Jak je lepší nastavit AF a AA ?
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak je lepší nastavit AF a AA ?
Je lepší nastavit AA + AF přes nastavení ovladače ve Winech ? Tzn., přes plochu, vlastnosti a nastavení AA + AF, nebo nechat "řízeno aplikací" a AA+AF nastavit ve hře ?
Intel Core I5 2500K, 8GB RAM DDR3, GK NVidia GTX285 1GB RAM, HDD WD Blue 1TB, Win 7 PRO 64bit
- no-X
- Středně pokročilý

- Thellwin
- Administrátor

Když už je to v NV kartách tak dodám že Forceware podporují profily pro jednotlivé hry, takže to jde nastavit v driverech pro každou hru zvlášť. Samozřejmě bych ale také upřednostnil nastavení přímo ve hře, pokud to umožňuje.
Jenom takovej dodatek - při nastavování v driverch pro jednotlivý hry je třeba dávat majzla, protože nedávno se mi povedlo nastavit aniž bych to zamýšlel globálně 4xAA a dlouho jsem nemoh přijít na to, proč se mi najednou začaly některý hry nehorázně škubat
Jenom takovej dodatek - při nastavování v driverch pro jednotlivý hry je třeba dávat majzla, protože nedávno se mi povedlo nastavit aniž bych to zamýšlel globálně 4xAA a dlouho jsem nemoh přijít na to, proč se mi najednou začaly některý hry nehorázně škubat
Goldnoob team proud member!
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
u tvý sestavy bych s globálním nastavením AA a AF trochu brzdil. Starší hry budou v poho ale novější a nový půjdou pomalu...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Weber
- Začátečník

-
4xAA ???
Nechci se Tě dotknout, ale má vůbec nastavení 4xAA smysl, když jak tady píšeš "dlouho jsem nemohl přijít na to .....; z toho tedy plyne, že jsi nastavení 4xAA při hraní vizuálně nezaregisroval, takže nějaké lepší zobrazení se nekoná? Kartu s AA nemám tak nemohu posoudit.Thellwin píše: Jenom takovej dodatek - při nastavování v driverch pro jednotlivý hry je třeba dávat majzla, protože nedávno se mi povedlo nastavit aniž bych to zamýšlel globálně 4xAA a dlouho jsem nemoh přijít na to, proč se mi najednou začaly některý hry nehorázně škubat
- Thellwin
- Administrátor

Smysl rozhodně má, pokud na to máš kartu, která ho zvládne. U mě se jednalo hlavně o Quake 4 - ta hra je dost tmavá, hraju to na 1024 takže pokud se na to vyloženě nezaměřím, tak tu zubatost, která po nastavení AA zmizí vůbec nevnímám. Krom toho některé hry vypadaji bez AA celkem dobře a na některé se nedá moc koukat takže AA určitě smysl má 
Goldnoob team proud member!