Co říkáte na Titan TTC-D5TB(TC)

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Co říkáte na Titan TTC-D5TB(TC)

Příspěvek od Zbyna »

Chci si koupit nový chladič na můj procesor. Co říkate na tenhle? Jaké s ním máte zkušenosti? Mám nízkootáčkový zdroj, takže hluk vydává jen větrák u procesoru. Proto chci nějaký tichý. Jak je na tomto chladiči větrák hlučný? Díky za odpovědi. :-D
Edit: jo a ještě, mám procesor zastíněný zdrojem, ale teďka nevím přesně kolik je tam místa. Bude s tím nějaký problém??? Ale myslím, že ten můj procesor to uchladí i s 0.6cm místa :lol:
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

ja pouzivam titan d5tc na amd athlon xp 2000+... no problem. na standardnych hodnotach v klude cca 31-33 stupnov a okolo 1600 rpm. je to vcelku tichucke, aj ked su urcite aj tichsie. som s nim maximalne spokojny, ale zas ked to priskvarim tak samozrejme huciii :wink:
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

zkus se podivat treba zde:
http://www.itt.cz/index.php?clanek=50
....ze by to byl MELOUN
VerteX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VerteX »

D5TB(TC) nekupovat! Mel jsem tenhle chladic nejakej cas na Duronovi a dela peknej kraval. Ac je teda teplotne regulovany, stejne hluci. Jsou lepsi reseni, napr. od Arctic Cooling (Copper Silent 2 TC) nebo CoolerMaster. BTW vtipna je taky "stribrna pasta" Titan, akorat zamaze procesor a jeji ucinnost je slaba..
>>> Nové systémy přinášejí nové problémy. <<<
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jestliže máš kejs se zdrojem umístěným svisle vedle desky (tedy při pohledu z boku "nad procesorem"), což je podle mně ta nejstrašnější konstrukce kejsu, a máš tam, jak říkáš, cca 0,6 cm místa, tak to za prvé bude dělat kravál (což bude dělat v tomto případě každej takhle vyskoej chladič), za druhé to bude prdlajs chladit, protože bude věrák "přidušenej" (0,6 cm fakt nestačí). Buď kup nižší chladič, nebo jinej kejs, nebo ten kejs modifikuj tak, abys tenhle problém eliminoval (změna umístění zdroje; úprava kastle zdroje v místech, kde zakrývá větrák,...).
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fx »

VerteX píše:D5TB(TC) nekupovat! Mel jsem tenhle chladic nejakej cas na Duronovi a dela peknej kraval. Ac je teda teplotne regulovany, stejne hluci. Jsou lepsi reseni, napr. od Arctic Cooling (Copper Silent 2 TC) nebo CoolerMaster. BTW vtipna je taky "stribrna pasta" Titan, akorat zamaze procesor a jeji ucinnost je slaba..
Ta stribrna pasta hlavne silene rychle vysycha, kdyz uz ji pouzivat, tak leda ve smesi se silikonovou pastou. Ale to se nema, takze fakt radsi nepouzivat, radeji pouzit Arctic Silver III, i kdyz je celkem draha.

D5TB je tichy zezacatku, po par mesicich je to rachtajici nestvura, fakt nebrat.
Svět je neskutečně proměnlivá záležitost...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Je to přesně tak, když jsem ho koupil, tak to byl zázrak, ale teď to řve úplně brutálně. A snížit mu otáčky nemůžu, protože bych si uvařil CPU.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

TomV píše:Jestliže máš kejs se zdrojem umístěným svisle vedle desky (tedy při pohledu z boku "nad procesorem"), což je podle mně ta nejstrašnější konstrukce kejsu, a máš tam, jak říkáš, cca 0,6 cm místa, tak to za prvé bude dělat kravál (což bude dělat v tomto případě každej takhle vyskoej chladič), za druhé to bude prdlajs chladit, protože bude věrák "přidušenej" (0,6 cm fakt nestačí). Buď kup nižší chladič, nebo jinej kejs, nebo ten kejs modifikuj tak, abys tenhle problém eliminoval (změna umístění zdroje; úprava kastle zdroje v místech, kde zakrývá větrák,...).
No tak já myslím, že je tam toho místa víc, protože nemám PC doma tak jsem to jen plácnul, až mi ho dovezou tak dám přesné údaje :oops: !! Původní chladič, který mi s PC dodali tam má něco přes 3cm místa a chladí na 40°C. Nevím sice jaké přesně jsou ty hodnoty, ale pokud možno je sem dodám. Chtěl jsem se zeptat jak by se dalla ta úprava udělat? Šlo by třeba jen posunout základní desku níž? Nebo by se to dalo upravit i tak, že by se zdroj umístil vodorovně? Tak jak je to v mnoha bednách?
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

No takže jaký chladič? Který je tichý a dobře chladí? :old6:
nex
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nex »

