problem - KDE nenajede

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
boss183
Nováček
Nováček

problem - KDE nenajede

Příspěvek od boss183 »

Zdravím,
pořídil jsem si tento notebook

Kód: Vybrat vše

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34708
Mám v něm WXP SP2, dnes jsem se rozhodnul k tomu, že si přidám i Linux, rozhodnul jsem se pro Mandrivu, konkretně instalované z
Mandriva-Linux-2005-Limited-Edition-Download-CD1.i586
a stažené z

Kód: Vybrat vše

http://mandrivauser.cz/modules.php?name=Software&dir=/Mandrivalinux/official/iso/10.2/i586
Vše proběhlo OK, zavaděč funguje, okna taky, ale grafické rozhraní nenajede, zkoušel jsem se přihlásit jako root a změnit nastavení pomocí XFDrakea, ale bez úspěchu, pokaždé to skončí chybovou hláškou ve stylu, že nemůže načíst nějaký modul. Mám takový pocit, že ta distribuce neobsahuje ovladač pro tuto kartu...

Víte jak to pořešit? Pokud jo, tak prosím polopaticky, v Linuxu jsem fakt lama a bez manuálu si ani neškrtnu, díky moc
nanuk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nanuk »

o aky modul konkretne ide? error hodi ked napises startx, alebo pouzivas "autologin" ?
CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
cyan
Nováček
Nováček

Příspěvek od cyan »

Pro začátek doporučuji vyzkoušet ovladač vesa, ale to je jen nouzové řešení.
Zmíněná verze systému již není podporována (jednalo se o přechod Mandrake -> Mandriva), doporučuji proto stáhnout aktuální verzi 2006.
Často také pomůže otestovat hardware nejakou live-distribucí (Knoppix, Slax, Saxana...).
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“