Nakup 80 notebooku

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

xkacerx
Nováček
Nováček

Nakup 80 notebooku

Příspěvek od xkacerx »

Ciao,

dostal jsem za ukol zjistit ceny a kvalitu notebooku pro jednu firmu. Chteji nakoupit asi 80 kusu, mely by byt vsechny stejne. Hardwarove pozadavky jsou minimalni, nechteji ani vypalovacku, porty apod. Jedine pozadavky jsou dlouha vydrz baterky, legalni windows a nizka cena.

Koukam po netu a trochu tapu ve znackach. Nechci jit do Aceru, protoze temer za stejne prachy se da poridit HP(Compaq). IBM uz taky nevychazi o moc draz. Jde mi o to ze kdyz koupim o 1500,-Kc levneji na jednom kuse (HP vs. IBM) dela to suma sumarum 120 litru. Takze kdyz mi po dvou letech nejaky ten HP odejde, mohu si klidne za usetrene prachy koupit novy HP. To je ale muj nazor, urcite si necham poradit. Klidne i jine znacky.

Diky za rady

Martin
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Já bych vzla nějaký HP nx6110 s kvalitou jsou na tom podobně jako ty levný IBM (stejně neamjí magnéziový rám) a navíc ušetříš.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Don Martinez píše:Já bych vzla nějaký HP nx6110 s kvalitou jsou na tom podobně jako ty levný IBM (stejně neamjí magnéziový rám) a navíc ušetříš.
báječnej nápad, koupili sme 2 do firmy a lituju toho každej den, akorát se serou: jednou je nekompatibilní wifi, pak zas vypadává konektor sitovky, po ciste instalaci woken pripravene od HP notebook zasranej milionem nesmyslů, atd.

všechny ostatní máme Acery a sme výsostně spokojeni, jestli chceš dlouhou výdrž - jdi do Centrina

Tohle je naprostá bomba: ACER TM 4652LMi P-M 740 1.7/512/60/15"XGA/DVD+/-RW/XPp

Levná varianta: ACER TM 4062LMi P-M 740 1.7/512/60/15"XGA/DVD+/-RW/XPh
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Podle me jsou v tomhle low endu dobrou volbou HP nx6110 popr. HP nx6125...
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

ACER proboha ne :) sry PM .)) nevim kolik jich prodavas dodavas , ale ja delam urady , skoly a projekty Phare , mesicne mi mizi pod rukama 40notasu a ACER bych tam v zivote nedal , fakt ne , to jsem udelal jednou a prodelek jsem mel slusnej... hele rozume at si veme IBM... je to kvalita a neco to vydrzi a HP?jejich nekompatibilita je az uzasna tomu se vyhni... presne jak rikam PM
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
xkacerx
Nováček
Nováček

Příspěvek od xkacerx »

Diky za rady,

ja take nejsem uplne pro ACER, ty modely co radi PM jsou mozna dobre, ale je to jina cenova. Osobne se budu radeji priklanet k IBM, ale uvidime co na to rekne firma. Pokud mate jeste nekdo zkusenosti se spravou tolika notebooku budu rad za kazdou radu.

Martin
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

IBM je samozřejmě dobrá volba :wink: lepší než Acer, to je bez diskuse, modely o kterých já mluvím, jsou opravdu dobré
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

pokud beres tolik kusu , tak dostanes primo od IBM zpetnej rabat, respektive ho dostanou VO a daj ho tobe , to se tyka nad 10ks , zatimco u HP je to sux a a tam musis mit obrat vetsi a jeste ti nedaj tolik , mrkni treba do bazaru , delal jsem tam akci na IBM , jelikoz mi vraceli rabat a ty ceny jsou pak fakt jinde to mas 2-3k na notasu dolu , takze to je levnejsi nez HP a razem mas i jinej servis , protoze se o tebe staraj jak v bavlnce...
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Rozhodne kontaktuj primo IBM/Lenovo (nebo v nejhorsim pripade HP). Ceny, ktere se ti muze podarit usmlouvat nemaji s temi, ktere vidis v obchodech vubec nic spolecneho, muzou byt i o desitky procent nizsi....
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

desitky procent :roll: maximalne 13% pri 100ks :wink:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

sh píše:... HP? jejich nekompatibilita je az uzasna tomu se vyhni....
Tak tohle by me zajimalo.. :? O tom nic nevim... jakoze ted jsem nejaky HP pripravoval nejakym znamym.. jeste ale tedy nejsou objednany.. takze mohl bys to rozvest...? Bych tu objednavku zmenil.. kdyztak..
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

