Radic S-ATA

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Radic S-ATA

Příspěvek od Tommi »

chcem si kupis s-ata radic 2 porty podpora raid0 a chcem z neho bootovat system velmi sa v tom nevyznam
ktoru znacku by ste my doporucili
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

no doporučil bych ti takovou, jejíž cena by se ti asi nelíbila - 3ware atd :roll:

kolik do toho chceš investovat ? na co to chceš používat ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

do 1000KČ a chcem na aby mi na tom behali 2xSEAGEATE 160GB
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Seagate ani WD tam nedávej, věř mi. buď Maxtrory, pokud s tim budeš hodně editovat video, nebo Hitachi, pokud to bude na OS/hry/všechno ostatní.

SATA RAID do tisícovky ? hmmm on nějaký takový existuje ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

problem je v tom ze tie seagate mam uz doma povodne som si mysle ze raid mam na doske ale pani z epoxu ho davaju len na predrazenu plusivu verziu mojej dosky informoval som sa v jedno obchode a tam mi ponukali za 1280 z podporou raid0 znacku si nepamatam ale ze vraj je dobry no mne sa to nezda nevies nahodou niejaky odkaz na web kde je porovnanie alebo ktory by si mi odporucil
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To ses měl nejdřív pořádně podívat, za to pánové z Epoxu nemůžou...

U TNTrade jsem našel jeden řadič za cca 1200 bez daně. RAID se dá udělat softwarově nad partitionama, jen nevim, jak se to pod Windows dělá. Pod Linuxem v pohodě...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

ako to myslis nemozu
a nevies ci je niekde navod ako sa robi softwarovo RAID0
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

unnamed píše:ako to myslis nemozu
a nevies ci je niekde navod ako sa robi softwarovo RAID0
softwarový RAID se z windows dělá jednoduše, ale asi by ti moc nepomohl, protože se z něj myslim nedá bootovat ?!? (nejsem si jist, kdyžtak mě někdo opravte, je ráno, mozek můj mozek ještě spí :oops: ). a ty to na bootování chceš asi mít, ne ?

odkaz na test takhle levných raidů neznám, většinou se totiž testují ty dražší :roll:

jseš si jist, že RAID potřebuješ ? někdy s tím bývá víc problémů než užitku :x
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Marsellus Wallace píše: jseš si jist, že RAID potřebuješ ? někdy s tím bývá víc problémů než užitku :x
Tak tak... Obzvláště s těma "polosoftwarovejma" na deskách...

A když jsme u toho - jak se v těch zatracených Windowsech dělá ten SW RAID ? Já to taky nevím a chtěl bych... :-)
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

TomV píše:
Marsellus Wallace píše: jseš si jist, že RAID potřebuješ ? někdy s tím bývá víc problémů než užitku :x
Tak tak... Obzvláště s těma "polosoftwarovejma" na deskách...

A když jsme u toho - jak se v těch zatracených Windowsech dělá ten SW RAID ? Já to taky nevím a chtěl bych... :-)
Preved pomoci storage manageru disky na dynamic (pozor tento krok se neda bez straty dat vratit) a nastavis "Striped volume". Nekde jsem videl i benchmarky. Stejne vysledky jako polo-hw RAIDy.

Bootovat z toho myslim nejde. Linuxi sw RAID je na tom o neco lepe. Sice umi bootovat jenom z mirroru ale na druhou stranu neni problem udelat na zacatku disku 10MB nestripovanou oblast ze ktere se bootuje a zbytek zastripovat.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

miho píše:
TomV píše: Tak tak... Obzvláště s těma "polosoftwarovejma" na deskách...

Preved pomoci storage manageru disky na dynamic (pozor tento krok se neda bez straty dat vratit) a nastavis "Striped volume". Nekde jsem videl i benchmarky. Stejne vysledky jako polo-hw RAIDy.

Bootovat z toho myslim nejde. Linuxi sw RAID je na tom o neco lepe. Sice umi bootovat jenom z mirroru ale na druhou stranu neni problem udelat na zacatku disku 10MB nestripovanou oblast ze ktere se bootuje a zbytek zastripovat.
A to umí Windows jenom striping ? Linux umí softwarově i RAID 5 a myslím, že i další...
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

TomV píše:A to umí Windows jenom striping ? Linux umí softwarově i RAID 5 a myslím, že i další...
Win umi JBOD, RAID 0/1/5

Linux ma navic moznost vytvorit raid z libovolnecho blokoveho zarizeni (tedy treba z jineho raidu) takze umi vsechny mozne kombinace jako 1+0,0+1,5+0 a Buhvicojeste.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“