LG-GSA 4166B zamrzani WinXP

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
pipa
Začátečník
Začátečník

LG-GSA 4166B zamrzani WinXP

Příspěvek od pipa »

Mam tuto mechaniku (LG GSA 4166B) neco pres mesic a posledni tyden jsou s ni tyto problemy.Po vlozeni CD nebo DVD se nacte obsah a v poradku drzi.Kdyz to dam ale spustit - film, prezentaci nebo zacnu z disku kopirovat,tak zamrzne pocitac.Nefunguje tlacitko RESET-po jeho zmacknuti se sice PC restartuje ale pri nabihani se WINXP kousnou.Kdyz restartuji pomoci tlacitka POWER,tak system nabehne v poradku.
Firmware mam 1.01 a zhruba mesic mi fungovala bez problemu.

Take mi pripada,ze oproti stare CD-ROM mechanice se pomerne dlouho nacita obsah disku.Trva to tak 7 sekund nez se po vlozeni do mechaniky disk roztoci a nacte obsah.Pri vysouvani disku to zase vevnitr nejdriv jakoby cukne a az pak vyjede disk.

Zapojena jako secondary/master na kabelu s druhym HDD(secondary slave).
Jako primary/master je HDD se systemem.
AMD Duron 1,6G (Applepred),Gigabyte GA7VT600,Bios rev.F9,Ram 768 MB,Hitachi Deskstar T7K250,cooler Arctic Cooling CoperSilent 2.
pipa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pipa »

Ne,tak nacteni DVD trva 25 s, nacteni CD 20 s.
AMD Duron 1,6G (Applepred),Gigabyte GA7VT600,Bios rev.F9,Ram 768 MB,Hitachi Deskstar T7K250,cooler Arctic Cooling CoperSilent 2.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Asi bych se zaměřil na zdroj, respektive tu mechaniku vyzkoušej v jiném PC a budeš vědět hned...
Bathory
Jajjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jajjun »

JJ načítá trošku déle než bych před koupí čekal. Mě s firmwarem 1.1 vůbec nenačítala některá DVD a systém zatuhával při pokusu o spuštění, tak jsem tam dal firmware 1.2 a zatím si nestěžuji, až na tu dlouhou dobu při načítání.

Firmware 1.2 je tady http://www.cdr.cz/?dvd_rekordery/lge/gsa_4166b.html
CPU: AMD Sempron 64 3000+ HT Palermo | MB: ASRock MB K8UPGRADE-1689 | RAM: 2x 256MB | PSU: EUROCASE 400W | VGA: Club 3D Radeon 9550 256MB | HDD: SEAGATE Barracuda 7200.9 120GB 8MB, WD Caviar SE 120GB 2MB | TV: Leadtek WinFast DTV2000 Hybrid | Case: Antler PC-302
pipa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pipa »

V jinem PC to zkusim.Zdrojem to myslim ale nebude - psal jsem ze mi mesic jela bez probemu.
pipa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pipa »

Tak Bathory mel asi pravdu.V jinem PC fungovala bez problemu.Ted ji mam zase u sebe.Napojil jsem ji na jinou vetev z napajeciho zdroje a problem zmizel.Jen je mi divne,ze kdyz mam na tu vetev,kde puvodne blbla ta DVD mechanika pripojeny druhy HDD,ze to nedela problemy s nim.Myslel bych, ze pevny disk ma vetsi spotrebu nez DVD mechanika.Nemluve o situaci,kdyz ani nevypaluji,jenom ctu z media.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“