Ale já si Opterona asi před půl rokem sehnal hlavně kvůli přetaktování, což si s tímto zdrojem nelajznu, vzhledem k hodnotám které ukazuje Smartguardian. Jen co se oklepu po vánocích chci pořídit něco lepšího. Tohle prostě beru jako nouzi, než bude něco lepšího. Mám Geforce 6600 bez přídavného napájení a nedokážu si představit, že bych tam měl dát něco co by chtělo další napájení. Prostě nouzovka ... ale zatím nebyl prostor pro pořízení něčeho pro přetakt a ani to vlastně nebylo potřeba.
3600 + Ninja2, B450 Tomahawk, A-data S11pro 512MB, 4x8GB DDR4 crucial 3000 cl15@3600 cl16, GTX 1050Ti KalmX, KC400 240GB, Fractal R4, Corsair RM650x, LCD 22" W2220P, Win10Pro
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a neni to jedno. když ho objednáš na cc nebo jsc tak ti přijde až ho budou mít skladem. ještě můžeš zkusit caseking přes Kill3ra (jestli to ještě vozí) ale MaWa mi odtamtud sehnal skříň taky.raptor píše:Nevíte někdo, kdo tady v ČR má zastoupení pro ENERMAX?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- raptor
- Začátečník

-
Na CC to asi kupovat nebudu. Ptal jsem se a dávají na toho Enermaxe pouze 2roky záruku. Ostatní prodejci v ČR dávají 3 roky. Bohužel ho ale nikdo teď nemá. Tady v této republice se pořád na něco čeká.karf píše:a neni to jedno. když ho objednáš na cc nebo jsc tak ti přijde až ho budou mít skladem. ještě můžeš zkusit caseking přes Kill3ra (jestli to ještě vozí) ale MaWa mi odtamtud sehnal skříň taky.raptor píše:Nevíte někdo, kdo tady v ČR má zastoupení pro ENERMAX?
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- raptor
- Začátečník

-
Pokud chceš toho Fortrona 500W, tak jsem někde viděl OEM verzi za docela zajímavé chechtáky. Pokud si teda nepotrpíš na RETAIL.Antonín Chromý píše:Mám ho skoro rok. Má to 12cm větrák a hliníkovej kryt. Nevím jestli je to SuperSilent nebo ne, ale myslím že je to jedno, protože vnitřek bude stejný. Dost hřeje a tím pádem větrák točí, takže supersilent je ten tam.raptor píše:Jen pro zajímavost. Jak si spokojen s tím Tvým zdrojem Eurocase? Je to ten 500W SuperSilent?
Každopádně pokud bych ho měl pořídit těď, tak bych ho nekoupil a šel bych za podobné peníze do tohoto Chieftecu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32705 nebo do tohoto Fortronu 500W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31383. Ale to je takové finanční maximum pro mě. Ještě sem si teď všimnul na Czechcomputeru tohoto zdroje, ale nic o něm nevím - Asus 450W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34292
No ale to jsou zdroje tak pro mě a moji cenovouTy si se do toho obul daleko více, takže tam by to opravdu mělo spíš směřovat k tomu LIBERTY...alespoň podle mého názoru.
- Vacil
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Digitaldoom píše:njn hodně lidí dostalo rozum a chce kvalitní zdrojetak se na ně čeká
jj, ja sem na Enermax Liberty 400W cekal 12 dni..
Ale nemuzu si ho vynachvalit, ted je moje PC tichost sama..
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
- Nathan Rahl
- Začátečník

no ja si ho v pondeli objednal v softcomu ( www.computershop.cz ) a v patek jsem si ho odnes domu... (s triletou zarukou)raptor píše:Na CC to asi kupovat nebudu. Ptal jsem se a dávají na toho Enermaxe pouze 2roky záruku. Ostatní prodejci v ČR dávají 3 roky. Bohužel ho ale nikdo teď nemá. Tady v této republice se pořád na něco čeká.karf píše: a neni to jedno. když ho objednáš na cc nebo jsc tak ti přijde až ho budou mít skladem. ještě můžeš zkusit caseking přes Kill3ra (jestli to ještě vozí) ale MaWa mi odtamtud sehnal skříň taky.
.: PC2:. MiniPC AMD R7 8745HS(8c,16t), 2x32GB 5600 MHz DDR5, 512GB+1TB SSD, RX780M, Dell S2721DS, Epson WorkForce WF-2750DWF .: HTPC :. Athlon 5150, ASRock AM1B-ITX, 2x4GB RAM, 64GB SSD + SATA 500/750/1500/3000 GB, Axago PCES-S1, Fractal Design Node 304, Enermax NAXN450, W10pro, i-tec MySafe 640/640 GB .: Raspberry Pi 3 model B :. .: PB :. A64 X2 3800+, Asus A8N-SLI SE, 2GB RAM, MSI X1950Pro 256MB, HDD 500GB, EC ML5470, Enermax Liberty 400W, Samsung 940T, CanoScan 4400F, Konica Minolta PagePro 1350W, W7 .: NB :. MSI Alpha 15 B5EEK (Ryzen 5600H, 16GB DDR4, 512GB SSD, Radeon 6600M); Acer TravelMate 4502LCi WXP .: Tablet :. Samsung Galaxy P3100 TAB 2 7.0 3G + 32GB karta .: GSM :. iPhone 14 Pro 256GB .: PC OLD :. C2D E8200, GB P35-DS4, 8GB RAM, Radeon HD 4670 512MB GDDR4, SDD 128GB, Ubuntu .: PC OLD2:. AMD Ryzen 5 1400, Wraith Stealth, 2x8GB 3000 MHz DDR4 Corsair Vengeance LPX Blue, Intel 600p M.2 256GB NVMe + 2x 2,5" 250GB SATA (Toshiba, Fujitsu), ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac, Corsair HX620, Cooler Master Elite 110, Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti D5 4GB, W10pro