NB GigaByte W511A zkušenosti....
Moderátor: Don
- Credy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
NB GigaByte W511A zkušenosti....
Mate nekdo nejake s timto NB? Udajne ma grafiku taktovanou na 357/344 coz je u pameti o nejakych cc60MHz vice nez u konkurence viz. : http://www.mobilityguru.com/2005/08/18/ ... age12.html ?Jde mi hlavne o kvalitu a celkovy dojem(muhu ho mit za skvely $ ...)
PS: nejake info PM740/i915pm/512DDR33/80G5/DVDRW/X700@128MB/BT/WF/15,4" od Sony/2.8kg a hlavne ma dalkovy ovladac
PS: nejake info PM740/i915pm/512DDR33/80G5/DVDRW/X700@128MB/BT/WF/15,4" od Sony/2.8kg a hlavne ma dalkovy ovladac
GB P35-DS4/C2D@3G(333x9)/2x1GB GeIL 1066 CL5/550W Real pover 12V@48A/GeminII@108cfm/.....
-----------------------------------------------------
DFILP ULTRA-D/AMDOpteron 144@2,5GHz(CABGE)/A-Data2x 512MB DDR566 2,5 4 3 6 1T@582MHz/ATIX800(R430) 256MB@440/1080Hitachi7K250 160GB 8MB PATA/Toshiba SD-M1502+R5112/MSXP prof. SP2/Audigy2ZS/SkyStar2/500W PSU
------------------------------------------
ASUS A6KT-Q008H
DFILP ULTRA-D/AMDOpteron 144@2,5GHz(CABGE)/A-Data2x 512MB DDR566 2,5 4 3 6 1T@582MHz/ATIX800(R430) 256MB@440/1080Hitachi7K250 160GB 8MB PATA/Toshiba SD-M1502+R5112/MSXP prof. SP2/Audigy2ZS/SkyStar2/500W PSU
ASUS A6KT-Q008H
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Credy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tím Sony 15.4" jsem myslel display v tom Gigabytu resp. ta specifikace patrila tomu GB... Nevim jak an tom je kvalitou ale na strankach GB maji u neho asi 4 oceneni....
GB P35-DS4/C2D@3G(333x9)/2x1GB GeIL 1066 CL5/550W Real pover 12V@48A/GeminII@108cfm/.....
ASUS A6KT-Q008H
ASUS A6KT-Q008H
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
fakt ne reklamace , servis , dosah komponentu , nema smysl...Credy píše: Tím Sony 15.4" jsem myslel display v tom Gigabytu resp. ta specifikace patrila tomu GB... Nevim jak an tom je kvalitou ale na strankach GB maji u neho asi 4 oceneni....
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
- Credy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
A mas s nim nejakou zkusenost, ze ho takl hanis?Pokud vim,tak servis je na nej stejny jako na napr.: Sony,IBM,HP... a dosah komponentu mi pripada taky jako docela blbost(GB dokonce zamysli v CR vybudovat Servisni Stredisko pro Evropu...)! Spis mi pripada, ze tu zlutou kartu nemas jen tak nadarmo...sh píše:fakt ne reklamace , servis , dosah komponentu , nema smysl...Credy píše: Tím Sony 15.4" jsem myslel display v tom Gigabytu resp. ta specifikace patrila tomu GB... Nevim jak an tom je kvalitou ale na strankach GB maji u neho asi 4 oceneni....
