Tagan vs Enermax

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Mendor
Začátečník
Začátečník

Tagan vs Enermax

Příspěvek od Mendor »

Chtěl bych si koupit velmi kvalitní zdroj v ceně kolem 3500Kč a našel jsem tyto adepty: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34684
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34682
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33853

Bohužel konečné rozhodnutí je velmi těžké,protože názory na výše uvedené
zdroje se velmi rozcházejí. Jedni pevně podporují značku Tagan,jiní zase nedají dopustit na Enermax Liberty. Jde mi především o vysokou spolehlivost,tichý chod a ochranu komponent v PC. Děkuji všem za názory.
Athlon64 3000+,Abit AN8 Fatal1ty,2x 512 MB DDR 400 CL 2-2-2-5 ULL,X850XT HIS,DVD,DVDRW,Audigy2 LS.
shifty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shifty »

Oba to jsou špičkové zdroje, v této cenové kategorii určitě neprohloupíš s žádným..Já můžu doporučit toho Enermaxa, ale jak si psal, názory se různí, jedni se mnou budou souhlasit, jiní zase doporučí Tagana či jinou značku..
MB: DFI LanParty UT NF4 Ultra - D; CPU: AMD Athlon 64 3000+ Venice@2502MHz: 278x9; 1.6V (Scythe Ninja); VGA: Sapphire X800GTO2 @540/640;16 (Zalman VF700 AlCu); RAM: A - DATA Vitesta 2*512MB DDR (508MHz; 2,5-3-3-5); HDD: Hitachi 80GB SATA2; SOUND: Creative Audigy LS; PSU: Enermax Liberty 500W; CASE: Coolermaster Centurion 5 CAC T05; DVD-RW: LG GSA - 4082B; FAN CONTROL: Thermaltake Hardcano 13; REPRO: Genius SW 5.1 HT; MOUSE: Logitech MX 510
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

ja pujdu taky do Liberty. Tahle rada se Enermaxu vazne povedla. A to ze ma podstatne vice ochran nez Tagan taky neni k zahozeni. Jinak ja se teda nerozhodoval mezi Taganem a Enermax Liberty ale mezi Seasonic a Enermax Liberty.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Liberty 500W je jasný vítěz ... podívej se na hodnoty na větvých a učinnost ...Tagan momentálně ztrácí a přitom stojí více ...

rozhodně se dají oba zdroje porovnat objektivně:

Tagan TG-530-U15 530W

Celkový výkon: 530 W
3,3 V: 26 A
5 V: 30 A
+ 12 V (1): 20 A
+ 12 V (2): 20 A
+ 12 V (combined): 33 A
- 5 V: 0,8 A
- 12 V: 1,0 A
5 Volt Vsb: 2,5 A

učinnost 75% (což je nic moc)

Enermax Liberty EL500AWT 500W
+3,3V 28 A
+5Vsb 30 A
+5V 30 A
+12V1 22 A
+12V2 22 A
+12V 36 A
-12V 0,6 A
¨
učinnost 80% (což je u takového zdroje výborná hodnota)

takže tohle je objektivní porovnání nemusíš poslouchat právě uživatekle co ti budou doporučovat to a to protože to mají doma ....

co se týká zpracování obojí na vysoké urovni, tiché je obojí ale Liberty se mi líbil více celkové zpracování je o několik tříd nad jiným zdrojem ...taganm je taky velice dobře udělaný ale nepůsobí až takovým luxus dojmem :) Co se týká hlučnosti nevšiml jsem si rozdílu obojí velice tiché ...

BTW: pokud tedy chceš objektivní radu pořiď Enermax Liberty 500W s vědomím že za svojí částku pořídíš opravdu nejlépe nejlepšízdroj ...s koupí Taganu neuděláš sice velkou chybu ale kupuješ o něvo horší výrobek za víc peněz ...
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

Nedávno jsem tu založil stejný Topic ... rozhodl jsem se pro Enermax Liberty 500W a rzhodně nelituju a udělal bych tak znovu ;) ty peníze za to stojí ... je tichoučký, zpracování je výborné, stabilní a plný ochran :)
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

enermax ma na vetvi jenom 2 molexy... pokud mas hodne zarizeni budes muset zapojit vse,takze vyhoda odpojovani kabelu je temer pryc...
poohlednul bych se po modularnim Antecu(480 a 550W) je to hodne provereny zdroj, stejne tichy, nebo i tissi, modularni a je dost overeny.. jen ho sehnat :(
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Digitaldoome: Za prvý - Proč sem furt házíš ty špatný specifikace toho Enermaxe Liberty? a za druhý - Tagan (i 530W verze) je LEVNĚJŠÍ než Liberty 500W.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Tady jsou specifikace obou zdroju, tak abyste se zbytecne nedohadovali..

