projekt expanzka do pozice 5,25
Moderátor: morke
- vrabec.v.honza
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
projekt expanzka do pozice 5,25
K čemu slouží:Slouží k zavodnění vodního chlazení. Dále slouží jak nádobka na rezervní vodu, k dorovnání úbytku vypařováním .
Tak sem se nudil že sem neměl co dělat potom mě napadlo udělat expanzku do pozice pro CD-Rom nakreslyl jsem ji a dnes sem si nechal na řezat plexi takže asi zejtra nebo pozejtří bude a fotka bude asi v pátek, ale aspoň to popíšu bude celá z plexi a tím má tu výhodu že uvydíte stav hladiny vody ve vodním chlazení jo a je velká jako cd-romka až jich udělám výc tak je budu prodávat ale to radší do sekce bazar a pokud by jste chtly tak ji mužu zkrátit.
Tak sem se nudil že sem neměl co dělat potom mě napadlo udělat expanzku do pozice pro CD-Rom nakreslyl jsem ji a dnes sem si nechal na řezat plexi takže asi zejtra nebo pozejtří bude a fotka bude asi v pátek, ale aspoň to popíšu bude celá z plexi a tím má tu výhodu že uvydíte stav hladiny vody ve vodním chlazení jo a je velká jako cd-romka až jich udělám výc tak je budu prodávat ale to radší do sekce bazar a pokud by jste chtly tak ji mužu zkrátit.
- Lami
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Expanzka do 5.25 ma jednu nevyhodu - nemuzes s tim pocitacem hnout kdyz bezi chlazeni, jinak se ti vetsinou podari zavzdusnit okruh. Diky tomu, ze nadrzka je placata ale relativne siroka, i maly pohyb rozkyve hladinu tak, ze se vypousteci otvor objevi nad hladinou a system si nasrkne vzduch. Prakticke zkusenosti s nadrzkou z ThermalTake BigWater SE 
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux 
- vrabec.v.honza
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Micis89
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- vrabec.v.honza
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- vrabec.v.honza
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
zádrhel
sakra tak dneska sem si šel pro plexi a špatně mi to nažezaly
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Lami
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Flegy: No jestli si to chce vyrobit sam, proc ne?
Kazdopadne i ta na Caseking.de bude trpet tou nizkou hladinou nad vypusti. IMHO by to chtelo vupust presne uprostred spodni steny (kolmo dolu), cimz by to zabralo jeste jednu pozici. A to uz asi bude lepsi vyrobit 2x5.25", kde vupust ze zadni steny vadit nebude.
Do pocitace zduchnu kazdou chvili a nastesti pumpa zacne delat vetsi hluk, kdyz je v ni vzduch, takze vim ze to musim vypnout. Zastavi se cely obeh vody a musi se to opet slozite odvzdusnovat... :-/
Kazdopadne i ta na Caseking.de bude trpet tou nizkou hladinou nad vypusti. IMHO by to chtelo vupust presne uprostred spodni steny (kolmo dolu), cimz by to zabralo jeste jednu pozici. A to uz asi bude lepsi vyrobit 2x5.25", kde vupust ze zadni steny vadit nebude.
Do pocitace zduchnu kazdou chvili a nastesti pumpa zacne delat vetsi hluk, kdyz je v ni vzduch, takze vim ze to musim vypnout. Zastavi se cely obeh vody a musi se to opet slozite odvzdusnovat... :-/
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux 
- vrabec.v.honza
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- vrabec.v.honza
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- vrabec.v.honza
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Woyta
- Středně pokročilý

Silikon na lepeni akvarii stoji asi 100kc. Osobne bych spise delal expanzku do 2 5,25" Otvor na doplnovani plenujes kde? Horni strana? To se bude blbe doplnovat. Jsem spis pro variantu 2x5,25" a doplnovani na zadni stene.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- vrabec.v.honza
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Woyta
- Středně pokročilý

Ohnout urezat Ci udelat expanzku uzsi a udelat pak nejake zajimave celo. Navic se bude lepe delat uchyceni pro sroubky.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- Lami
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Bohuzel me se to tak nechova - natahne si to vzduchu celkem hodne, ne jen nejakou bublinku. A nasledne se na tom zasekne cerpadlo, tim vzduchem nevytlaci vsechnu tu vodu co ma v celem okruhu.vrabec.v.honza píše:...protože když ti nasaje trochu vzduchu ta se ti to zase automaticky odvzdušní...
Ale jestli neco budes delat ve vetsim mnozstvi, klidne bych nejakou koupil, kdyz se mi bude libit
- vrabec.v.honza
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
tak jo já si zatím musím nechat vyzvednout plexi protože mám chřipku tak se projekt pozastavyl ale snad někoho donutím aby to vyzvedlLami píše:Bohuzel me se to tak nechova - natahne si to vzduchu celkem hodne, ne jen nejakou bublinku. A nasledne se na tom zasekne cerpadlo, tim vzduchem nevytlaci vsechnu tu vodu co ma v celem okruhu.vrabec.v.honza píše:...protože když ti nasaje trochu vzduchu ta se ti to zase automaticky odvzdušní...
Ale jestli neco budes delat ve vetsim mnozstvi, klidne bych nejakou koupil, kdyz se mi bude libit