Jak přilepit teplotní čidla na CPUfan a HD?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak přilepit teplotní čidla na CPUfan a HD?

Příspěvek od misadlouhz »

Ahoj

podle tohoto obrázku se přilepují teplotní senzory na hd a cpu větráček nějakou páskou. Můžu použít obyčejnou izolepu nebo hnědou izolepu nebo potřebuji použít něco speciálního?

Obrázek

Také by mne zajímalo, kam je nejlépe čidlo přilepit na AMD Athlonu 64 3200+ venice s boxovaným chladičem. Na HDD bych ho přilepil jako na obrázku.

A do třetice trošku off topic pro tuto kategorii fóra - při stavbě PC je třeba se uzemnit například antistatickým náramkem. Jestliže jej nepoužiji, bude stačit stálý dotyk chodidla :-) radiátoru nebo občasné uzemnění se rukou dotykem radiátoru? Co byste poradili po antistatickém náramku jako druhé nejlepší?

To je vše, díky za rady

md
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

zacnu od konce... staci kdyz se pred manipulaci s hw jen na sekundu dotknes nenatrene casti topeni...

btw disky s podporou S.M.A.R.T.u maji teplotni cidlo jiz v sobe...zobrazi se bud spec. programy ci v sisoft sandre atd.

A64 ma teplotni cidlo primo v jadre, nevidim tudiz duvod aplikovat na chladic ani na hdd cidla :?
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ahoj

děkuji za odpověď

dnes mi přijde case X-Qpack cube a ten má zabudovaný mini displej s dvěma údaji - o teplotě procesoru a hd, proto ta čidla, jsou přibalena v příslušenství case.

Takto vypadá přední displej u case.

Obrázek

Čím a kam ta čidla můžu nejjednodušeji přilepit? :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no pokud to prilepis normalni lepici paskou, tak se ti po par tydnech nejspise odlepi, ja to delal kobercovkou/izolackou v pravim slova smyslu :)

jinak na hdd bud ze strany na bok nebo pobliz loziskum
na chladic nejlepe dolu k zakladne...nebo mezi zebra dolu...to je nejpresnejsi...
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

dík
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

neni vubec za co :)
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ještě otázečka - když mám boxovaný procesor AMD Athlon 64 3200+ venice s vlastním chladičem, který bych chtěl použít (nebudu přetaktovávat), jak jej mám na procesor nasadit? Procesor je již úspěšně v patici, takže nyní.. někde jsem četl, že tyto boxované procesory nepotřebují nanést chladící pastu, prostě se jen nasadí na procesor, nebo se ze spoda chladiče něco sloupne, a nasadí, tak jak to je? Můžu ho tam dát hned, nebo musím zajít do obchodu a objednat si tubu této pasty?

Díky za odpověď, preferoval bych to nasazení bez chladící pasty.

Tak jestli to jde.... ?
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

no koukni se zepoda toho chladice a tam uz by ta pasta mela byt nanesena. vetsinou na ni byva akorat ochrana paska kterou sloupnes a pak uz jen nasadis. ta pasta ma vetsinou ruzovou barvu.
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Stačí se podívat na ten box zespoda. Pokud je tam takový šedý polštářek, tak není potřeba pasta, pouze to chce odstranit ochraný igelit, který tam možná je. Pak se to nasadí a jednoduše zasvakne do rámečku okolo socketu pomocí té pacičky. Je to strašně jednoduché...:)

//2DJ Frodo: Růžovou? Já jsem zatím vždycky měl šedou...:)
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

joj, hotovo! :-)

můžete se mnou sledovat tu adventuru na
http://www.flickr.com/photos/misadlouhy ... 064303409/
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

můžu se dál ptát ohledně (mojeho prvního) montování nového PC? Nerad bych něco podělal.... :-)

Tož první problém - 24pinový konektor (20+4, krásně do sebe zapadnou a vytvoří 24pinový) do základní desky (taky 24pin) nejde úplně zastrčit tak, aby tam zakklapla ta záklapka držící konektor napájení ve zdířce. Ať tlačím jak tlačím, spíš to vypadá, že protlačím do desky díru než aby to zaklaplo. Mám to (napájení) nechat tak jak je - do poloviny zastrčené, no skoro úplně? Záklapka je těsně nad tém převisem, do kterého se zaklapává :-)

??
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

za
a) co mas za desku
b) pokud nemas zdroj ktery dovoluje 24pin rozdelit na 20 + 4 pin, nedelej to...v tom pripade je lepsi zapojit jen pin...
c) proc to cpes sem :wink:
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

je to před zapojením pc a otestováním mého prvního pokusu o stavbu pc :-) jediné v čem si nejsem jistý

můj konektor na desce (Asus A8N-VM CSM microatx) je 24pinový
ze zdroje case jde konektor 20 + 4. Ty do sebe krásně zapadnou a můžou tak utovřit 24pin, který mi ale nejde strčit do toho konektoru na desce. Jestli se nikdo dnes neozve, zkusím prolézt recenze na tuto desku a nějak to zapojit. Na nic víc se ptát nepotřebuju, a tak, když už jsem tady založil téma (otázku), tak to na tomto tématu dobruslím a je na tobě :-) jestli mi pomůžeš nebo ne, když víš jak na to

ahoj :-)

stavbě zdar m.
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jo konektor je zaklapnut ---- že to ale chtělo sílu............... :-) tak se nezlobte, že jsem se ptal v nevhodné části fóra a mějte se krásně
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

Stoobi píše:Stačí se podívat na ten box zespoda. Pokud je tam takový šedý polštářek, tak není potřeba pasta, pouze to chce odstranit ochraný igelit, který tam možná je. Pak se to nasadí a jednoduše zasvakne do rámečku okolo socketu pomocí té pacičky. Je to strašně jednoduché...:)

//2DJ Frodo: Růžovou? Já jsem zatím vždycky měl šedou...:)
no ja mel zatim vzdy ruzovou!! jak u celeronu tak u semprona(jako na jejich chladicich)
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

mimochodem lamiku, pokud mas zdroj s 20pin + 4pin a dalsi 4pin konektor tam neni, neni moc vhdne NARVAT to hrubou silou jako si to udelal ty, ale nechat to jet jen na 20pin atx :wink:
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“