FATAMORGANA ALEBO FAKT.......(KINGSON)

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět

Povazujete znacku pameti kingston za dobru a ako???

velmi dobra
11
41%
ano
8
30%
mozno
4
15%
nie
1
4%
poynam aj lepsie znacky
3
11%

Celkem hlasů: 27
xxx5
Nováček
Nováček

FATAMORGANA ALEBO FAKT.......(KINGSON)

Příspěvek od xxx5 »

Nedavno som si paskladal novy ksunt a mam tam maly problem...
Mam ABIT IC7-MAX3,P4 3.0GHz 800FSB,Hersules Radeon 9800 a pamete KINGSTON 2x512MB ktore by mali pracuvat na CL2,6,2,2 tak ako udava vyrobca aj velkosklad lenze je tam jeden zadrhel bios vypisuje ze su cl 2.5,8,3,3. Skusal som ich na viacerych masinach a dosiel som k tomu ze bud su vadne od vyroby, alebo ked som ich skusal na celeronoch tam ukazovali cl2 a na p4kach 800fsb zas cl 2.5 neviem ci to nieje nahodou ze maju 800fsb, na 400 a 533fsb som to nemal kde skusit. SU TEDA KINGSTON FAKT DOBRE PAMETE ALEBO JE TO LEN NEJAKA SRACKA.
Tu na pctuning ste tieto pamete ospevovali a ako pozram nic moc podla toho co som zistil......
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Sám zmíněné paměti používám bez problémů na agresivní časování
ignorelist: kremrole a dezoláti
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: FATAMORGANA ALEBO FAKT.......(KINGSON)

Příspěvek od Pajik »

xxx5 píše:Nedavno som si paskladal novy ksunt a mam tam maly problem...
Mam ABIT IC7-MAX3,P4 3.0GHz 800FSB,Hersules Radeon 9800 a pamete KINGSTON 2x512MB ktore by mali pracuvat na CL2,6,2,2 tak ako udava vyrobca aj velkosklad lenze je tam jeden zadrhel bios vypisuje ze su cl 2.5,8,3,3. Skusal som ich na viacerych masinach a dosiel som k tomu ze bud su vadne od vyroby, alebo ked som ich skusal na celeronoch tam ukazovali cl2 a na p4kach 800fsb zas cl 2.5 neviem ci to nieje nahodou ze maju 800fsb, na 400 a 533fsb som to nemal kde skusit. SU TEDA KINGSTON FAKT DOBRE PAMETE ALEBO JE TO LEN NEJAKA SRACKA.
Tu na pctuning ste tieto pamete ospevovali a ako pozram nic moc podla toho co som zistil......
Jakou mají frekvenci ty tvoje paměti?
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jaký?

Příspěvek od Jirass »

Můžeš mi říct, co znamená přesně "agresívní časování"? Dík
Intel + NVidia.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

čím menší hodnoty nastavíš tím agresivnější časování používáš. já jedu tuším na 6-2-2-2 DDR400 CL2. Ale mám HyperX 400, čili nejrychlejší model. tohle může bejt pomalejší model
ignorelist: kremrole a dezoláti
xxx5
Nováček
Nováček

re

Příspěvek od xxx5 »

Ja mam tiez hyperx 400mhz a maju mat 2 6 2 2 a le ked mam zapnute v biose by spd tak ukazuju cl 2.5 a to iba na p4 800fsb na ostanych ukazuju cl2 pri by spd cize su asi vadne ze???
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Neni to jenom nějakým optimal nastavením??? Tak si nastav ručně CL2 a vyzkoušej to....
xxx5
Nováček
Nováček

xxx5

Příspěvek od xxx5 »

Lo nenze tak to potom funguje asi pol az hodinu a zmrzne system alebo sa ani nerozbehne komp iba bios vypyse nejaky award autobios a mam si naflashovat bios cize nic moc, a pri spd byto malo automaticky ukazovat cl 2 6 2 2 a nie cl 2.5 8 3 3 cize asi su vadne ze?
Zlo!!!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zlo!!! »

Já je mam taky jsem s nima spokojenej mam 2x512 v Dual Channelu na 400MHz a zati jsou v pohodě sice mam CL 3 ale to mě netrápí.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Jsou vadne asi se porouchal SPD chip,dej v Biosu volby Timing by SPD a pokud skoci na CL2 jsou OK a pokud ne jsou v cudu.Jinak mozna ze pokud ti jedou treba na 430 tak uz se samy prepnou na CL2.5,nemas je pretaktovany?
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

xxx5

Příspěvek od JanoF »

xxx5 : nemam ich pretaktovane zatial som len zahoroval komp asi mesiac a ked som sa rozhod ist na oc zistil som ze sa viacej ako 3.6 ghz nedostanem kvoli tym pametiam
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Tak zkus co jsem napsal,ale na 99.9 procent je porouchanej SPD chip,mel jsem to taky na Corsairech.

Jeste je tam davej po jedny at zjistis kterej je spatnej.
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

XXX5

Příspěvek od JanoF »

No skusal som a obidve ukazuju cl 2.5 a zaujimave je to ze tuto hodnotu ukazuje len na p4 800fsb na celeronoch to ukazuje cl 2 dobre ze
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

To vypada jako kdyby to nebyla 400DDR ale 370DDR.400 HyperX musi jet na 400 :wink: CL2! ! ! me to jede!
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

XX5

Příspěvek od JanoF »

no ved prave oni idu na 400 ale aj tak ukazuju cl2.5
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

No vzdyt jo,musi jit na 200/CL2 !!!! 215/CL2.5 233/CL3
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

XXX5

Příspěvek od JanoF »

Zistoval som info o tom a dozvedel som sa ze oni ani nebudu ukazovat v biose ze to su cl 2 ale 2.5 tebe mozu ukazovat cl 2 ked ich mas na amdcku ale na itloch s chipsetom i865 a 875 budu akuzovat cl 2.5 a to ze vraj na vsetkych pametiach ktore su 333 alebo 400 a vysie budu ukazovat inu hodnotu ked maju ukazovat cl2, dobre co?
Odpovědět

Zpět na „Paměti“