Předinstalované Windows XP Home SP2 - licence
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- malidian
- Mírně pokročilý

-
Předinstalované Windows XP Home SP2 - licence
Ani po přečtení všeho možného mi není zcela jasné, jak přesně funguje OEM verze Windows XP Home, které jsou již předinstalované na notebooku, který si koupíte. Fajn, vše je OK, protože tu aktivaci za vás udělel již výrobce. ALE 1) Co když budu chtít přikoupit dalších 512MB RAM, musím Wokna znovu aktivovat nebo ne? Mimoto Wokna se neinstalují klasicky, ale se vším možným i nemožným pomocí recovery DVD. 2) Co když vyměním celý HDD a začnu systém obnovovat pomocí Recovery DVD? Půjde to i bez další aktivace? 3)Karta do PCMCI - je to nějaký problém? 4) K čemu je tedy OEM verze vztažene? Pouze k základní desce? Všude píší něco jiného 5) Kolikrát je možné provést aktivaci a jak často 6) Co když mi v záruční době odejde základní deska? Přijdu o licenci nebo od výrobce dostanu novou? 7) Proč jsou ty licence tak složité a nepochopitelné.
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. 
- cabman
- Středně pokročilý

Všechny tvé obavy jsou zbytečné.
Je jasné že servisním zásahem (výměna vadné části, přidání nové komponenty, reinstalací, ...) o licenci nepřijdeš.
Případná reaktivace systému (internetem/telefomen) není problém a nikdo se při ní nezabývá zda je vše legální - to zajímá až případnou kontrolu při osobní návštěvě. Pokud je na tom ntb nalepená samolepka, máš prodejní doklad a cd tak to neni problém.
Aktivaci je možné provádět kolikrát chceš.
Licence bohužel podléhají častým změnám (tužim že poslední byla nedávno).
http://www.microsoft.com/cze/partner/Sy ... fault.mspx
Je jasné že servisním zásahem (výměna vadné části, přidání nové komponenty, reinstalací, ...) o licenci nepřijdeš.
Případná reaktivace systému (internetem/telefomen) není problém a nikdo se při ní nezabývá zda je vše legální - to zajímá až případnou kontrolu při osobní návštěvě. Pokud je na tom ntb nalepená samolepka, máš prodejní doklad a cd tak to neni problém.
Aktivaci je možné provádět kolikrát chceš.
Licence bohužel podléhají častým změnám (tužim že poslední byla nedávno).
http://www.microsoft.com/cze/partner/Sy ... fault.mspx
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.