4*LAN na jednom PC !

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Topey
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

4*LAN na jednom PC !

Příspěvek od Topey »

Zdar tuneři,chtěl jsem se zeptat,jestli mi někdo poradíte s LAN-kou,když budu mít na jednom PC 4 síťovky a pojedu někam na LAN párty,tak dejme tomu,že nás je 5 a nikdo z nás nemá router (toť také důvod,proč chci ze svého PC udělat přenosný router...),tak jak se síť vytvoří ? ? ? Budou na sobě fungovat PC nezávisle,nebo půjdou hry zakládat jenom na tom PC routeru a taky bude router nejvíc zatíženej ? ? ?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no to je pěkně na *** nápad, si kupte za 4 kila 5 port switch a máte to vyřešený, navíc nevím na co je třeba na LAN party router
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Za prvý si pleteš názvosloví, router vůbec nepotřebuješ, potřebuješ switch. A za druhý souhlas s Pavlem - malej pěti, nebo osmiportovej switch dneska stojí pár stovek, tak nevím, proč místo toho vymýšlíte takový zhůvěřilosti... :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. v kazdym pripade je fakt, ze jsem nad timhle taky premyslel.. ne ze bych to planoval uskutecnit.. ale jen by me zajimalo, jestli se da sestavit sit tak, ze v jednom PC jsou napr. 4 sitovky a ostatni se pripojuji na nej.. funguje to takhle..? ..uvidi se i pripojeni useri..?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Maxtor píše:No.. v kazdym pripade je fakt, ze jsem nad timhle taky premyslel.. ne ze bych to planoval uskutecnit.. ale jen by me zajimalo, jestli se da sestavit sit tak, ze v jednom PC jsou napr. 4 sitovky a ostatni se pripojuji na nej.. funguje to takhle..? ..uvidi se i pripojeni useri..?
Když se to dobře naroutuje, tak nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat. :) Ale naroutovat to nebude žádná sranda, když si představím, že každá ze sítovek bude mít jinej subnet (můžou být i všechny v jednom, ale připadá mi jednodušší routovat na subnety místo hostů, ale to je vcelku fuk), musí být proroutované "každej s každým" a ještě "každej se mnou" z hlediska routujícího PC, kterej bude ve všech subnetech (pokud jich bude víc). Ale dá se to.
Topey
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zhůřivělosti vymejšlím rád . . .

Příspěvek od Topey »

Zhůřivělosti vymejšlím rád . . . :) já vím,že switch stojí pár stovek,ale to je právě ono . . . Mám na základovce 4 volný sloty a prostě by se mi tam ty síťovky líbyly ! ! ! Tak proč je tam nedat ? ? ? Jedinej můj problém je jejich následný nezávislý nastavení . . . :oops:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no co se týká nastavení, tak bys musel podle mě ručně konfigurovat routovací tabulku (příkazem route) a to je šílenost nebo mít instalovanej nějakej routovací software a v něm to mít nastaveno a to je mega šílenost
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhůřivělosti vymejšlím rád . . .

Příspěvek od TomV »

Topey píše:Zhůřivělosti vymejšlím rád . . . :) já vím,že switch stojí pár stovek,ale to je právě ono . . . Mám na základovce 4 volný sloty a prostě by se mi tam ty síťovky líbyly ! ! ! Tak proč je tam nedat ? ? ? Jedinej můj problém je jejich následný nezávislý nastavení . . . :oops:
Nejdřív se nauč pravopis, pak vymýšlej zhůvěřilosti. :) Do té doby ti optimálně poslouží switch. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“