ASUS A6KT-Q008H
ASUS A6KT-Q008H
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tak predne, na foru mam cca 2100 prispevku, zlutou mam za dvoji registraci, kdybys vedel kdo jsem tak bys tu nepsal takovyhle plky a bezduvodne me neurazel.. jak tady cely forum vi , tak o notebookach toho vim docela hafo, kdyz jich strilim v praci cca 20-30mesicne, takze nevim kdo tady co vypravi za kraviny...Credy píše: A mas s nim nejakou zkusenost, ze ho takl hanis?Pokud vim,tak servis je na nej stejny jako na napr.: Sony,IBM,HP... a dosah komponentu mi pripada taky jako docela blbost(GB dokonce zamysli v CR vybudovat Servisni Stredisko pro Evropu...)! Spis mi pripada, ze tu zlutou kartu nemas jen tak nadarmo...
chapes snad, ze predni svetovy vyrobci jsou na tom s kvalitou jinde nez nejakej gigabyte, kterej to ma jako okrajovou cinost?mel si je nekde v ruce?vic modelu?zkousel si je?zrejme ne vid, vis jaky pouziva gigabyte komponenty do ntb ? vis od jakyho vyrobce?taky ne vid
gigabyte nepouziva highend komponenty jako ASUS, asus napriklad dodava 80% komponentu do IBM notebooku, naproti tomu gigabyte zkupuje lowend komponenty , ktery by si nedalo IBM ci ASUS do ntb, to uz samo o sobe neco vypovida, jinak co se tyce kvality sasi, ci kvality displeje tak neni na takove urovni jako ASUS ci IBM, nema ZBD a dalsi podobne garance, priste az o nekom zacnes psat , ze je lama , tak se porozhlidini okolo po jeho prispevkach a udelej si obrazek
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
- Credy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Sorry,ale nemuzu jinak nez reagovat:sh píše: tak predne, na foru mam cca 2100 prispevku, zlutou mam za dvoji registraci, kdybys vedel kdo jsem tak bys tu nepsal takovyhle plky a bezduvodne me neurazel.. jak tady cely forum vi , tak o notebookach toho vim docela hafo, kdyz jich strilim v praci cca 20-30mesicne, takze nevim kdo tady co vypravi za kraviny...
chapes snad, ze predni svetovy vyrobci jsou na tom s kvalitou jinde nez nejakej gigabyte, kterej to ma jako okrajovou cinost?mel si je nekde v ruce?vic modelu?zkousel si je?zrejme ne vid, vis jaky pouziva gigabyte komponenty do ntb ? vis od jakyho vyrobce?taky ne vid
gigabyte nepouziva highend komponenty jako ASUS, asus napriklad dodava 80% komponentu do IBM notebooku, naproti tomu gigabyte zkupuje lowend komponenty , ktery by si nedalo IBM ci ASUS do ntb, to uz samo o sobe neco vypovida, jinak co se tyce kvality sasi, ci kvality displeje tak neni na takove urovni jako ASUS ci IBM, nema ZBD a dalsi podobne garance, priste az o nekom zacnes psat , ze je lama , tak se porozhlidini okolo po jeho prispevkach a udelej si obrazek
1.Nepotreboval jsem vedet kolik si napsal prispevku ani kolik prodas NB mesicne,potreboval jsem vedet od nekoho kdo MEL(MA) Notebook od GIGABYTu(idealne mnou udavany model) v ruce aby mi sdelil svuj dojem(zkusenosti)!
2.Je pravda, ze nevim jake "soucastky" se pouzivaji v ASUS a IBM NB( nerozebiral jsem je) ale muzu soudit podle ostatniho HW: GB pouziva kondenzatory Rubycon MBZ a AUSUS Nippon chem. KZG nebo kdyz uz jsme u tech NB tak u ASUSu neni zadny problem narazit na NANYA pameti(a toby me pak tedy zajimalo co je to ten lowend...)....Tim NECHCI rict ze ASUS NB jsou SPATNE!!!Naopak IMHO jsou nejhezci!
3. ZBD neni zadny zazrak- tyka se to pouze jasne zariciho bodu(tedy cerna,tmave modra atd. jsou v norme)!
Nerikam ze jsi LAMA ale zrejme mas vrozene presvecovaci schopnosti a dukazem ti muze byt tech 30 NB/mes (zrejme vsechny od ASUSU a IBM )
ASUS A6KT-Q008H
ASUS A6KT-Q008H
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jo delam ASUS, gigabyte bych nechtel , jeden typek si ho bral a za mesic jsem reklamoval mechaniku, kdyz se to vratilo tak bylo v reklamacnim liste zavada IDE zarizeni, chybny radic, volal jsem tam a duvodem pry byla seriova vada cele rady , dalsi varka uz byla pry v pohode... osobne nemam rad tyhle malo znamy znacky, kvuli znamostem dam priklad, jak dele prodavam ASUS ntb ci IBM , tak mam jiz zname u PM atd, takze prijde zakaznik jako ted A6U, na ntb mu spad kvetinac na klavesnici, tak jsem volal do SILU , reklamace pozarucni cena 1600bez D, zavolal jsem znamymu PM , zavolal tam on a ejhle 700vc D dalsi veci je taky dostupnost nahradnich dilu, myslim tim pocet servisnich stredisek, napriklad v severnich cechach mam 10 lokalit kam hodim ntb asus, kdyz mam dead disk ramky atd a vymeni mi to do druheho dne, ale kde proboha delaj gigabyte?
u me musis brat pohled spis na servisy a reklamace, delam vetsi firmy a tam je cena vedlejsi hlavni je zaruka , reklamace atd
u me musis brat pohled spis na servisy a reklamace, delam vetsi firmy a tam je cena vedlejsi hlavni je zaruka , reklamace atd
- Animal
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
pokud se nepletu tak ten gigabyte vyhrál hodnocení asi cca 2O notebooku v časopise Computer speciál, sám jsem ho asi před 3 měsícema u nás sháněl ale neměl jsem štěstí, jinak sám osobně jsem jej v ruce neměl tak nemohu objektivně hodnotit. Pokud seženeš dej vědět
AMD 2400 mobile, r9800pro, 1024 MB Kingstone, Asus A7N8X delux, case Suntek, atd.
Acer Inspire 5024Wlmi,
Acer Inspire 5024Wlmi,
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jasny jenze videl si testery Computer?vis jak se ty testy delaji? proto radsi cti SHW ci PCTAnimal píše:pokud se nepletu tak ten gigabyte vyhrál hodnocení asi cca 2O notebooku v časopise Computer speciál, sám jsem ho asi před 3 měsícema u nás sháněl ale neměl jsem štěstí, jinak sám osobně jsem jej v ruce neměl tak nemohu objektivně hodnotit. Pokud seženeš dej vědět
- Credy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Hm,trochu si protirecis,nemyslis? Nekam volas a nevis kde to je?A jakej model si ten "typek" kupoval?A uz vubec nechapu jak mu mohla mechanika mesic fungovat a po "mesici" nesla kuli chybe ve vyrobe?sh píše:... gigabyte bych nechtel , jeden typek si ho bral a za mesic jsem reklamoval mechaniku, kdyz se to vratilo tak bylo v reklamacnim liste zavada IDE zarizeni, chybny radic, volal jsem tam a duvodem pry byla seriova vada cele rady , dalsi varka uz byla pry v pohode... ..., ale kde proboha delaj gigabyte?
