Problém s SLI

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Problém s SLI

Příspěvek od Stoobi »

Cau chlapi, mám tu takový problém. Dneska se mi konečně do ruky dostaly dvě GeForce 6800Ultra GS od Gainwardu, takže jsem se těšil, že vyzkouším SLI na mé desce. ASUS A8N-SLI Premium.

Ale je tu takový problém. Pokud jedu na singe mod, tak je vše v pohodě. Ale jakmile přepnu na SLI, tak monitor vypne a konec. Nastavení je dobře, to jsem kontroloval. Zkoušel jsem i různý ovladače a nic nepomohlo. Ale trošku mě znepokojuje, že když jednu z těch karet hodím na single, tak hází dost artefaktů - nejde s tím pracovat. Mám obavu, že s ní něco je...ale prodávající mi řekl, že jsou naprosto v pohodě, že na nich jel a nemám důvod mu neveřit...:( Tak se chci jen zeptat, jestli někoho něco nanapadá...díky

Stoobi
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Kusyn »

tuhle desku mám taky, podívám se do manuálnu, jestli tam nejsou nějaká upřesnění

problém by mohl být
1) musíš připojit molex konektor k desce (Asus EZ Plug)
2) propojit SLI můstkem (pochybuju, že jsi to už neudělal)
3) pak už by mohl být problém v tom, že karta není Asusem certifikována - takže by to chtělo upgrade BIOSu (v manuálu jsem našel certifikované pouze 6800Ultra --- GS v době výroby asi ještě nebyly)
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Martin Kusyn píše:- takže by to chtělo upgrade BIOSu (v manuálu jsem našel certifikované pouze 6800Ultra --- GS v době výroby asi ještě nebyly)
jenze on ma 6800ultru ne 6800gs
0118 999 881 999 119 7253
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

jen jeste doplnit pro korekci,ze gs v tomto pripade znaci golden sample...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notaz EZplug je zapojenej...měl jsem ho i bez SLI, můstek samozřejmě taky a s tím BIOSem pochybuju, protože ty karty byly na SLI provozovány, takže se bojím toho, že opravdu ta jedna je nějaká "divná". Zkusím si s tím ještě pohrát, protože jednou mi najela na single bez artefaktů...možná jestli není nějakej špatnej dotek v PCI slotu... :oops: Zkusím a dám vědět. Popř. půjde na reklamaci. :sad:
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Stoobi píše:Notaz EZplug je zapojenej...měl jsem ho i bez SLI, můstek samozřejmě taky a s tím BIOSem pochybuju, protože ty karty byly na SLI provozovány, takže se bojím toho, že opravdu ta jedna je nějaká "divná". Zkusím si s tím ještě pohrát, protože jednou mi najela na single bez artefaktů...možná jestli není nějakej špatnej dotek v PCI slotu... :oops: Zkusím a dám vědět. Popř. půjde na reklamaci. :sad:
Odinstaluj NVIDIA ovladače, odpoj TV výstup (pokud jej používáš), spusť Windows do Safe Mode, projeď to pomocí Driver Cleaner, a opět reboot do Windows.

Mělo by to nyní běžet na VGA ovladače.

Následně instaluj poslední Forceware 82.86 ovladače. Vadná grafika, na to bych to netipoval, spíš nějaké "zbytky" v registrech z dřívějška..

Následně doporučuji stáhnout si nHancer, na pohodlné nastavování profilů aplikací.

Více třeba zde:
http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=5
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

radekhulan píše:Následně instaluj poslední....
Podle všeho zlatý 82.12 nebo

Kód: Vybrat vše

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=55592
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak už jsem na to přišel...sice absolutní náhodou, ale je to zajímavý.

Vzal jsem tu kartu ke kámošovi, co má DFI Infinity nF4 a zapojil jí. Jenže ta jeho deska má slot hrozně nízko a on měl pod tím v PCI slotu TVkartu. Bylo to tam dost těsně a aby se roztočil fan na Silenceru, museli jsme tu VGA kartu malinko "prohnout" nahoru. A karta najela...v tu chvíli mě nenapadlo, že to bude tím prohnutím. Myslel jsem, že by pomohl flash BIOSu, ale vzal jsem jí domů, zapojil a zase artefakty jako blázen a při startu win konec. Notak jsem to zkusil prohnout a najelo. Pak jsem hodil druhej kousek a tu jednu "vypodložil" a v pohodě jede SLI, takže to vypadá, že se s tou kartou děje, když jí zatěžuje váha Silenceru, když je podložená, tak pohodička...tak nevím... :oops:
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

2 Stoobi--- s tímhle problémem jsem se setkal na GF4 Ti ... karta nejede pokud není pořádně prohnutá --- ze začátku stačilo málo, ale později jsem ji musel probýbat čímdáltím víc - asi to nebude nejideálnější, takže si na tu svoji kartu dávej majzla - asi bude dost zlobit (možná ne)...

BTW - v podstatě to odpovídá tomu co se dočteš tady u GF4 Ti http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=6 --- tedy vzniku studeného spoje mezi jádrem a PCB --- říkám, ze začátku se to zdá jako nic, ale později se z toho může vyklubat nepříjemný problém ...
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak to je zajímavý. Věc se má tak, že mám domluvenou reklamaci a můžu jí tam hned psolat, ale pokud to oni neuznají, tak to bude taky radost...no uvidíme, no.

Díky za info.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

no pokud se casem nektery karty musely prohybat vic a vic, tak to na me pusobi dojmem chyby na PCB..
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

2Maxtor - však ano - mezi chybu PCB ale taky můžeš počítat studené spoje u jádra - samozřejmě, může to být i jinou závadou PCB
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

2Stoobi - taky to může být špatným kontaktem ve slotu - napružením PCB se karta ve slotu trošičku nakloní a chytne kontakt - rozhodně to ale není ideální stav, sám jsem byl z tohoto problému dost naštvaný, protože v pozdějších fázích už byla karta prohnutá hodně a pokud člověk nechal trošičku blbě viset kablík od monitoru, tak už naskakovaly artefakty a systém zamrzal ...

//edit Thellwin - požívej prosím tlačítko EDIT
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No nad tím slotem jsem taky uvažoval, protože při bližším pohledu to vypadalo spíš na špatný dotek ve slotu. Každopádně to zítra posílám na reklamaci, takže snad dostanu obě karty nový. :wink:
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

2 Stoobi - držím palce, aby ti to uznali - já jsem měl tu GF 4Ti z číny (otec na pracovní cestě) a jak se posrala, tak jsem musel okolo půlroku trpět na Athlonu XP1800+ kartu S3 s 2MB RAM --- byla to solidní akce - ale to u nás snad nehrozí ;-)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“