DDR jedou na nižší frekvenci, než by měly...PROČ?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Sergi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

DDR jedou na nižší frekvenci, než by měly...PROČ?

Příspěvek od Sergi »

Zdravim..koupil jsem si nedavno MB (Intel D845PESV,Silver Reef, P4P+Cel,aud, LAN, DDR333, ATX), prcesor (CPU INTEL Celeron/2,4MHz 128kB Cache 478 Pin (400MHz) P4 Box) a taky paměť (DIMM DDR 512MB, PC2700(333MHz), V-DATA). Uspesne mi to bylo namontovano (vsechno mi bez problemu jede a vubec to nepada), ale problem je, ze kdyz se podivam do BIOSu, tak je tam, ze mi pamet jede jen na 266MHz.. Nejak to tam nejde zmenit, pac jsou tyhlety udeje (frekvence RAMky, sbernice CPU..) neaktivni.. Sbernice u procesoru (alespon myslim, ze je to frekvence sbernice CPU) mi hlasi, ze bezi na 400MHz.. Tak fakt nevim.. Da se nejak zjistit, jestli me nahodou neosidili v obchode a nedali mi DDR bezici jen na 266MHz? Anebo je chyba nekde u me..
Diky moc za radu...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Chyba je u tebe mas CPU-FSB 100,a pamet-FSB 133,musis dat nastavit vetsi pomer CPU-100 a MEM-166(pokud to jde,a umi to deska),ale pokud to v Biosu nejde musis dle manualu sahnout na jumpery na desce.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tohle uz se tady resilo nekolikrat !!!!
Pri pouziti Celeronu (FSB 400) pojedou DDR pameti maximalne na DDR266. To je proste na i845 danej fakt.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Odpovědět

Zpět na „Paměti“