Zhroutil se mi system, nekolik dnu na to jsem ho reintaloval a z hruzou jsem zjistil, ze mi na my Baracude 160GB (neni to systemovej disk) zmizeli obe FATky, jedna mela 80GB (z toho 75GB využito) a druha mela 47GB (prazdna). Potrebuju poradit nejake programky na obnoveni FATky,
pokud mozno i s daty (matka tam mela i nejake ucetnictvi). Dik moc za nejakou radu.
Partition Magic mi po analyze vyhodi hlasku, ze nejsou partition pro Undelete. Zkousel jsem jeste Restorer 2000, ten je najde, ale umi pracovat pouze NTFS a tak nechci davat Restore, protoze nevim co by z toho vylezlo. Vecer zkusim toho Nortona, ale to se nejdriv musim doma zbavit toho viru (AVG 7.0 ho nenajde) co mi chvili po pripojeni na net zapne proces (nevypnutelne ve spravci uloh) s tim, ze za 1 min bude system vypnut a hotovo.
Na ten virus uz jsem si stahnul co potrebuju (i kdyz se asi vratim zpet k Win98), tak to vecer vyresim. Ale jestli jeste nekdo nevi o nejakem programu na tu obnovu FAT, tak bych ho zkusil, chci mit moznost porovnani nez v nejakem dam tu FATku obnovit.
Kdysi jsem obnovil ztracenou partion na disku, tak ze jsem natvrdo zeditoval v NDD "partion table", vrazil jsem tam čísla, který jsem si před tím spočítal, že by mohli bejt ok a světe div se, povedlo se.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Pockaj do zajtra (som mimo domu, austria )a ja ti poslem r-studio pre fatky je to osvedcene viac krat som uz obnovoval kade komu uspesnost 95 % teda ak sa moc neponahlas alebo si to este nevyriesil
GA7-VAX 1.1(zhorela), teraz GA7-VT600L AMD XP1600@2200 (1400Mhz@1806Mhz momentalne nic), nemam cas a ani naladu s tou doskou, 256 MB DDR 333 CL 2, R9000PRO
Chyba nebylo to ani HDD ani NDD , mělo to být NDE - Norton Disk Editor. Tam si vybereš disk, necháš si zobrazit partion table a zkusíš tam vrazit smysluplný číslo. Ty se pochopitelně odvíjí od velikosti jednotlivých oddílu a od disku co máš. Nevkládej do toho velké naděje a zkus to jako poslední možnost. Mě se to ale jednou podařilo. (samozřejmě to předpokládá, že FATce nic není, ale že zmizela informace o oddílech disku z MBR)
pavel.minarik píše:Chyba nebylo to ani HDD ani NDD , mělo to být NDE - Norton Disk Editor. Tam si vybereš disk, necháš si zobrazit partion table a zkusíš tam vrazit smysluplný číslo. Ty se pochopitelně odvíjí od velikosti jednotlivých oddílu a od disku co máš. Nevkládej do toho velké naděje a zkus to jako poslední možnost. Mě se to ale jednou podařilo. (samozřejmě to předpokládá, že FATce nic není, ale že zmizela informace o oddílech disku z MBR)
No... začít něco měnit diskovým editorem, když ani nevíš, co vlastně děláš... tak to je teda dost drsný asi ty data nebyly důležitý...
To R-studio 2.0 jsem si stahnul v plne verzi a nasel mi tam asi 30 partition (mely by byt 2) s ruznym zacatkem a velikosti. Dost dat se na tech partition opakuje a tak jsem nejake smazal z toho scan logu. Potreboval bych nejaky podrobny navod nebo stranky, ktere by se tim zabyvaly nez dam obnovu. Jeste jeden dotaz, kam se ty data obnovujou na ten spadlej disk nebo na nejake jine umisteni?
když to obnovuje ztracený partion a FATku, tak se ty data objeví na tom spadlým disku a spadle se tvářit nebude, takže je musíš potom okamžitě zkopírovat pryč nebo aspoň to co pude
dik! Tak to si musim poridit jeste jeden velkej disk a budu je asi obnovovat vsechny a kopirovat na nej a pak si to nejak roztridim, snad to tak pujde.
Ten mam stejne v planu koupit, tak by nej prislo hold driv. Pujdou obnovit vsechny postupne nebo nejak zjistim ktera by mela byt spravna, jednu typuju podle puvodnich parametru, ale nejsem si jistej protoze ty data jsou vselijak mezi nima rozhazeny. Dokonce ty ostatni partitiony co to naslo maji nejakou navaznost velikostne na sebe, i kdyz jsou tam asi tak 2 rady ty posloupnosti.
nevím, pořádně nerozumím tomu co píšeš, měl by ses orientovat podle nastavené velikosti jednotlivých oddílů a samozřejmě musí na disku navazovat na sebe