Občasné zamrzaní při startu NB

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
ljukk
Nováček
Nováček

Občasné zamrzaní při startu NB

Příspěvek od ljukk »

Potřeboval bych poradit zda se nekdo nesetkal s touto chybou: Mám NB IBM T41 a v poslední době při zapnutí NB se jen rosvítí kontrolky a dál nenaběhne, zůstane jen černá obrazovka. Nejprve stačilo jednou zapnout a vypnout NB a pak začal bootovat normálně, ovšem toto se stále stupňuje teď je potřeba k zapnutí více pokusu a ve win XP prof. občas při práci vyskočí modrá obrazovka a system zatuhne. Testoval jsem paměť několika testery a hlásí se jako OK. Za všechny rady budu vděčný. Děkuji
Chroust
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroust »

Pokud ani nenajede POST, tak bych to videl na reklamaci.
btw dela to jen na baterce nebo i na zasuvce?
Sony VAIO VPCS11X9E
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Občasné zamrzaní při startu NB

Příspěvek od Stepa »

ljukk píše:Potřeboval bych poradit zda se nekdo nesetkal s touto chybou: Mám NB IBM T41 a v poslední době při zapnutí NB se jen rosvítí kontrolky a dál nenaběhne, zůstane jen černá obrazovka. Nejprve stačilo jednou zapnout a vypnout NB a pak začal bootovat normálně, ovšem toto se stále stupňuje teď je potřeba k zapnutí více pokusu a ve win XP prof. občas při práci vyskočí modrá obrazovka a system zatuhne. Testoval jsem paměť několika testery a hlásí se jako OK. Za všechny rady budu vděčný. Děkuji
jak dlouho si testoval temy testy?
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
ljukk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ljukk »

pouzival jsem memtest86 verzi 1.56 je fak ze jsem projel jen 5 cyklu, trvalo to kolem 2 hodin, jinak do POSTU se to prave nedostane, az po nekolikatem zapnuti to zacne najizdet, v biosu jsem nastavil diagnosticky rezim pri bootu NB neni v zaruce a IBM ma hodne drahy servis, doufam ze se to srovna.
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

ÁÁÁ mnou doporočovaná jedna z mých oblíbených značek ntb- IBM a ještě k tomu ThinkPad Téčkový.
PS:pokuď ho máš v záruce moc bych to neřešil a reklamoval bych.
Jinak paměť bych projel memtestem,vytvoří se ti bootovací disketa,apk bych ji nechal projet ale to cos psal je hodně krátce.každý i já radí nechat ji projet co nejdéle,vůbec neuškodí bude-ly test běžet plácnu třeba 6hodin v kuse,to by mělo stačit bohatě.U šváry dokonce na paměti bylo tkový podzeření a zdály se v pohodě i v několikahodinovém testu že jsem je nakonec pro klid jeho i své duše nechal testovat tuším víc jak 10hodin už si to nepamatuju přesně jak dlouho to bylo.
PS:ale je pravdou že by se ti měla do 2hodin ukázat v testu chyba protože tobě to neblbne po nějaké delší době ale ihned,což je něco jiného když je podezření na Ram ale pc začne blbnout až třeba po 4hodinách běhu nebo déle pak to nemusí test odhalit brzo chybu v Ramkách ale může to řadu hodin v testu trvat.
Možná to bude mainboardem,což pokuď nemáš notebook v záruce není zrovna levná výměna.Ale doopravdy těžko říct...
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
ljukk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ljukk »

jojo Tecko, taky jsem to necekal, ovsem i tak nedam na nej dopustit, proste milacek:-) Bohuzel si taky myslim, ze bude problem v motherbordu jen porad doufam aby to tak nebylo! Nekde jsem slysel ze nova deska stoji kolem 12 tisic:-( jeste vyzkousim prehrat BIOS, otestnout poradne memtestem a pak se uvidi, jinak existuje nejaky testovaci soft pro diagnostiku funkcnosti motherbordu...??????
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“