nelze vytvořit VPN v XP SP2
Moderátor: Don
- AK-47
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nelze vytvořit VPN v XP SP2
Ahoj lidicky, potrebuji to vytvorit otcovi, aby mohl na centralu svy firmy pro nejaky data, ale ejhle. Spoustim pruvodce, dam pripojit k firemni siti a kdyz chci udelat fajfku v okne s VPN, tak to mam zesedle, resp. nedostanu se dale. Vypnul jsem firewall i antivir a nic. Otec jede pres ADSL router + alternativniho poskytovatele New Telekom. Neni mozny, ze by to nejak blokovali oni?
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
- AK-47
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nikomu se to nestalo? Ted me jeste napadlo, ze jsem vypnul firewall jen softwarovy, jeste jsem zapomel na routerovy.
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
- wallot
- Středně pokročilý

-
- AK-47
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
rozjet VPN na woknech je docela problém, taky to VPN musí podporovat firma - na obou straních musí být nastaveno shodně, idelání postup je použít SW klienta od dodavate železa, které řeší VPN na straně firmy, třeba ZyXEL má takové řešení
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- cabman
- Středně pokročilý

Používám několik VPN typu WinXP->Server2000/2003 a naprosto bez problému.
Většina závad při spojení VPN se projeví v logu na stanici nebo serveru a nechá se snadno odladit.
Ale šedá "fajfka"? To je divný.
Zyxela UTM35 mám pod stolem a nastavení VPN je na něm opravdu vcelku snadné. Ale je to cenově náročné zařízení. Něco podoblého vyrábí i MrConnect v podstatě stejné a dokonce na nastavení bohatší verzi.
Většina závad při spojení VPN se projeví v logu na stanici nebo serveru a nechá se snadno odladit.
Ale šedá "fajfka"? To je divný.
Zyxela UTM35 mám pod stolem a nastavení VPN je na něm opravdu vcelku snadné. Ale je to cenově náročné zařízení. Něco podoblého vyrábí i MrConnect v podstatě stejné a dokonce na nastavení bohatší verzi.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- wallot
- Středně pokročilý

-
we woknech VPN je absolutne bez problemu, zvlast pokud je to nativni WXP klient pro W2nk/W2k3 serveru, dokonce jeste jednodusi a funnkce lepsi byla VPN nativni WXP k linuxupavel.minarik píše:rozjet VPN na woknech je docela problém, taky to VPN musí podporovat firma - na obou straních musí být nastaveno shodně, idelání postup je použít SW klienta od dodavate železa, které řeší VPN na straně firmy, třeba ZyXEL má takové řešení
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape