Radic S-ATA
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Tommi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Radic S-ATA
chcem si kupis s-ata radic 2 porty podpora raid0 a chcem z neho bootovat system velmi sa v tom nevyznam
ktoru znacku by ste my doporucili
ktoru znacku by ste my doporucili
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Tommi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Seagate ani WD tam nedávej, věř mi. buď Maxtrory, pokud s tim budeš hodně editovat video, nebo Hitachi, pokud to bude na OS/hry/všechno ostatní.
SATA RAID do tisícovky ? hmmm on nějaký takový existuje ?
SATA RAID do tisícovky ? hmmm on nějaký takový existuje ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Tommi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
problem je v tom ze tie seagate mam uz doma povodne som si mysle ze raid mam na doske ale pani z epoxu ho davaju len na predrazenu plusivu verziu mojej dosky informoval som sa v jedno obchode a tam mi ponukali za 1280 z podporou raid0 znacku si nepamatam ale ze vraj je dobry no mne sa to nezda nevies nahodou niejaky odkaz na web kde je porovnanie alebo ktory by si mi odporucil
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To ses měl nejdřív pořádně podívat, za to pánové z Epoxu nemůžou...
U TNTrade jsem našel jeden řadič za cca 1200 bez daně. RAID se dá udělat softwarově nad partitionama, jen nevim, jak se to pod Windows dělá. Pod Linuxem v pohodě...
U TNTrade jsem našel jeden řadič za cca 1200 bez daně. RAID se dá udělat softwarově nad partitionama, jen nevim, jak se to pod Windows dělá. Pod Linuxem v pohodě...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Tommi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
softwarový RAID se z windows dělá jednoduše, ale asi by ti moc nepomohl, protože se z něj myslim nedá bootovat ?!? (nejsem si jist, kdyžtak mě někdo opravte, je ráno, mozek můj mozek ještě spíunnamed píše:ako to myslis nemozu
a nevies ci je niekde navod ako sa robi softwarovo RAID0

odkaz na test takhle levných raidů neznám, většinou se totiž testují ty dražší

jseš si jist, že RAID potřebuješ ? někdy s tím bývá víc problémů než užitku

"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak... Obzvláště s těma "polosoftwarovejma" na deskách...Marsellus Wallace píše: jseš si jist, že RAID potřebuješ ? někdy s tím bývá víc problémů než užitku
A když jsme u toho - jak se v těch zatracených Windowsech dělá ten SW RAID ? Já to taky nevím a chtěl bych...

- miho
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
Preved pomoci storage manageru disky na dynamic (pozor tento krok se neda bez straty dat vratit) a nastavis "Striped volume". Nekde jsem videl i benchmarky. Stejne vysledky jako polo-hw RAIDy.TomV píše:Tak tak... Obzvláště s těma "polosoftwarovejma" na deskách...Marsellus Wallace píše: jseš si jist, že RAID potřebuješ ? někdy s tím bývá víc problémů než užitku
A když jsme u toho - jak se v těch zatracených Windowsech dělá ten SW RAID ? Já to taky nevím a chtěl bych...
Bootovat z toho myslim nejde. Linuxi sw RAID je na tom o neco lepe. Sice umi bootovat jenom z mirroru ale na druhou stranu neni problem udelat na zacatku disku 10MB nestripovanou oblast ze ktere se bootuje a zbytek zastripovat.
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
A to umí Windows jenom striping ? Linux umí softwarově i RAID 5 a myslím, že i další...miho píše:Preved pomoci storage manageru disky na dynamic (pozor tento krok se neda bez straty dat vratit) a nastavis "Striped volume". Nekde jsem videl i benchmarky. Stejne vysledky jako polo-hw RAIDy.TomV píše: Tak tak... Obzvláště s těma "polosoftwarovejma" na deskách...
Bootovat z toho myslim nejde. Linuxi sw RAID je na tom o neco lepe. Sice umi bootovat jenom z mirroru ale na druhou stranu neni problem udelat na zacatku disku 10MB nestripovanou oblast ze ktere se bootuje a zbytek zastripovat.

- Jája
- Čestný člen
A co třeba tohle http://194.228.220.120/default.asp?mtc= ... stiid=4291
a na to ten softwarovej raid
nebo http://194.228.220.120/default.asp?mtc= ... stiid=4292
a na to ten softwarovej raid
nebo http://194.228.220.120/default.asp?mtc= ... stiid=4292
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- miho
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele: