Problém s CD/RW TEAC CD-W512EB - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Problém s CD/RW TEAC CD-W512EB - vyřešeno

Příspěvek od orange_juice »

čau lidi mám problém s CD-RW cca 2 a půl roku stará Teac 512 EB
jde o to že mechanika normálně čte jakákoliv media,ale ze dne na den se mi stalo, že jeden den pálí v pohodě a druhej den nikoliv ten samý druh media ruzný kousky fyzicky.
Pálím v Neru verze 5 a něco...zkoušel jsem i novější což je o ničem když to předtím s tou starou verzí šlo v klidu.
Prostě se mi nezdá to že najednou přestane pálit a nic jinýho.
V neru nemám vidět žádnou palírnu ale ve windows na záložce zařízení mám u cd-rw záložku zápis tak winy jí poznaj jako vypalovačku
máte někdo nějaký nápad co s ní
asi je na odpis,pomalu se s tím začínám smiřovat :sad:
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

pokud to začalo "samo" - nic novýho jsi neinstaloval - tak je asi fakt do šrotu...ale třeba by ještě šla vyčistit :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

No nevím, ale pokud jsem dobře pochopil orange_juicea, tak se mu vůbec nenabídne v Neru. Pokud mechanika "odchází", tak vidět je, ale kazí CD při vypalování. Takže v tomto případě bych hledal chybu v softu, především v ASPI ovladačích (obzvlátě, pokud ji WINy vidí jako vypalku).
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Taky to může být kabelem :roll:
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

díky díky DVC64 měl jsi pravdu opravdu byl problém v ASPI.
Ale absolutně nechápu proč se sami od sebe odinstalovali.
Já neistaloval žádný soft který by měl něco společnýho s mechanikama.
Přesně jak jsi si myslel...mechanika nebyla v Neru vůbec vidět.
Vyřešil jsem to poslední verzí Nera 6.3.0.2
Zajímavý je že jsem zkoušel 3 verze 5.xxx a vůbec to nepomohlo... :?
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“