Virtuální CD mechanika
- wendy
- Začátečník

-
Virtuální CD mechanika
Jsem zatím bez praktických zkušeností, chtěl bych si doplnit informace získané z časopisu PPK 2/2006 ohledně používání programu Daemon Tools.
Program, u kterého chci obejít povinné vkládání CD do fyzické mechaniky musím instalovat z určité vygenerované virtuální mechaniky a pak vždy do virtuální mechaniky téhož písmene "vkládat" příslušný *.iso soubor nebo lze počet virtuálních mechanik a vkládání *iso souborů libovolně střídat a operační systém spolu se spuštěným programem si příslušnou cestu sám (nebo po nějakém dialogu) najde ???
Program, u kterého chci obejít povinné vkládání CD do fyzické mechaniky musím instalovat z určité vygenerované virtuální mechaniky a pak vždy do virtuální mechaniky téhož písmene "vkládat" příslušný *.iso soubor nebo lze počet virtuálních mechanik a vkládání *iso souborů libovolně střídat a operační systém spolu se spuštěným programem si příslušnou cestu sám (nebo po nějakém dialogu) najde ???
- wallot
- Středně pokročilý

-
virtualni mechanika se v OS chova jako standardni mechanika takze je mozne delat to same jako s fyzickou mechanikou - image media se muze dat do libovolne virtualni mechaniky a nejsou spolu nijak provazany
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
- wendy
- Začátečník

-
Mám na mysli, jestli je nutné iso soubor vkládat do "té samé" virtuální mechaniky, ze které byl program instalován, nebo můžu instalovat z fyzické
a iso soubor vkládat do virtuální (a to dokonce mám u programu Daemon Tools volbu až čtyř virtuálních mechanik !!!).
Nějaké přímé vazby asi budou žádoucí, anarchie se nepřipouští.
a iso soubor vkládat do virtuální (a to dokonce mám u programu Daemon Tools volbu až čtyř virtuálních mechanik !!!).
- wallot
- Středně pokročilý

-
muzes iso vkladat do libovolne mechaniky program si je schopen projet vsechny mechaniky ktere vidiwendy píše:Mám na mysli, jestli je nutné iso soubor vkládat do "té samé" virtuální mechaniky, ze které byl program instalován, nebo můžu instalovat z fyzické
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
- wendy
- Začátečník

-
- wendy
- Začátečník

-
Ozvěte se všichni (stačí někdo) s vysvětlením praktického použití nástroje "virtuální CD/DVD mechanika".
Instalace hry z fyzické mechaniky tvrdošíjně vyžaduje vložení CD média do fyzické mechaniky (mám dvě a je dokonce jedno do které).
Dále mám pomocí Daemon Tools přimontované dvě virtuální mechaniky a v jedné z nich soubor *.iso vytvořený z instalačního CD programem Deep Burner.
Takto "vložené CD" od příslušné hry ale pro spuštění hry nepostačuje !!!
Kde je chyba v mém uvažování, jak virtuální mechaniky vlastně fungují?
Mám daný program instalovat z virtuální mechaniky a nikoli z pevné ???
Budu něco v tom smyslu dále zkoušet, ale každá informace z oblasti této problamatiky mi bude užitečná.
Děkuji.
Instalace hry z fyzické mechaniky tvrdošíjně vyžaduje vložení CD média do fyzické mechaniky (mám dvě a je dokonce jedno do které).
Dále mám pomocí Daemon Tools přimontované dvě virtuální mechaniky a v jedné z nich soubor *.iso vytvořený z instalačního CD programem Deep Burner.
Takto "vložené CD" od příslušné hry ale pro spuštění hry nepostačuje !!!
Kde je chyba v mém uvažování, jak virtuální mechaniky vlastně fungují?
Mám daný program instalovat z virtuální mechaniky a nikoli z pevné ???
Budu něco v tom smyslu dále zkoušet, ale každá informace z oblasti této problamatiky mi bude užitečná.
Děkuji.
- wallot
- Středně pokročilý

-
vetsina her ma ochranu proti kopirovani a kontroluje medium ve fyzicke mechanice pokud se pouzije virtualni mechanika je nutne tuto ochranu obejit aplikaci cracku coz v pripade legalniho vlastnictvi hry je v pohode, prece jenom kdo by chtel m it poskrabany original media ktera se zvlast ve vysokorychlostnich mediich docela nici (este ze hraju predevsim mmorpg kde se instaluje primo z netu
)
doporucuji navstivit www.gamecopyworld.com - pozor na tunu vyskakujicch oken
doporucuji navstivit www.gamecopyworld.com - pozor na tunu vyskakujicch oken
- wendy
- Začátečník

-
Takže ta dětská hra "Příšerky" za 199.-Kč má takové ochrany, že vyžaduje jen přítomnost CD média ve fyzické mechanice a nástroje jako je Daemon Tools před ní kapitulují ???
Udělal jsem iso soubor jiným programem, hru instaloval z virtuální mechaniky a přesto ta hra tvrdošíjně vyžaduje vložení CD média do CD-ROM mechaniky. Mám ještě nějaké možnosti, jak tuto vlastnost odstranit?
Jiná dětská hra na CD "Krtek" funguje k plné spokojenosti.
S těma "příšerkama" mám asi smůlu.
Udělal jsem iso soubor jiným programem, hru instaloval z virtuální mechaniky a přesto ta hra tvrdošíjně vyžaduje vložení CD média do CD-ROM mechaniky. Mám ještě nějaké možnosti, jak tuto vlastnost odstranit?
Jiná dětská hra na CD "Krtek" funguje k plné spokojenosti.
S těma "příšerkama" mám asi smůlu.
- wallot
- Středně pokročilý

-
- wendy
- Začátečník

-
Gratuluju sám sobě, že jsem dostal odpovědi od "walolta", zřejmě dobrého znalce problematiky virtuálních mechanik. Vždyť nikdo další z 80 čtenářů mého tématu se ani nepokusil nějakou odpověď naznačit. Mohou se však z této diskuse poučit, protože můj problém s hrou "Příšerky..." byl programem BlindWrite ve verzi 5.2.23.156 vyřešen !!!
Provedl jsem kopii CD média do souboru jak v režimu B5T tak ISO a oba soubory přimontované do virtuální mechaniky v Daemon Tools byly funkční.
Je otázkou, proč iso soubor z programu BlindWrite je funkční, kdežto iso soubory z programů DeepBurner a CD-BurnerXP nikoli.
ISO norma by měla být jednoznačně závazná pro všechny tvůrce souborů typu iso a u mne takhle podivně vyhořely - hanba jim !!!
Ještě jednou děkuji značce wallot !!!
Provedl jsem kopii CD média do souboru jak v režimu B5T tak ISO a oba soubory přimontované do virtuální mechaniky v Daemon Tools byly funkční.
Je otázkou, proč iso soubor z programu BlindWrite je funkční, kdežto iso soubory z programů DeepBurner a CD-BurnerXP nikoli.
ISO norma by měla být jednoznačně závazná pro všechny tvůrce souborů typu iso a u mne takhle podivně vyhořely - hanba jim !!!
Ještě jednou děkuji značce wallot !!!