Jak rozdelat notebook?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Jak rozdelat notebook?

Příspěvek od jessie.james »

Je to zvlastni otazka, ale fakt me to zajima :-D
Sehnal jsem vyrazeny notebook Compaq Presario 1200. Az na to, ze ma dovnitr zarazeny napajeci konektor mu nic neni a mel by byt funkcni. Baterie je totalne mrtva, takze jej nevyzkousim. V planu mam to, ze jej rozdelam a mrknu na ten konektor. Jenze, vysruboval jsem zespoda vsechny sroubky a stejne jej porad nerozhodim. Mam strach na to jit nasilim, abych jej nepolamal. Zepredu mi to jde v pohode, ale zadni cast drzi jak cert. Nemate s timhle nekdo zkusenosti?

//edit Wilik - presun ze smetiste
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak rozdelat notebook?

Příspěvek od Jirin »

jessie.james píše:Je to zvlastni otazka, ale fakt me to zajima :-D
Sehnal jsem vyrazeny notebook Compaq Presario 1200. Az na to, ze ma dovnitr zarazeny napajeci konektor mu nic neni a mel by byt funkcni. Baterie je totalne mrtva, takze jej nevyzkousim. V planu mam to, ze jej rozdelam a mrknu na ten konektor. Jenze, vysruboval jsem zespoda vsechny sroubky a stejne jej porad nerozhodim. Mam strach na to jit nasilim, abych jej nepolamal. Zepredu mi to jde v pohode, ale zadni cast drzi jak cert. Nemate s timhle nekdo zkusenosti?
No par notasu jsem mel rozdelanejch (tenhle Compaq primo ne), ale zkus pred tim nez to zacnes kuchat, vyhodit vsechny mechaniky a disk a zkusit to rozdelat... Kazdopadne bych to nepacil nejak nasilim :-), to by plasty nemusely rozdejchat...

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no, někdy je třeba trochu zabrat, drží to u sebe dobře
některé šroubky jsou taky zkryté :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Compaq dava volne servisni manualy a tam je popsany, jak se to ma rozebrat
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Jesse: Az to nejak vykoumas, napis prosimte sem. mam ten samej a obavam se ze me brzy taky ceka cesta do jeho utrob.
dikes.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

notebook je do sroubku rozhozeny :-D
stahl jsem si 2 servisni manualy, ale bud jsem teda nestahl co jsem mel nebo to v tech "pedeefkach" nebylo popsano. jinak postupoval jsem asi takhle:
01. vysruboval jsem vsechny sroubky ze spodu notebooku
02. vysunul jsem smerem k sobe predni cast s touch padem (chce to nebat se a kdyz tak trochu pritlacit. pouzil jsem taky sroubovak, pac ty plasty byly do sebe zaklesnute.) ta cast je spojena tenkym plochym kabelem a ten je k touch padu pricvaknuty, takze na to opatrne. jinak jde naprosto v pohode vyndat.
03. po odsunuti predniho krytu jsem oddelal klavesnici (jde to naprosto jednoduse, nikde neni prichycena)
04. pod klavesnici je plech prichycen 2 sroubky. po odkryty plechu je clovek v "pajslu" notase
05. vysunul jsem CD mechaniku. nebyla nicym prichycena, jen jsem ji zatlacenim vysunul
06. vysrouboval jsem HDD
07. pod nim je FDD, ta jde taky bez problemu vysrubovat a vytahnout
08. v levem hornim rohu drzi notebook jako cert. neni tam zadny sroubek, ale jsou tam dva kusy plastu zacvaknute do sebe. chce to zabrat a pouzit silu, ale opatrne. povoli to v pohode, ale fakt jen silou. ja se do toho pustil, az jsem mel cely notebook kuchly, pac jinak si jej nemas jak chytit a silou ten kryt od sebe oddelat
09. stejnym zpusobem to drzi uprostred. taky dva kousky plastu, zapasovane do sebe, takze zase mensi sila
10. pak uz jenom oddelat display a clovek muze vysroubovat i zakladovku

no, tak jsem se pohral a vysledkem je zjisteni, ze to bylo zbytecne, protoze ten napajeci konektor je opravdu ulomeny a na zakladovce chybi :sad:
jedine se tak jeste mrknout po bazarech a anoncich, jestli by nekdo neprodal uplny srot, treba i bez displaye a zkusit vymenit zakladovku. ach jo :(
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Diky moc. :thumbsup:

A uprimnou soustrast :sad:
tom-as
Žlutá karta
Žlutá karta
Bydliště: FIT VUT Brno CZ, občas Piešťany SK, ještě míň Tábor CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom-as »

tak pokud mas ulomenej pouze ten konektor a plosak je neposkozenej, tak neni problem tam napajkovat jinej, to me jen 2 kontakty, + a -, ne?
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“