Nakup 80 notebooku
Moderátor: Don
- xkacerx
- Nováček
Nakup 80 notebooku
Ciao,
dostal jsem za ukol zjistit ceny a kvalitu notebooku pro jednu firmu. Chteji nakoupit asi 80 kusu, mely by byt vsechny stejne. Hardwarove pozadavky jsou minimalni, nechteji ani vypalovacku, porty apod. Jedine pozadavky jsou dlouha vydrz baterky, legalni windows a nizka cena.
Koukam po netu a trochu tapu ve znackach. Nechci jit do Aceru, protoze temer za stejne prachy se da poridit HP(Compaq). IBM uz taky nevychazi o moc draz. Jde mi o to ze kdyz koupim o 1500,-Kc levneji na jednom kuse (HP vs. IBM) dela to suma sumarum 120 litru. Takze kdyz mi po dvou letech nejaky ten HP odejde, mohu si klidne za usetrene prachy koupit novy HP. To je ale muj nazor, urcite si necham poradit. Klidne i jine znacky.
Diky za rady
Martin
dostal jsem za ukol zjistit ceny a kvalitu notebooku pro jednu firmu. Chteji nakoupit asi 80 kusu, mely by byt vsechny stejne. Hardwarove pozadavky jsou minimalni, nechteji ani vypalovacku, porty apod. Jedine pozadavky jsou dlouha vydrz baterky, legalni windows a nizka cena.
Koukam po netu a trochu tapu ve znackach. Nechci jit do Aceru, protoze temer za stejne prachy se da poridit HP(Compaq). IBM uz taky nevychazi o moc draz. Jde mi o to ze kdyz koupim o 1500,-Kc levneji na jednom kuse (HP vs. IBM) dela to suma sumarum 120 litru. Takze kdyz mi po dvou letech nejaky ten HP odejde, mohu si klidne za usetrene prachy koupit novy HP. To je ale muj nazor, urcite si necham poradit. Klidne i jine znacky.
Diky za rady
Martin
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já bych vzla nějaký HP nx6110 s kvalitou jsou na tom podobně jako ty levný IBM (stejně neamjí magnéziový rám) a navíc ušetříš.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
báječnej nápad, koupili sme 2 do firmy a lituju toho každej den, akorát se serou: jednou je nekompatibilní wifi, pak zas vypadává konektor sitovky, po ciste instalaci woken pripravene od HP notebook zasranej milionem nesmyslů, atd.Don Martinez píše:Já bych vzla nějaký HP nx6110 s kvalitou jsou na tom podobně jako ty levný IBM (stejně neamjí magnéziový rám) a navíc ušetříš.
všechny ostatní máme Acery a sme výsostně spokojeni, jestli chceš dlouhou výdrž - jdi do Centrina
Tohle je naprostá bomba: ACER TM 4652LMi P-M 740 1.7/512/60/15"XGA/DVD+/-RW/XPp
Levná varianta: ACER TM 4062LMi P-M 740 1.7/512/60/15"XGA/DVD+/-RW/XPh
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Maxtor
- Začátečník
-
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ACER proboha ne sry PM .)) nevim kolik jich prodavas dodavas , ale ja delam urady , skoly a projekty Phare , mesicne mi mizi pod rukama 40notasu a ACER bych tam v zivote nedal , fakt ne , to jsem udelal jednou a prodelek jsem mel slusnej... hele rozume at si veme IBM... je to kvalita a neco to vydrzi a HP?jejich nekompatibilita je az uzasna tomu se vyhni... presne jak rikam PM
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
- xkacerx
- Nováček
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
pokud beres tolik kusu , tak dostanes primo od IBM zpetnej rabat, respektive ho dostanou VO a daj ho tobe , to se tyka nad 10ks , zatimco u HP je to sux a a tam musis mit obrat vetsi a jeste ti nedaj tolik , mrkni treba do bazaru , delal jsem tam akci na IBM , jelikoz mi vraceli rabat a ty ceny jsou pak fakt jinde to mas 2-3k na notasu dolu , takze to je levnejsi nez HP a razem mas i jinej servis , protoze se o tebe staraj jak v bavlnce...
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
- tosuja
- Začátečník
-
Rozhodne kontaktuj primo IBM/Lenovo (nebo v nejhorsim pripade HP). Ceny, ktere se ti muze podarit usmlouvat nemaji s temi, ktere vidis v obchodech vubec nic spolecneho, muzou byt i o desitky procent nizsi....
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník
-
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
2 maxtor: bohuzel je tomu tak i jak pise PM, dam priklad posilal jsem 10 nx6110 pro KSSZ a kdyz jsem zakoupil ramky tak 3 z 10 notasu to nevzali... a to byli kingstony, ktery tam doporucujou, proste dost casto mas nekompatibitu a pak se starej a co kdyz se ti podela deska?vis kolik stoji deska treba pro asus stejneho chipsetu proti HP?silenost...
- Maxtor
- Začátečník
-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
na ja, HP nebrat, naštěstí pokud máš prostě jeden noťas a seš lama, tak na většinu těch problémů nenarazíš
ale je velkej průser když jich máš 10, mají spolu komunikovat, uživatelé mají různé požadavky a nedej bože potřebuješ ten noťas upgradovat o ram nebo disk
no a k desítkám procent už toho řekl sh tak akorát
ale je velkej průser když jich máš 10, mají spolu komunikovat, uživatelé mají různé požadavky a nedej bože potřebuješ ten noťas upgradovat o ram nebo disk
- Stepa
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
tak nereknu problem s upgradem pameti,ale problem s upgradem disku? to snad ne?to uz je trochu mocpavel.minarik píše:na ja, HP nebrat, naštěstí pokud máš prostě jeden noťas a seš lama, tak na většinu těch problémů nenarazíš
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
to by ses divil co HP zamysli udelat ! napriklad u SAN a NAS tj storage area network , musis mit HP disk , kterej stoji 2x tolik to je sranda co? a vzpominas na CompaQ?naprosto to sami , proste musis mit jejich HP veci jinak nekompatibilita a to same HP nenapadne zobrazuje do NTB atp
- Stepa
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
tak s touhle obchodni strategii asi moc neuspejish píše:to by ses divil co HP zamysli udelat ! napriklad u SAN a NAS tj storage area network , musis mit HP disk , kterej stoji 2x tolik to je sranda co? a vzpominas na CompaQ?naprosto to sami , proste musis mit jejich HP veci jinak nekompatibilita a to same HP nenapadne zobrazuje do NTB atp
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
- Tomhawk
- Nováček
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
však co psal sh 3 z 10ti, to je právě ten problém, máš jeden kus co je naprosto ok a druhej co dělá problémyTomhawk píše:Sry, ale mam nx6125. Nevšiml sem si žádné nekompatibility. Mám v něm navíc RAMku od Tanscendu a je bez problémů. Schválně sem si dal i tu práci a teď vyzkoušel i Kingston a Kingmax. Obojí bez problémů. S disky sem taky problém nezaznamenal.
ty naše 2 ve firmě jsou 6110, úplně stjený, jedno mě s APčkem jede bez problémů, druhý se odpojuje, nepochopitelné
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jasny nemuze to brat z jednoho kusu , ja beru pomer pri prodeji 10ks HP mesicneTomhawk píše:Sry, ale mam nx6125. Nevšiml sem si žádné nekompatibility. Mám v něm navíc RAMku od Tanscendu a je bez problémů. Schválně sem si dal i tu práci a teď vyzkoušel i Kingston a Kingmax. Obojí bez problémů. S disky sem taky problém nezaznamenal.