Scythe Katana

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Scythe Katana

Příspěvek od PachezZ »

Mám dotaz, uchladí my Scythe Katana Athlon XP 1700+ (Thoroughbred B)mírně taktlej pasivně? Docela o něm přemejšlim, nedá se někde sehnat za nižší cenu bez větráku.

Jo nad nim by byl v casu 12cm větrák takže airflow snad dobrý.
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

nechapem preco ho chces mat pasivne, ked nad nim je vetrak. tak das aj na chladic vetrak na 5V a rozdiel hluku nespoznas, lebo ten spomaliny ti tu 12tku urcite neprehlusi.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

T-bred moc nehreje. Hadam ze mas zdroj s 12cm fanem. Ten by mohl udelat dostatecnej pruvan na tom pasivu. Pripadne ten fan pridas.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

jde mi o to že mám malej kejs a myslim si že když je 5cm nad nim 12cm větrak (resp. bude) tak by to mělo stačit.
Ad zdroj 12cmFan - tak to nemám - já mám tohle:
http://area717.wz.cz/clanek.php?idc=59
Tam jsou fotky mýho modlýho zdroje, i je tam na fotkách vidět jak mám připravený díry na větrák. Myslel sem původně na vodu ale tenhle se mi líbí a když by to zvlá... tak proč ne..

A je pravda že se moc nehřeje. Teď mám 41°C s vyplým bočním fanem, když ho zapnu tak cca 35°C. Ale jde mi o ticho
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
sacrifice
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sacrifice »

ten cpu ti ho urcite uchladi aj pasivne, len musis mat aspon maly prievan v bedni...
Bubu1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bubu1 »

Myslím že by to měl uchladit bez problému,viděl jsem tim chlazený Opteron s 12cm fanem ve zdroji.Jen nevim jestli to byl obycejny,které mivaj 1000ot,nebo low ty mivaj fany s ještě nižšíma otačkama.
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

oni Tbredi celkem topej, muj bejvalej daval 90W a to uz nebyla zadna sranda uchladit malou plochu procaku na rozumny teploty
byl na 1,8V 2,3Ghz

cpu Heat

http://sweb.cz/AlesShi/CPUHeat_b81.rar
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

AlesShi píše:oni Tbredi celkem topej, muj bejvalej daval 90W a to uz nebyla zadna sranda uchladit malou plochu procaku na rozumny teploty
byl na 1,8V 2,3Ghz
Na 1,8v se nedivim ze hreje. Docela mu snizujes zvotnost. Bartony hrejou o dost vic. Ohledne te plochy. Myslis ze nova CPU ji maji vetsi? Ne nemaji. Jen tam maji heatspreader aby nedoslo k likvidaci CPU v dusledku spatneho naneseni pasty.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Woyta píše:
AlesShi píše:oni Tbredi celkem topej, muj bejvalej daval 90W a to uz nebyla zadna sranda uchladit malou plochu procaku na rozumny teploty
byl na 1,8V 2,3Ghz
Na 1,8v se nedivim ze hreje. Docela mu snizujes zvotnost. Bartony hrejou o dost vic. Ohledne te plochy. Myslis ze nova CPU ji maji vetsi? Ne nemaji. Jen tam maji heatspreader aby nedoslo k likvidaci CPU v dusledku spatneho naneseni pasty.
jj, zivotnost se snizila natolik, ze po koupi Opterona konec, a muj starej Thorougbred dovrtel :(
aspon ze tak, nebyl sem bez kompu
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“