No obávám se, že tohle už moc dobře vzduchem neuchladíš... uvědom si,že jsi ho našlehl o skoro 50pct... S jakou to máš voltáží, jestli se můžu zeptat?
Buď se spokojíš s o něco nižším taktem, nebo budeš muset zainvestovat, ty Durony docela topí (taky jednoho mám) a uchladit to vzduchem... newim newim :-/
goliath píše:No obávám se, že tohle už moc dobře vzduchem neuchladíš... uvědom si,že jsi ho našlehl o skoro 50pct... S jakou to máš voltáží, jestli se můžu zeptat?
Buď se spokojíš s o něco nižším taktem, nebo budeš muset zainvestovat, ty Durony docela topí (taky jednoho mám) a uchladit to vzduchem... newim newim :-/
Jako ze to mam na 13,5*192/ 1,85vcore jako ze ten chladak stiha tak do 2300, pak uz to nedava...
domace riesenie z PET flias a inych veci nejdes v galeriach a tu na fore je niekde thread.
ide v podstate o ruru od bocnice k ventilatoru utesnenu na oboch stranach, takze sa na pasiv dostava chladnejsi vzduch z priestoru.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
To je drsne, nevim ale DURONa na takovych vysokych frekvencich provozovat, to neni moc dobry napd, ten chladic co tam je to ocividne nedava, ja bych zacal tunelem a koupil nejakou dost dobrou pastu na CPU, naprikald Arctic-cooling MX-1 http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... diva-pasta
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
domace riesenie z PET flias a inych veci nejdes v galeriach a tu na fore je niekde thread.
ide v podstate o ruru od bocnice k ventilatoru utesnenu na oboch stranach, takze sa na pasiv dostava chladnejsi vzduch z priestoru.
dik moc urcite na to kouknu... jo a jestli se ti chce tak bys mi sem mohl hodit najake kusy co se daji koupit v nejakem eshopu za prijatelnou cenu ( pokud se ti bude chtit nebo se budes nudit )
kotas píše:To je drsne, nevim ale DURONa na takovych vysokych frekvencich provozovat, to neni moc dobry napd, ten chladic co tam je to ocividne nedava, ja bych zacal tunelem a koupil nejakou dost dobrou pastu na CPU, naprikald Arctic-cooling MX-1 http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... diva-pasta
Dik moc, kazda rada se hodi... uvidim jak to dopadne s tim tunelem bo jeste premyslim nad vodnikem ale urcite nad tim popremyslim a podle financi to zrealizuju
kotas píše:To je drsne, nevim ale DURONa na takovych vysokych frekvencich provozovat, to neni moc dobry napd, ten chladic co tam je to ocividne nedava, ja bych zacal tunelem a koupil nejakou dost dobrou pastu na CPU, naprikald Arctic-cooling MX-1 http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... diva-pasta
Dik moc, kazda rada se hodi... uvidim jak to dopadne s tim tunelem bo jeste premyslim nad vodnikem ale urcite nad tim popremyslim a podle financi to zrealizuju
JJ, ta pasta hodne pomuze!!
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
PraSox píše:
JJ, ta pasta hodne pomuze!!
jak vubec ta pasta pusobi na ten procesor ze ho ochlazuje??
Ona ho neochlazuje. Kdyz se podivas na spodni cast chladice zjistis, ze povrch neni uplne rovny. Ta pasta se tam dava prave proto. Po dosednuti chladice na jadro bez pasty je stycna plocha mensi prave o ty nerovnosti povrchu. Poradne bys je videl az po nekolika nasobnem zvetseni. Kdyz tam das mezi to pastu, tak ta se dostane do vsech "der" a vyplni je, plocha se zvetsi a tim je i odvod tepla mnohem ucinejsi. Te pasty tam ale nedavej moc. Spis jen takovy tenky film.
BTW 2.6GHz s duronem
Palec123 píše:Ona ho neochlazuje. Kdyz se podivas na spodni cast chladice zjistis, ze povrch neni uplne rovny. Ta pasta se tam dava prave proto. Po dosednuti chladice na jadro bez pasty je stycna plocha mensi prave o ty nerovnosti povrchu. Poradne bys je videl az po nekolika nasobnem zvetseni. Kdyz tam das mezi to pastu, tak ta se dostane do vsech "der" a vyplni je, plocha se zvetsi a tim je i odvod tepla mnohem ucinejsi. Te pasty tam ale nedavej moc. Spis jen takovy tenky film.
BTW 2.6GHz s duronem
Dik za vysvetleni BTW sice 2.6Ghz ale nemam to zatim jak uchladit a jeste ani nevim jestli to pojede stabilne, zatim sem to jenom nahodil a jak se to rozjizdelo tak mi to pokazde tak po 20 sekundach spadlo bo to nestihalo chladit, mozna budu muset koupit vodnika ale na toho tedka nemam lowe tak si budu muset asi pockat
ja mam taky durona 1,8 a rad by sem ho pretaktoval na 2,2-2,3....ale mam chladic Q-TEC http://www.qtec.info/products/product.h ... 24&specs=1 nevim jestli to zvladne i kdyz na krabicce je psano atlon/Duron 3,0Ghz....pri otevrene case mi to pri zatezi hlasi 52°C i kdyz to se mi zda prehnane ale to ze ta deska (gigabyte7VT600) dava nepresne hodnoty o teplote sem uz tady na foru od mnoha uzivatelu cet....zajimave ze Sisot sandra ukazuje pri zatezi 43°C...no ted k tomu chladici je to takovy levny uz ho mam skoro 2 roky a tak me zajima zda to uchladim kdyz treba pc zakrytuju a do bocnice hodim windtunel nebo treba 12cm vetrak....nebo vymenit vetrak na prociku? tenhel ma otacky 2700 ale prutok vzduchu nevim...ten pasiv prave vypada slusne..na obrazku to nevypada ale je vysoky skoro 8cm..dik za rady
(my old pc) Gigabyte 7vt600PR-Z AMD Duron 1800Mhz (Apllebred) nVidia Ti 500 64Mb Ram 512Mb Sata Seagate 80Gb
Souhlasím s tebou,taky si myslím že vzduch to má šanci uchladit,protože když se jen podíváte na ten Thermaltake Combo Cool DIY TOWER112 tak je to pořádný kus mědi a + že na nej dáš dva ventilátory tak to má šanci uchladit jiank samozřejmě doporučuji i Thermaltake Big Typhoon.