Sdileni ADSL
Moderátor: Don
- pavel77
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Sdileni ADSL
Muj kamarad ma ADSL a bydli odemne o dva baraky dal (cca 40m). Zajimalo by me jestli by slo nejakym zpusobem od nej ke me domu natahnout to jeho pripojeni aby jsme mohli internet vyuzivat nezavisle oba. Co bych k tomu potreboval? Kolik by to tak asi stalo? Za rady vam dekuji.
- rOMAN007
- Nováček

- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud má USB modem: vyhodíš původní modem a nakoupíš router s WiFi - například tento za 2300 Kč. V tomto setu je i PCI karta, kterou si zapojíš do vého PC a po správné konfiguraci již můžete oba surfovat nezávisle na sobě.
Pokud má modem s ethernetem: Koupíš nějaké AP, k sobě PCI kartu (nebo druhé AP, pokud plánuješ rozšiřování u sebe doma). Ke kamarádovi zapojíš AP, u sebe AP v režimu bridge a opět můžete neomezeně surfovat.
Tímto samozřejmě můžete sdílet nejenom internet, ale i hrát hry, sdílet soubory, ...
Pokud má modem s ethernetem: Koupíš nějaké AP, k sobě PCI kartu (nebo druhé AP, pokud plánuješ rozšiřování u sebe doma). Ke kamarádovi zapojíš AP, u sebe AP v režimu bridge a opět můžete neomezeně surfovat.
Tímto samozřejmě můžete sdílet nejenom internet, ale i hrát hry, sdílet soubory, ...
Francie ... sladká Francie
- pavel77
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel77
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2 sovicka- zda se ze cos sem dal ten odkaz na ten ADSL router s wifi by mohlo byt to prave orechove.
Akorad mam obavy aby to zvladlo pres tolik zdi.
Mozna by pomohla externi antenka vystrcena ven z okna. Pisou ze ma konektor na pripojeni externi anteny. Ale zase nevim kde ji prikoupit aby pasovala. Jinak jsem hledal dalsi podobna zarizeni a bohuzel jsem nic podobneho nenasel.
Kdyby nekdo jeste vedel jaka wifina je dobra a kvalitrni i s tou pci kartou, nebo i jinym zarizenim s kterym uz ma nekdo zkusenost, aby to bylo funkcni, (pres usb atd.) hodte mi sem link. At je alespon s ceho vybrat. Jinak bych koupil asi tu co je pod tim odkazem. :old1: Diky moc.
Kdyby nekdo jeste vedel jaka wifina je dobra a kvalitrni i s tou pci kartou, nebo i jinym zarizenim s kterym uz ma nekdo zkusenost, aby to bylo funkcni, (pres usb atd.) hodte mi sem link. At je alespon s ceho vybrat. Jinak bych koupil asi tu co je pod tim odkazem. :old1: Diky moc.