ASUS A6KT-Q008H
ASUS A6KT-Q008H
- Csaba
- Nováček
-
Ja si myslim ze aj iny notebook ako "znackovy" moze byt dobry, a vyhlasenia typu "yyy" je shit a "xxx" je kazovy sa zakladaju len na skusenostiach s par /1-2?/ kusmi. Tiez testy z Computeru hanit a vyzdvihovat pravdivost testov inde je nezmysel a v tomto pripade aj trochu strkanie sa niekam zo strany sh. Inak na gigabyte notebooky robi servis Dileris. Je tiez trochu od veci vyzdvihovat pocet prispevkov a na zaklade toho si pripisovat odbornost, aj ked tym nechcem povedat, že by si sa sh notebookom nerozumel. Ja som si kupil libru 8400c na zaklade jednej rady tu, pouzivam ho denne od novembra a som s nim spokojny. Mozno nieco ine by bolo lepsie ale mal som peniaze na to a kupil som ho za polovicnu cenu oproti riadnej cene, aj ked s vedomím ze ak sa mi pokazí, tak u libry nic nevyreklamujem. Zatial ide v pohode. Inak taky isty robil aj Gigabyte a povodom je od Arimy. Tym chcem povedat, ze dolezite je aby ten kto ho kupil bol s tym notasom spokojny a pouzival ho na to na co ho nakupil. Nemusi nikto inym znechucovat jeho nakup s tym ze vsetko je shit okrem jednej znacky a vydavat to za univerzalnu pravdu. To je uz tak trochu demagogia. Argumenty ze Gigabyte /alebo iny vyrobca/ skupuje low-end komponenty a Asustek len ten high-end je ozaj kravina /tym sa ta nechcem dotknut/ a nesnaz sa nam nahovorit ze prave tebe sa firmy alebo servisy zdoveruju s ich firemnou, cenovou ci marketingovou strategiou alebo s tym od koho co nakupuju lebo si im predal 30 notebookov mesacne. Tymto prispevkom som nechcel nikoho sa dotknut ani vyvolat nejaku velku diskusiu o tejto veci, len by som chcel z dovodu ze rad citam rozumne prispevky a rady,tych co nevedia prispiet k veci, aby neprispievali vselijakymi OT prispevkymi, lebo potom musim citat taky balast okolo toho a to co je v teme sa nedozviem. Len tolko .
- canadian
- Nováček
-
souhlasím s tebou Csaba
sh rozhodně prodáš spoustu notebooků ale i jiný výrobci než prodáváš ty dělají dobrý notebooky...taky mám notebook takzvaně "neznačkový" a rozhodně provedením ani servisem rozhodně nezaostává za velkými výrobci...i když jsem ho zatím v serivsu neměl protože jsem ještě neměl důvod ho tam dávat....book používám 12 hodin denně a nemám s bookem nemám vůbec žádný problém
a konfigurátor na webu výrobce mého booku je naprosto dokonalá služba...přispůsobíte si book přesně podle svých představ
sh rozhodně prodáš spoustu notebooků ale i jiný výrobci než prodáváš ty dělají dobrý notebooky...taky mám notebook takzvaně "neznačkový" a rozhodně provedením ani servisem rozhodně nezaostává za velkými výrobci...i když jsem ho zatím v serivsu neměl protože jsem ještě neměl důvod ho tam dávat....book používám 12 hodin denně a nemám s bookem nemám vůbec žádný problém
a konfigurátor na webu výrobce mého booku je naprosto dokonalá služba...přispůsobíte si book přesně podle svých představ
i am Canadian
- geoRG77
- Nováček
-
Nechci tady rozpoutávat flame, ale řekl bych, že sh má naprostou pravdu. Nemůžete porovnávat notebooky od zaběhlých firem typu IBM, HP, DELL, ASUS a koneckonců i ACERu s narychlo složenými skládačkami jako je Prestigio, Lynx, Gigabyte, atd., když tyto firmy nedělají nic jiného, než jen že nakoupí šasi od více či méně známých výrobců (ASUS, QUANTA,...) a pak tam nahážou jednotlivé komponenty, což by zvládl každý. Výsledek se někdy podaří, někdy ne, proto můžete narazit i na dobré kousky, ale spoléhat na to nemůžete. Renomovaní výrobci ale narozdíl od nich ty notebooky vyvýjí, proto všechno sedí jak má a nemůžou si dovolit vyrobit něco, co by jim nedejbože pošramotilo pověst. Pokud by se to stalo třeba Gigabytu, není pro něho problém sbalit svou výrobu noťasů a zkoušet to dále třeba s MP3 přehrávači, když se celý koncern skládá z tolika částí a ztráta se rovnoměrně rozloží. Taky nemůžeš soudit kvalitu podle toho, že NB funguje třeba 3 měsíce, to je snad samozřejmost, jak by potom měl vypadat třeba za 2 roky?! (to není případ levných šasi od Aceru, tam se to dá posuzovat už po 3 měsících )
Příkladem mi budiž notebook Lynx, jehož recenze vyšla dnes na PCT: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=35, který strčí všechny vaše argumenty do kapsy. Stačí se podívat na vzhled a bude se vám zdát podezřelý, letmý pohled na touchpad snad odradí i posledního zájemce a pokud ani to nestačí, přečtěte si o komunikačních schopnostech/neschopnostech Lynxu, o bluetooth ani infraport ani nezavadíte, asi se to do těch skvělých "konfigurovatelných" šasi už nevlezlo. S chybějícími funkčími tlačítky si asi jen dělají srandu, výdrž hodně podprůměrná (na to, že jde o P-M, X700; můj Asus s +/- stejnými komponenty vydrží skoro 5 hodin na kancelářské aplikace). Ale aspoň tam dali pořádný kryt displeje a pevnější plasty, což oceňuji, ale stejně za cca 38tisíc s DPH je mnoho lepších noťasů se stejným výkonem a více vyladěných.
I mezi nimi však jsou rozdíly, někdo třeba ocení blbou CMOS webkamerku s plastovým šasi, já raději pořádné šasi z Multilonu a hliníko-hořčíkový rám, protože notebook si nekupuji na rok, proto jsem si koupil Asus M6Va-Q029 a nikdo mě něpřesvědčí, že by mi Lynx, Premio či Gigabyte ušetřil nějaké peníze při stejných možnostech a výkonu. Toť můj názor, nekamenujte mě
Příkladem mi budiž notebook Lynx, jehož recenze vyšla dnes na PCT: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=35, který strčí všechny vaše argumenty do kapsy. Stačí se podívat na vzhled a bude se vám zdát podezřelý, letmý pohled na touchpad snad odradí i posledního zájemce a pokud ani to nestačí, přečtěte si o komunikačních schopnostech/neschopnostech Lynxu, o bluetooth ani infraport ani nezavadíte, asi se to do těch skvělých "konfigurovatelných" šasi už nevlezlo. S chybějícími funkčími tlačítky si asi jen dělají srandu, výdrž hodně podprůměrná (na to, že jde o P-M, X700; můj Asus s +/- stejnými komponenty vydrží skoro 5 hodin na kancelářské aplikace). Ale aspoň tam dali pořádný kryt displeje a pevnější plasty, což oceňuji, ale stejně za cca 38tisíc s DPH je mnoho lepších noťasů se stejným výkonem a více vyladěných.
I mezi nimi však jsou rozdíly, někdo třeba ocení blbou CMOS webkamerku s plastovým šasi, já raději pořádné šasi z Multilonu a hliníko-hořčíkový rám, protože notebook si nekupuji na rok, proto jsem si koupil Asus M6Va-Q029 a nikdo mě něpřesvědčí, že by mi Lynx, Premio či Gigabyte ušetřil nějaké peníze při stejných možnostech a výkonu. Toť můj názor, nekamenujte mě
- Tomhawk
- Nováček
Zdravím Jiří , myslím, že těm dvěma přispěvatelům nad tebou šlo spíš o to jak tu sh propaguje ASUS . A PM zase Acer . Prostě pokud se tu zeptáš na nb tak dostaneš některou s těchto odpovědí. ASUS uznávám a mám ho rád (jen aby už byly pryč ty s chipsety od SiS). Ale já jejich odpovědi beru. I když sám mám, podle nich, nekompatibilní shit (který zatím přelouskal všechno co sem do něj nacpal ) v podobě HP nx6125.