Aky externy HDD?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- unforgiven
- Nováček

-
Aky externy HDD?
Zdravim,
Na co si treba davat pozor pri vybere externeho HDD? Ako je riesene chladenie a celkova technologia oproti internim diskom?
Uvazujem nad kupou externeho disku. Chcem ho pouzit na archivaciu cize nemusi byt ani najtichsi, ani najrychlejsi, hlavna je spolahlivost.
Vdaka za rady
Na co si treba davat pozor pri vybere externeho HDD? Ako je riesene chladenie a celkova technologia oproti internim diskom?
Uvazujem nad kupou externeho disku. Chcem ho pouzit na archivaciu cize nemusi byt ani najtichsi, ani najrychlejsi, hlavna je spolahlivost.
Vdaka za rady
- harleymaster
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No ja osobne bych si koupil externi box a do toho nejakej disk,jinak pres usb mi to teklo tak kolem 20kb/s a normalne pripojenej kolem 40kb/s
napr. tento
http://www.caseking.de/shop/catalog/pro ... ts_id=1442
jinak ja jsem v boxu 160gb seagate a bylo to naprosto v pohode
napr. tento
http://www.caseking.de/shop/catalog/pro ... ts_id=1442
jinak ja jsem v boxu 160gb seagate a bylo to naprosto v pohode
- unforgiven
- Nováček

-
- Peterer
- Začátečník

- unforgiven
- Nováček

-
To Peterer,
Ok, ak by som sa rozhodol pre externy box, pasuju do toho vsetky disky, alebo su boxi podla rozhrani (ATA, SATA,...).
Ako je riesene chladenie? Prip. ak by si mal nejky odkaz, na clanok, alebo ine forum uvita.
Ako je riesene chladenie? Prip. ak by si mal nejky odkaz, na clanok, alebo ine forum uvita.
- Peterer
- Začátečník

Jsou na ATA 3.5", ATA 2.5", a na SATA 3.5". Chlazení u ext. disků je málokdy super, jsou určeny hlavně na zálohu a přenos dat, ne na dlouhodobý provoz.
Jediná firma co dělá box na SATA je LC Power, zatím o jiném nevím. Já bych koupil box na SATA disk s externím napájením.
Zkus TNTrade, Alfacomputer, Czechcomputer...
Jediná firma co dělá box na SATA je LC Power, zatím o jiném nevím. Já bych koupil box na SATA disk s externím napájením.
Zkus TNTrade, Alfacomputer, Czechcomputer...
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Doporučuju ATA 2,5" + např 40GB Seagate. Tak to mám já. Nepotřebuješ žádný napájení se sítě, vystačíš si s tim co máš s USB.
3,5" sem měl taky, ale přece jenom je to moc velky
3,5" sem měl taky, ale přece jenom je to moc velky
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz