Výměna větráčku Radeon 9600

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
gRis
Nováček
Nováček

Výměna větráčku Radeon 9600

Příspěvek od gRis »

Mám Radeon 9600 Series a po nějaké době začal neskutečně hlučet větráček, kýve se v ose a lopatky naráží na stěnu rámu větráčku. Chtěl jsem jej vyměnit, ale jelikož tyhle karty moc netopí, je tam silně atypický model o velikostech cca 40x40x5. Neví někdo, kde by se dala ta mrcha sehnat? A nebo kde sehnat na to pasiv? Předem díky za odpovědi.

//prf.KuBA - Přesunuto z ATi.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Zkus se podívat třeba sem... chladičů a různých pasivů je tam celkem dost.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
gRis
Nováček
Nováček

Příspěvek od gRis »

Díky, koukal jsem tam ale nepodařilo se. Je tam kupa větráků pro R9600 ale to, co sháním, tedy tichý minivětráček tam není :( Ale možná něco levnějšího tam postupem času vyberu...
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

Tichy minivetracek ???. Ja jsem radsi pro vetsi pasiv ;)
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Malé větráčky mají hodně otáček, takže většinou nejsou moc tiché a lehce se opotřebují.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Hod link na foto te karty at vime jaky je prostor okolo jadra. Pokud by bylo dost mista neni problem na kartu hodit pasiv z CPU a pripadne mirne ofukovat.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

gRis píše:Díky, koukal jsem tam ale nepodařilo se. Je tam kupa větráků pro R9600 ale to, co sháním, tedy tichý minivětráček tam není :( Ale možná něco levnějšího tam postupem času vyberu...
tichy minivetracek...to si docela odporuje.....v tvem pripade budes asi muset zvolit kompromis,protoze to co pozadujes sem jeste nevidel
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

ja som mal podobny problem, vykasli sa na henten tovarny.

1. ja som si kupil obycajny 4cm vetracik ktory som sekundovym lepidlom v rohoch prilepil na pasiv, akurat ze ta karta tym bola vyssia, lebo on bol az nad tym pasivom a nie v nom.

2. ak potrebujes ten priestor pod kartou, tak si zase kup klasicky 4cm vetrak, orez z neho tu obruc okolo a iba nozicky na ktorych bude drzat vrtula pripel o ten pasiv tak, aby bola vrtula v nutri. takto to bude trcat len asi 2mm.

3. alebo si kup velky pasiv, tato karta pojde aj pasivne bez problemov, ale to sa uz predrazi

no a klasicky vetracik uz lahko vymenis hocikedy a este v nom aj mozes monitorovat otacky ked ho zapojis do dosky alebo do regulatora.
no a este, ja som pred nim mal 32ohmovy odpor a mal celkom prijatelnu hlucnost. bez regulacie.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
gRis
Nováček
Nováček

Příspěvek od gRis »

[quote="martin850"]
1. ja som si kupil obycajny 4cm vetracik ktory som sekundovym lepidlom v rohoch prilepil na pasiv, akurat ze ta karta tym bola vyssia, lebo on bol az nad tym pasivom a nie v nom. [/quote]
Clovece, tvoje reseni ma neco do sebe. Ale co jsem koukal dalsi pruser je ze budu muset kupovat novy, nejaky srot tady mam ale ma jinej konektor :-(

Pasiv klidne, ale nedari se mi najit v nejakem shopu sekci s pasivama...
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

gRis píše:jinej konektor :-(

Pasiv klidne, ale nedari se mi najit v nejakem shopu sekci s pasivama...
konektor hadam nemoze byt problem. to prehodis za 5 minut, alebo to jednoducho prekablujes do molexu.

Pasiv by som videl ako lepsie riesenie. nejaky starsi z BOXu na CPU. mne sice zozral dve pozicie, ale tie nepotrebujem.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“