Můžu rozdělit HD?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
tomes
Nováček
Nováček

Můžu rozdělit HD?

Příspěvek od tomes »

Mám nový HD, konkrétně Seagate Barracuda 7200.9, UATA/100 8MBc 160GB, na kterém už mám nainstalovaný OS Win89SE a chtěl bych jej rozdělit. Pomocí Partition Magic to nešlo, tak jsem stáhl utilitu přímo od Seagate, která umožňuje rozdělit už nainstalovaný disk.
Ale:
Mám starší zákl. desku (Soltek SL-75DRV4) s verzí BIOSu, který už by měl podporovat disky větší 137GB. Aida ukazuje velikost disku 152588MB.
Jde mi o řadič, protože na desce je čipset VIA. Opravdu neexistuje utilita jako je Intel Application Accelerator i od jiných výrobců čipových sad?
Snakeeyes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snakeeyes »

Sorry ale napísal si riadnu zlátaninu.
Po prvé prevádzkovať staré Win98 na 160gb disku mi pripadá nie príliš košér. Neviem, či FAT32 nemá náhodou nejaké obmedzenie na veľkosť oblasti.
Po druhé keď pozrieš vo Win celkovú kapacitu a ukáže ti správnu tak ti disk ide, nemaš o čom špekulovať.
Po tretie pomocou PM disk rozdeliť ide, aj už nainšťalovaný.
Ja používam PM8.
Po štvrté na najkorektnejší beh potrebuješ nainštalovaný akurát soft k doske predpokladám kedy boli akési (VIA HYPERION drivers) tak zrejme to budú tie, keď máš VIU čipset. Nenapísal si aký.........

ťažko radiť..............veľa údajov a nič nehovoriacich celý tvoj príspevok.
IBM T61 - T7200, 4096 MB, ATI X1400, 320GB, 15,4" 1680x1050
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“