Virtuální CD mechanika

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
wendy
Začátečník
Začátečník

Virtuální CD mechanika

Příspěvek od wendy »

Jsem zatím bez praktických zkušeností, chtěl bych si doplnit informace získané z časopisu PPK 2/2006 ohledně používání programu Daemon Tools.

Program, u kterého chci obejít povinné vkládání CD do fyzické mechaniky musím instalovat z určité vygenerované virtuální mechaniky a pak vždy do virtuální mechaniky téhož písmene "vkládat" příslušný *.iso soubor nebo lze počet virtuálních mechanik a vkládání *iso souborů libovolně střídat a operační systém spolu se spuštěným programem si příslušnou cestu sám (nebo po nějakém dialogu) najde ???
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

virtualni mechanika se v OS chova jako standardni mechanika takze je mozne delat to same jako s fyzickou mechanikou - image media se muze dat do libovolne virtualni mechaniky a nejsou spolu nijak provazany
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Mám na mysli, jestli je nutné iso soubor vkládat do "té samé" virtuální mechaniky, ze které byl program instalován, nebo můžu instalovat z fyzické
a iso soubor vkládat do virtuální (a to dokonce mám u programu Daemon Tools volbu až čtyř virtuálních mechanik !!!).
Nějaké přímé vazby asi budou žádoucí, anarchie se nepřipouští.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

wendy píše:Mám na mysli, jestli je nutné iso soubor vkládat do "té samé" virtuální mechaniky, ze které byl program instalován, nebo můžu instalovat z fyzické
a iso soubor vkládat do virtuální (a to dokonce mám u programu Daemon Tools volbu až čtyř virtuálních mechanik !!!).
Nějaké přímé vazby asi budou žádoucí, anarchie se nepřipouští.
muzes iso vkladat do libovolne mechaniky program si je schopen projet vsechny mechaniky ktere vidi
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Tak to je vskutku potěšující informace.
Převedu dětem některé hry na režim virtuálních mechanik a pak by až čtyři hry mohly mít k dispozici bez nutnosti vkládat někam příslušné CD.
Ozvu se, když se vyskytnou problémy.
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Ozvěte se všichni (stačí někdo) s vysvětlením praktického použití nástroje "virtuální CD/DVD mechanika".

Instalace hry z fyzické mechaniky tvrdošíjně vyžaduje vložení CD média do fyzické mechaniky (mám dvě a je dokonce jedno do které).

Dále mám pomocí Daemon Tools přimontované dvě virtuální mechaniky a v jedné z nich soubor *.iso vytvořený z instalačního CD programem Deep Burner.
Takto "vložené CD" od příslušné hry ale pro spuštění hry nepostačuje !!!

Kde je chyba v mém uvažování, jak virtuální mechaniky vlastně fungují?
Mám daný program instalovat z virtuální mechaniky a nikoli z pevné ???
Budu něco v tom smyslu dále zkoušet, ale každá informace z oblasti této problamatiky mi bude užitečná.

Děkuji.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

vetsina her ma ochranu proti kopirovani a kontroluje medium ve fyzicke mechanice pokud se pouzije virtualni mechanika je nutne tuto ochranu obejit aplikaci cracku coz v pripade legalniho vlastnictvi hry je v pohode, prece jenom kdo by chtel m it poskrabany original media ktera se zvlast ve vysokorychlostnich mediich docela nici (este ze hraju predevsim mmorpg kde se instaluje primo z netu :D)

doporucuji navstivit www.gamecopyworld.com - pozor na tunu vyskakujicch oken :D
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Takže ta dětská hra "Příšerky" za 199.-Kč má takové ochrany, že vyžaduje jen přítomnost CD média ve fyzické mechanice a nástroje jako je Daemon Tools před ní kapitulují ???
Udělal jsem iso soubor jiným programem, hru instaloval z virtuální mechaniky a přesto ta hra tvrdošíjně vyžaduje vložení CD média do CD-ROM mechaniky. Mám ještě nějaké možnosti, jak tuto vlastnost odstranit?
Jiná dětská hra na CD "Krtek" funguje k plné spokojenosti.
S těma "příšerkama" mám asi smůlu.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

no zkusil bych udelat image programem blidwrite (ne do formatu iso ale do nativniho blindwrite formatu ktery daemon tools umej namountovat)
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Gratuluju sám sobě, že jsem dostal odpovědi od "walolta", zřejmě dobrého znalce problematiky virtuálních mechanik. Vždyť nikdo další z 80 čtenářů mého tématu se ani nepokusil nějakou odpověď naznačit. Mohou se však z této diskuse poučit, protože můj problém s hrou "Příšerky..." byl programem BlindWrite ve verzi 5.2.23.156 vyřešen !!!

Provedl jsem kopii CD média do souboru jak v režimu B5T tak ISO a oba soubory přimontované do virtuální mechaniky v Daemon Tools byly funkční.
Je otázkou, proč iso soubor z programu BlindWrite je funkční, kdežto iso soubory z programů DeepBurner a CD-BurnerXP nikoli.
ISO norma by měla být jednoznačně závazná pro všechny tvůrce souborů typu iso a u mne takhle podivně vyhořely - hanba jim !!!

Ještě jednou děkuji značce wallot !!!
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“