Copper silent...revision2...nebo Thermalright...nebo Zalman
Powered by CEZ
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Zbyna píše:
TomV píše:Jestliže máš kejs se zdrojem umístěným svisle vedle desky (tedy při pohledu z boku "nad procesorem"), což je podle mně ta nejstrašnější konstrukce kejsu, a máš tam, jak říkáš, cca 0,6 cm místa, tak to za prvé bude dělat kravál (což bude dělat v tomto případě každej takhle vyskoej chladič), za druhé to bude prdlajs chladit, protože bude věrák "přidušenej" (0,6 cm fakt nestačí). Buď kup nižší chladič, nebo jinej kejs, nebo ten kejs modifikuj tak, abys tenhle problém eliminoval (změna umístění zdroje; úprava kastle zdroje v místech, kde zakrývá větrák,...).
No tak já myslím, že je tam toho místa víc, protože nemám PC doma tak jsem to jen plácnul, až mi ho dovezou tak dám přesné údaje :oops: !! Původní chladič, který mi s PC dodali tam má něco přes 3cm místa a chladí na 40°C. Nevím sice jaké přesně jsou ty hodnoty, ale pokud možno je sem dodám. Chtěl jsem se zeptat jak by se dalla ta úprava udělat? Šlo by třeba jen posunout základní desku níž? Nebo by se to dalo upravit i tak, že by se zdroj umístil vodorovně? Tak jak je to v mnoha bednách?
Zdroj by vodorovně (tak, jako v každý normální bedně :-) ) umístit šel, ale bylo by to strašně řezání, broušení a vrtání. To bych spíš upravil samotnou kastli zdroje. Tzn. vyříznout do ní díru tam, kde překrývá chladič. V bedně se zdrojem svisle je deska elektroniky zdroje tuším na straně blíž k bočnici, takže by to neměl být problém. Jen bude větrák trochu nasávat teplej vzduch ze zdroje, ale lepší, než pumpičkou přes koule... :lol:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
VerteX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VerteX »

Fx píše:Ta stribrna pasta hlavne silene rychle vysycha, kdyz uz ji pouzivat, tak leda ve smesi se silikonovou pastou. Ale to se nema, takze fakt radsi nepouzivat, radeji pouzit Arctic Silver III, i kdyz je celkem draha.

D5TB je tichy zezacatku, po par mesicich je to rachtajici nestvura, fakt nebrat.
Kdyz mluvis o ty smesi se silikonovou pastou, tak to taky neni zrovna nejlepsi napad. Eagle to zkusel a vzniklo z toho jakesi lepidlo. Takze kdyz chtel sudnat ten chladic, sel i s procesorem (vytazen ze zamceny patice).
>>> Nové systémy přinášejí nové problémy. <<<
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fx »

VerteX píše:
Fx píše:Ta stribrna pasta hlavne silene rychle vysycha, kdyz uz ji pouzivat, tak leda ve smesi se silikonovou pastou. Ale to se nema, takze fakt radsi nepouzivat, radeji pouzit Arctic Silver III, i kdyz je celkem draha.

Kdyz mluvis o ty smesi se silikonovou pastou, tak to taky neni zrovna nejlepsi napad. Eagle to zkusel a vzniklo z toho jakesi lepidlo. Takze kdyz chtel sudnat ten chladic, sel i s procesorem (vytazen ze zamceny patice).
No ono jde taky o to, jaky silikonovy lepidlo :-) pouzil. Jinak tuhle historku znam :-)
Svět je neskutečně proměnlivá záležitost...
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

TomV píše:
Zbyna píše: No tak já myslím, že je tam toho místa víc, protože nemám PC doma tak jsem to jen plácnul, až mi ho dovezou tak dám přesné údaje :oops: !! Původní chladič, který mi s PC dodali tam má něco přes 3cm místa a chladí na 40°C. Nevím sice jaké přesně jsou ty hodnoty, ale pokud možno je sem dodám. Chtěl jsem se zeptat jak by se dalla ta úprava udělat? Šlo by třeba jen posunout základní desku níž? Nebo by se to dalo upravit i tak, že by se zdroj umístil vodorovně? Tak jak je to v mnoha bednách?
Zdroj by vodorovně (tak, jako v každý normální bedně :-) ) umístit šel, ale bylo by to strašně řezání, broušení a vrtání. To bych spíš upravil samotnou kastli zdroje. Tzn. vyříznout do ní díru tam, kde překrývá chladič. V bedně se zdrojem svisle je deska elektroniky zdroje tuším na straně blíž k bočnici, takže by to neměl být problém. Jen bude větrák trochu nasávat teplej vzduch ze zdroje, ale lepší, než pumpičkou přes koule... :lol:

no takže PC už mám doma a teďka by to měl být menší problém, protože mám jinou základní desku aa t má patici na procesor jinde takže tedď to stíní jen asi 2cm větrák (procesoru).... a ten původní chladič má cca 7cm možná míň a mezi ním a zdrojem je cca 3-4cm místa.... tedy jen mezi tím kousek co je pořád stíněný.... jinak už je volno....
Naposledy upravil(a) Zbyna dne čtv 5. úno 2004, 22:20, celkem upraveno 1 x.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mozna by slo z toho tytana sundat ten vetrak a pouzit jinej treba arctic ten je krasne tichej
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Co říkáte na Titan TTC-D5TB(TC)

Příspěvek od Mtex »

Zbyna píše:Chci si koupit nový chladič na můj procesor. Co říkate na tenhle? Jaké s ním máte zkušenosti? Mám nízkootáčkový zdroj, takže hluk vydává jen větrák u procesoru. Proto chci nějaký tichý. Jak je na tomto chladiči větrák hlučný? Díky za odpovědi. :-D
Edit: jo a ještě, mám procesor zastíněný zdrojem, ale teďka nevím přesně kolik je tam místa. Bude s tím nějaký problém??? Ale myslím, že ten můj procesor to uchladí i s 0.6cm místa :lol:
Ja chtel taky tenhle chladic - ma vynikajici chladici vlastnosti, ale hluk je pri nesnesitelny. recenze je nekde tady na pctuning.
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
ombre
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ombre »

najvecia sprostost aku som spravil..to, ze som vyhodil za tento vetrak peniaze, po 5tich dnoch som ho predal, to je horsie ako tie strae skarede a divne vysavace, doporucujem AC Copper silent,revi.2,tc,
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“