Na co je slozka [b]system volume information[/b]??

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Borec
Začátečník
Začátečník

Na co je slozka [b]system volume information[/b]??

Příspěvek od Borec »

Na co je slozka system volume information?? v xp profi, pise ze tam je 0b jako velikost a nejde mi otevrit ani smazat, a kdyz nepracuju tak 20minut tak mi avg oznami ze tam je vir DOWNLOADER Dyfica.A a kdyz spustim avg tak nic nenajde?? cim to muze byt?? dik za odpoved
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Nech to byt, to tam patri. Windows tam ukladaji systemove informace a zalohy sluzby obnoveni systemu. Ten virus je soucasti nejake stare zalohy, ale tam je neskodny, casem zmizi.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Borec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Borec »

dik moc za radu
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Na co je slozka [b]system volume information[/b]??

Příspěvek od Shit »

BoReC píše:Na co je slozka system volume information?? v xp profi, pise ze tam je 0b jako velikost a nejde mi otevrit ani smazat, a kdyz nepracuju tak 20minut tak mi avg oznami ze tam je vir DOWNLOADER Dyfica.A a kdyz spustim avg tak nic nenajde?? cim to muze byt?? dik za odpoved
Odstraníš to vypnutím a potom zapnutím "obnovy systému(nebo jak se to jmenuje) :roll:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Abych to upřesnil, odstraníš tím tak staré zálohy obnovení systému - tedy i ten virus. Složku System Volume Information normálním způsobem odstranit nelze a je to naprosto v pořádku. Prostě tam patří a je to součást Windows.

Vypnutím služby obnovení systému lze ušetřit nějaké místo na disku.
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

pavel.minarik píše:Abych to upřesnil, odstraníš tím tak staré zálohy obnovení systému - tedy i ten virus. Složku System Volume Information normálním způsobem odstranit nelze a je to naprosto v pořádku. Prostě tam patří a je to součást Windows.

Vypnutím služby obnovení systému lze ušetřit nějaké místo na disku.
Takže jestli to chápu dobře, tak "System Volume Information" na následek zapnuté služby Obnovení systému..? (btw kde se to vypíná) ?
Má to nějákej praktickej význam... wokna se mi nikdy nepodařily obnovit :(
Když to vypnu - bude větší šance, že mi spadno okna?
Ta složka u mě zabírá něco málo přes 1GB :evil: a dělá se i na ostatních hadreh (C:, D:....).
Jo a ještě na Déčku se mi vytváří "soubor" Recycled s ikonkou koše... co to je? Dyť na Déčku nemám Wokna...

//Edit_01 -> Už vim kaj se to vypíná (Right click on Tento počítač > Vlastnosti> Obnovení systému)
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

ten virus muzes z bodu obnoveni (sys. volume inf) taky smazat antivirovym testem jeste pred nabehnutim woken, napr. v avastu - planovac testu po restartu apod., takze to obnoveni ani nemusis vypinat,
jinak ja obnoveni uz nekolikrat uspesne pouzil, a da se i zredukovat velikost - nastroje vycisteni disku - smazat vsechny body obnoveni krome posledniho, ten posledni mam vzdy komplet proskenovane pc bez haveti, pro jistotu :wink:
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

NE
pánové System volume information obsahuje u NTFS systému transakční logy o činnosti souborového systému, ne pouze součásti nutné pro nástroj obnovení systému

co tam je u FAT32 oddílu netuším, ale Widle si i na takovýchto discích vždy SysVolInfo dir založí, tam bude zřejmě jen obnovení systému
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

pavel.minarik píše:co tam je u FAT32 oddílu netuším
Tam je "vidět" i třeba průzkumníkem - docela zajímavý "poznatky" (Mám pouze mlhavé vzpomínky :( ...rok 2001 :-D ).
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Shit píše:
Tam je "vidět" i třeba průzkumníkem - docela zajímavý "poznatky" (Mám pouze mlhavé vzpomínky :( ...rok 2001 :-D ).
jj, vidět tam u FAT32 je, ale nějak mi nedochází co tam ty widle cpou :?
TotalTrum
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TotalTrum »

ten vir sem mel taky , je uplne neskodnej :wink:
Procesor: AMD Athlon 2000 XP +, Pamět: 512 MB ram DDR, Harddisk: 80gb seagate, Grafická karta: Geforce FX 5500 128 MB (nvidia) ovladače 56.72 WHQL, Základní deska: Kudoz KT/600. Win Xp proff. SP 2, +navíc Back-UPS CS 350
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

TotalTrum píše:ten vir sem mel taky , je uplne neskodnej :wink:
Jakej vir????? :? :?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nj, ale thread se jmenuje "Na co je slozka system volume information?? " :shock:
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

pavel.minarik píše:NE
pánové System volume information obsahuje u NTFS systému transakční logy o činnosti souborového systému, ne pouze součásti nutné pro nástroj obnovení systému

co tam je u FAT32 oddílu netuším, ale Widle si i na takovýchto discích vždy SysVolInfo dir založí, tam bude zřejmě jen obnovení systému
Neni transakcni log (zurnal) nekde v MFT? Win2k tu slozku nemely ale zurnal ano. Pokud si pridate prava pro svuj ucet do teto slozky tak se tam muzete normalne podivat. Kdyz pridas novy bod obnoveni tak se tam vytvori nova slozka RPcislo. A take se to da rucne promazat coz je nekdy nutne. Kdyz preinstalujes windows tak tam stary system necha po sobe hnusy (u mne jednou 10GB) a tech se jinak neda zbavit (ani pres disk cleanup)...
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

miho píše:Neni transakcni log (zurnal) nekde v MFT? Win2k tu slozku nemely ale zurnal ano. Pokud si pridate prava pro svuj ucet do teto slozky tak se tam muzete normalne podivat.
mám za to, že když jsme tento filesys rozebírali na přednášce, tak výsledek byl, že zurnal je obycejny soubor a ze sedi v system volume information a taky mám za to, že i Windows 2000 tu složku vytváří na oddílu s NTFS
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Shit píše:
U WXP - x64 i na NTFS tam vidí i Total Commander. :)
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Shit píše:
Shit píše:Tam je "vidět" i třeba průzkumníkem - docela zajímavý "poznatky" (Mám pouze mlhavé vzpomínky :( ...rok 2001 :-D ).
U WXP - x64 i na NTFS tam vidí i Total Commander. :)
Je to slozka jako kazda jina akorat ma implicitne nastavena prava tak, ze tam nesmi ani administrator coz se da samozrejme snadno zmenit :)
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“