IP adresa a zjištění tel. čísla při připojení přes diál-up

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
ROTTING
Nováček
Nováček

IP adresa a zjištění tel. čísla při připojení přes diál-up

Příspěvek od ROTTING »

Lze zjistit tel. číslo při připojení netu přes pevnou lajnu, na které odesílám e-mail - a lze to nějakým programem sniffovat?Má někdo zkušenosti a poradí.Nejsem hacker - jen mě to zajímá v rámci zabezpečení.
Case:Miditower 606 -300W:Motorboard:JetWay V2266A DDR+SDRAM SB ATA 133 ATX:SDRAM 256MB PC 133 Brand:CPU:AMD K7 Durun 1300:WD:IBM 40GB UDMA 7.200:CD-RW:LG GCE-8480B:
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

To se obecne vzato neda. Muzes urcit akorat IP adresu ciloveho SMTP serveru. Z neho si ale muze uzivatel pomoci POP3 nebo IMAP stahnout postu odkudkoliv a jeho adresu se dozvi jen SMTP server ale ty uz ne.

Da se ale pripravit mail tak, ze tu adresu zjistis. Treba ho udelas jako html a vlozis do nej odkaz na nejaky obrazek na tvem webovem serveru. Z logu weboveho serveru pak vyctes IP adresu dotycneho (nebo prinejhorsim proxyny) kdyz se pokusi ten obrazek stahnout.

Edit: Teprve ted jsem si poradne precetl dotaz. No tak tel. cislo nezjistis. Nebo aspon bez pouziti socialniho inzenyrstvi urcite ne :)
ROTTING
Nováček
Nováček

Příspěvek od ROTTING »

Díky za radu - já četl PC World z prosince 2003,kde na www.ethereal.com lze stáhnout nějaký spec. ovládač WinPcap jenž má sloužit k odchytávání síťového prvozu,ale nejsem z toho moudrý.Ten program Etherreal má být universálním síťovým sniffem který má extrahovat TCP spojení.
Case:Miditower 606 -300W:Motorboard:JetWay V2266A DDR+SDRAM SB ATA 133 ATX:SDRAM 256MB PC 133 Brand:CPU:AMD K7 Durun 1300:WD:IBM 40GB UDMA 7.200:CD-RW:LG GCE-8480B:
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Nic takoveho ti nepomuze ani pro zjisteni IP adresy a tel. cisla uz vubec ne.
ROTTING
Nováček
Nováček

Příspěvek od ROTTING »

Díky moc - jsem rád že existujete a dokážete poradit.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“