Enermax http://www.insanetek.com/review.php?id=157&page=6
Tagan http://epowertec.com/power_tg-530-u15.html
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Delarge píše:Digitaldoome: Za prvý - Proč sem furt házíš ty špatný specifikace toho Enermaxe Liberty? a za druhý - Tagan (i 530W verze) je LEVNĚJŠÍ než Liberty 500W.
pardon zase vedle ... OK na 12kách je u liberty celkem 32A :) ale jinak je to dobře ...

OK cenově to necháme stejně ;) těch pár korun ale faktem je že Tagan slevil protže jinak by to vážně neprodal :ú ještě před dvěma týdny byl dražší o 200,- :)

ale jinak si zatím vším stojím s tím že tagan má o něco horší hodnoty a nepůsobí tak luxusním dojmem a za stejnou cenu no nezlobte se na mě ale myslím že rozumný člověk z toho závěr vyvodí ;)
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Někomu zase třeba nemusí vyhovovat to rozmístění konektorů na Liberty a myslim, že Tagan 530W za 3,2k neni vůbec špatná alternativa. Kromě o něco nižší Eff snad ještě lepší...
Mendor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mendor »

Děkuji Vám za vaše názory. Trošku mne rozhodil tento článek od autora MaWa /šestý článek od zhora/

http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=42664
Athlon64 3000+,Abit AN8 Fatal1ty,2x 512 MB DDR 400 CL 2-2-2-5 ULL,X850XT HIS,DVD,DVDRW,Audigy2 LS.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Mendor píše:Děkuji Vám za vaše názory. Trošku mne rozhodil tento článek od autora MaWa /šestý článek od zhora/

http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=42664
mno mawa je prodává ale on vyloženě neřekl že jsou spolehlivostí špatný ... on ten Tagan je ještě mladší než Liberty takže těžko říci co je spolehlivější ...já osobně sem neměl problém již už s desítkama těch zdrojů ....

ale viděl jsem jak vadné kusy u enermaxu tak u tagana ...

jinak u mě to spíš vypadá nejvíc reklamací LCpower,Chill pak dlouho dlouho nic pak enermax,tagan,levicom,chieftec ....

ale enermax noistaker je uplně diametrálně odlišný a tarý zdroj oproti Liberty to se nedá porovnat :)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

tagan mladsi nez liberty? fakt? tak to tezko :D
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Cujo píše:tagan mladsi nez liberty? fakt? tak to tezko :D
tagan 530 eC by měl být podle mého mladší než liberty ...liberty byl první ATX 2.2 mezi normálnímy zdroji .... ale ruku do ohně za to nedam :)
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

V tomhle threadu se asi nedozvis jak z techto dvou zdroju vybrat.. jeden rika to, ten druhy to a k nicemu to nevede.. Abych to trosku zjednodusil.. Kazdy mi da za pravdu ze oba tyto modely od ruznych znacek patri mezi nejlepsi a nejkvalitnejsi zdroje.. Je velmi tezke se mezi nimi rozhodnout, ale kazdopadne neudelas chybu at koupis Enermax nebo Tagan.. Je to v podstate jako s koupi luxusniho vozu, jakoby ses rozhodoval mezi Mercedesem a BMW (nabizeji cca stejnou vybavu, stejne motory, stejne ceny) a tady spis pri vyberu rozhoduji sympatie k danemu vozu..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Mendor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mendor »

Ano,co člověk....to skoro jiný názor. Ale máš pravdu,že když člověk vybírá mezi BMW a Mercedesem,tak chybu při výběru asi neudělá. Osobně mi je sympatičtější ten Enermax Liberty,takže ho asi koupím. Děkuji všem za názory :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“