2 maxtor: bohuzel je tomu tak i jak pise PM, dam priklad posilal jsem 10 nx6110 pro KSSZ a kdyz jsem zakoupil ramky tak 3 z 10 notasu to nevzali... a to byli kingstony, ktery tam doporucujou, proste dost casto mas nekompatibitu a pak se starej :( a co kdyz se ti podela deska?vis kolik stoji deska treba pro asus stejneho chipsetu proti HP?silenost...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Hmm.. tak to je radost.. to vidim na prechod k IBM...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

na ja, HP nebrat, naštěstí pokud máš prostě jeden noťas a seš lama, tak na většinu těch problémů nenarazíš
ale je velkej průser když jich máš 10, mají spolu komunikovat, uživatelé mají různé požadavky a nedej bože potřebuješ ten noťas upgradovat o ram nebo disk

no a k desítkám procent :lol: už toho řekl sh tak akorát 8)
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

pavel.minarik píše:na ja, HP nebrat, naštěstí pokud máš prostě jeden noťas a seš lama, tak na většinu těch problémů nenarazíš
ale je velkej průser když jich máš 10, mají spolu komunikovat, uživatelé mají různé požadavky a nedej bože potřebuješ ten noťas upgradovat o ram nebo disk

no a k desítkám procent :lol: už toho řekl sh tak akorát 8)
tak nereknu problem s upgradem pameti,ale problem s upgradem disku? to snad ne?to uz je trochu moc
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

to by ses divil co HP zamysli udelat ! napriklad u SAN a NAS tj storage area network , musis mit HP disk , kterej stoji 2x tolik to je sranda co? a vzpominas na CompaQ?naprosto to sami , proste musis mit jejich HP veci jinak nekompatibilita a to same HP nenapadne zobrazuje do NTB atp
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

sh píše:to by ses divil co HP zamysli udelat ! napriklad u SAN a NAS tj storage area network , musis mit HP disk , kterej stoji 2x tolik to je sranda co? a vzpominas na CompaQ?naprosto to sami , proste musis mit jejich HP veci jinak nekompatibilita a to same HP nenapadne zobrazuje do NTB atp
tak s touhle obchodni strategii asi moc neuspeji
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
Tomhawk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomhawk »

Sry, ale mam nx6125. Nevšiml sem si žádné nekompatibility. Mám v něm navíc RAMku od Tanscendu a je bez problémů. Schválně sem si dal i tu práci a teď vyzkoušel i Kingston a Kingmax. Obojí bez problémů. S disky sem taky problém nezaznamenal.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tomhawk píše:Sry, ale mam nx6125. Nevšiml sem si žádné nekompatibility. Mám v něm navíc RAMku od Tanscendu a je bez problémů. Schválně sem si dal i tu práci a teď vyzkoušel i Kingston a Kingmax. Obojí bez problémů. S disky sem taky problém nezaznamenal.
však co psal sh 3 z 10ti, to je právě ten problém, máš jeden kus co je naprosto ok a druhej co dělá problémy
ty naše 2 ve firmě jsou 6110, úplně stjený, jedno mě s APčkem jede bez problémů, druhý se odpojuje, nepochopitelné
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Tomhawk píše:Sry, ale mam nx6125. Nevšiml sem si žádné nekompatibility. Mám v něm navíc RAMku od Tanscendu a je bez problémů. Schválně sem si dal i tu práci a teď vyzkoušel i Kingston a Kingmax. Obojí bez problémů. S disky sem taky problém nezaznamenal.
jasny nemuze to brat z jednoho kusu , ja beru pomer pri prodeji 10ks HP mesicne :wink:
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“