Samsung SATA II, SP2504C - problém

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Mattess
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Samsung SATA II, SP2504C - problém

Příspěvek od Mattess »

Cao mam problém s diskem - je starej tejden.

Problém:
Po nainstalování Windows XP, se disk choval normálně. Po restartování počítače se však počítač při nabíhání Windows XP restartuje. Komp se restartuje i při pokusu spuštění v nouzovým režimu. Pokud zvolím volbu "Zabránit restartování počítače při spouštění systému", tak se objeví modrá obrazovka s chybovou zprávou typu UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. Při pokusu o přeinstalovaní Windows XP, se instalace zastaví při prověřování disku - po 20ti minutách jsem pocitac restartoval. Zkoušel jsem bootovat z jiného disku s přítomností SATA – ale Windows nenaběhly po dlouhe dobe (asi 10 min) a systém byl značně zpomalený – disk se jevil jako vadný. Nejde mi o data - jen nevim jak disk zformatovat.

Stalo se někomu něco podobného, nebo neví někdo co s tím?

Dík
Martin
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Nevim jestlis to zkoušel, ale kdykoliv mám takovejhle problém donesu HDD ke kámošovi tam to sformátuju a doma nainstaluju Win...Wobčas mi to doma formatovat nejde...nevim proč
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Mattess
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Mattess »

jo to uz me taky napadlo - nicmene jsem to jeste nezkousel. Díky za tip! Zkusím to!
KuBina
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KuBina »

ja mam pro tyhle pripady disk 4gb s OS. Posledni dobou ho vyuzivam celkem často :-D
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“