zamrza PC

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
lamicka
Nováček
Nováček

zamrza PC

Příspěvek od lamicka »

chci se zeptat. Obcas se mi stava, ze pri mi pri chodu PC zvlastnim zpusobem zamrzne. Deje se to takhle: delam neco na pc, pak mi zatuhne obrazovka(kurzorem muzu hejbat asi tak 5-7 vterin) pak mi zamrzne i kurzor a tak 10-12 vterin se nic nedeje. Potom se na par vterin vypne monitor (ale ne doslova, jednoduse blikne, jako by se restartuje) a pak je to zase OK a muzu dal na kompu pracovat. Nekdy se mi to stane 5 krat za vecer a nekdy to slape tejden bez zamrznuti. Vubec nevim co to muze bejt a pekne me to stve. Spyware odstranuju porad, registry cistim take pravidelne, kontroluju viry Avastem, Nodem32, Kasperski, mam FW. Zkousel sem jiny drivery na grafiku, jiny drivery na desku, OC nemam, zdroj je stabilni a kvalitni. Proste nevim co to za boha muze bejt.. :sad:
Poradte pls, nebo se z toho vazne zcvoknu. Neumite si predstavit jak to leze na nervy. Mam WinXP-SP2
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

zdroj je stabilni a kvalitni - Jak můžeš tvrdit, že máš kvalitní a dostačující zdroj ve sevém PC? Jaká je to značka? nějaký no-name, který se dává do kancelářských CASE (cena do 2 000,-). Příčin může být mnoho - od přehřívání komponent, nedostačujícím chlazení až po slabém zdroji (350W a méně, zvláště u no-name shitu), proto ti doporučuji aby sis zkontroloval teploty, případně vyčisti ventilátory, hlavně chladič u CPU.. Myslím si že na 99% je to tvůj případ :-)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
lamicka
Nováček
Nováček

Příspěvek od lamicka »

zdroj mam 450W Levicom. a proc se mi tohle zamrzani nedeje pri vetsi zatezi (hrani her)
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

Asi bych zkusil zkontrolovat teploty, popripade format disku a nova instalace systemu.
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
lamicka
Nováček
Nováček

Příspěvek od lamicka »

Agaga píše:Asi bych zkusil zkontrolovat teploty, popripade format disku a nova instalace systemu.
teploty sou úplně ok (procesor 37°C) jde mi o to, že se to stane, když je zaplý ICQ, pár oken firefoxu a třeba nějaká hudba..Ale když hraju dejme tomu Call of Duty po netu, tak se mi to nestalo ani jednou... Tohle nechápu. Nikdo teda nedokáže poradit? (formát disku a nová instalace není podle mě rada, nevím proč by se mělo všechno řešit formátem. btw novou instalaci sem si už taky dělal, když sem si chtěl hodit systém na rychlejší disk, ale dělalo to i před instalací a dělá to i tedka..
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

No tohle muze bejt klidne chyba systemu, takze by to format mohl vyresit. Pravda je, ze to co ti to dela je fakt zahada. O nicem podobnym jsem jeste neslysel.
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
lord.zealot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lord.zealot »

No navrhuju zkusit zjistit pri cem to presne takhle blbne.

Vypni vsechny residentni programy a vykilluj vsechny procesy na nic.

Pak zkus poustet jednotlive programy u kterejch tvrdis ze to dela a hraj si s nima.
MB MSI 915P, P4 530J 3G, X700pro PCI-E, HDD 160G.............
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“