Emulace 5.1 na 2.1 pomocí spec. software???
Moderátor: CageJ
- Sov2T
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Emulace 5.1 na 2.1 pomocí spec. software???
Chtěl bych se zeptat, jestli existuje emulace zvuku 5.1 na 2.1 repro. Někdo mi tvrdil, že ano (že prý je to tak dva - tři roky zpět). Prý je na to nějaký spec. program, nevíte kde by se dal sehnat???
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
5.1 z 2.1 repráčků neuděláš žádným softwarem. Ovladače některých zvukovek ale mají možnost vytvořit virtuální prostorový zvuk i z dvoukanálu. Efekt není zdaleka takový, jako u pravého vícekanálu, ale určitá prostorovost se tím vytvořit dá. Nicméně to musí umět ovladače, nebo software ke zvukovce; o žádném samostatném softwaru nevím.
P.S.: Jen jednou v životě jsem slyšel perfektní virtuální surround z dvoukanálu, ale to byla mašinka značky Bose za cca 80 tisíc Kč.
P.S.: Jen jednou v životě jsem slyšel perfektní virtuální surround z dvoukanálu, ale to byla mašinka značky Bose za cca 80 tisíc Kč.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Sov2T
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Axis
- Začátečník

-
A ako vlastne dokazu 2 repraciky dosiahnut napodobnenie zadnych repro?TomV píše:5.1 z 2.1 repráčků neuděláš žádným softwarem. Ovladače některých zvukovek ale mají možnost vytvořit virtuální prostorový zvuk i z dvoukanálu. Efekt není zdaleka takový, jako u pravého vícekanálu, ale určitá prostorovost se tím vytvořit dá. Nicméně to musí umět ovladače, nebo software ke zvukovce; o žádném samostatném softwaru nevím.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Složitými fázovými a časovými změnami mezi levým a pravým kanálem.Axis píše:A ako vlastne dokazu 2 repraciky dosiahnut napodobnenie zadnych repro?
Nicméně, když se správně nasimuluje zkreslení a fázové posuny dané boltci, dá se dosáhnout poměrně přesvědčivého dojmu, že se zdroj zvuku nachází třeba za tebou, ikdyž je ve skutečnosti před tebou.
The problem has been eaten.