IP adresa a zjištění tel. čísla při připojení přes diál-up
- ROTTING
- Nováček

IP adresa a zjištění tel. čísla při připojení přes diál-up
Lze zjistit tel. číslo při připojení netu přes pevnou lajnu, na které odesílám e-mail - a lze to nějakým programem sniffovat?Má někdo zkušenosti a poradí.Nejsem hacker - jen mě to zajímá v rámci zabezpečení.
Case:Miditower 606 -300W:Motorboard:JetWay V2266A DDR+SDRAM SB ATA 133 ATX:SDRAM 256MB PC 133 Brand:CPU:AMD K7 Durun 1300:WD:IBM 40GB UDMA 7.200:CD-RW:LG GCE-8480B:
- miho
- Čestný člen

-
To se obecne vzato neda. Muzes urcit akorat IP adresu ciloveho SMTP serveru. Z neho si ale muze uzivatel pomoci POP3 nebo IMAP stahnout postu odkudkoliv a jeho adresu se dozvi jen SMTP server ale ty uz ne.
Da se ale pripravit mail tak, ze tu adresu zjistis. Treba ho udelas jako html a vlozis do nej odkaz na nejaky obrazek na tvem webovem serveru. Z logu weboveho serveru pak vyctes IP adresu dotycneho (nebo prinejhorsim proxyny) kdyz se pokusi ten obrazek stahnout.
Edit: Teprve ted jsem si poradne precetl dotaz. No tak tel. cislo nezjistis. Nebo aspon bez pouziti socialniho inzenyrstvi urcite ne
Da se ale pripravit mail tak, ze tu adresu zjistis. Treba ho udelas jako html a vlozis do nej odkaz na nejaky obrazek na tvem webovem serveru. Z logu weboveho serveru pak vyctes IP adresu dotycneho (nebo prinejhorsim proxyny) kdyz se pokusi ten obrazek stahnout.
Edit: Teprve ted jsem si poradne precetl dotaz. No tak tel. cislo nezjistis. Nebo aspon bez pouziti socialniho inzenyrstvi urcite ne
- ROTTING
- Nováček

Díky za radu - já četl PC World z prosince 2003,kde na www.ethereal.com lze stáhnout nějaký spec. ovládač WinPcap jenž má sloužit k odchytávání síťového prvozu,ale nejsem z toho moudrý.Ten program Etherreal má být universálním síťovým sniffem který má extrahovat TCP spojení.
Case:Miditower 606 -300W:Motorboard:JetWay V2266A DDR+SDRAM SB ATA 133 ATX:SDRAM 256MB PC 133 Brand:CPU:AMD K7 Durun 1300:WD:IBM 40GB UDMA 7.200:CD-RW:LG GCE-8480B:
- miho
- Čestný člen

-