Windows delayed write error

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
cano
Nováček
Nováček

Windows delayed write error

Příspěvek od cano »

Po nainstalovani grafiky Ati Radeon 9500, a nastaveni vo WinXP
Memory ussage z Programs na System Cache uz nespustim Windowsy, vzdy stale hlaska Windows delayed write error. Niekedy dojebe celu NTFS a uz mozem reinstalovat.
Grafika od powercoloru a doska ECS K7S5A
Teraz bezim na Memory usage: Programs, ale ja potrebujem System Cache.
Athlon XP 1600+@2200+, 512MB DDRAM, 120GB HDD, ATI Radeon 9500
KuKla

Příspěvek od KuKla »

njn ecs k7s5a.... :oops:
vypnul bych v biosu všechny "optimalizace" disku kromě DMA - tzn. block mode, prefetch atd... :?
Calis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Calis »

me to dela taky a mam msi kt3 ultra2...mozna je chyba ve windowsech...myslel sem si ze je chyba ve via driverech ale kdo vi...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Pokud jsou v PC dlouhé kabely IDE se zemnícími drátky, vyplatí se uzemnit pokud ještě nejsou, mě řvaly WinXP po instalaci 3DMarku že "nastala chyba při zpožděném zápisu na disk" - uzemnění to vyřešilo.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
kiel.l
Nováček
Nováček

Příspěvek od kiel.l »

mam stejny pproblem na winXPpro (bez SP),MSI kt3 ultra, Athlon1700+ a HIS Radeon9600...win po nainstalovani i vseho ostatniho softu uplne v poho,jakmile pridam ovladace grafiky, win to nerozdychaj - nejde nic pustit (ani obnoveni systemu),tisice chyb se zpozdenym zapisem - asi to bude chyba Win,protoze jsem zkousel oficial ovladace 3.6-4.1 i omegy...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

kiel.l píše:mam stejny pproblem na winXPpro (bez SP),MSI kt3 ultra, Athlon1700+ a HIS Radeon9600...win po nainstalovani i vseho ostatniho softu uplne v poho,jakmile pridam ovladace grafiky, win to nerozdychaj - nejde nic pustit (ani obnoveni systemu),tisice chyb se zpozdenym zapisem - asi to bude chyba Win,protoze jsem zkousel oficial ovladace 3.6-4.1 i omegy...
To se mně taky stalo :( Pomohlo ubrat na "pamětech".
kiel.l
Nováček
Nováček

Příspěvek od kiel.l »

Shit píše:
kiel.l píše:mam stejny pproblem na winXPpro (bez SP),MSI kt3 ultra, Athlon1700+ a HIS Radeon9600...win po nainstalovani i vseho ostatniho softu uplne v poho,jakmile pridam ovladace grafiky, win to nerozdychaj - nejde nic pustit (ani obnoveni systemu),tisice chyb se zpozdenym zapisem - asi to bude chyba Win,protoze jsem zkousel oficial ovladace 3.6-4.1 i omegy...
To se mně taky stalo :( Pomohlo ubrat na "pamětech".
pameti mam 512MB (1x266MHz a 1x 400MHz), system VUBEC neni pretaktovany, mam pouze zpomalene a pridane chaldice,takze v pametech problem nebude (we Win98 vse naprosto v pohode).
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

kiel.l píše:pameti mam 512MB (1x266MHz a 1x 400MHz)
A na jakým taktu jede paměťový subsystém ? Doufám, že na 266... :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Já bych si teda taky tipnul paměti - nekompatibilita přenosových protokolů DDR266/333/400/433... je obecně známá. Zkus systém provozovat pouze s jedním paměťovým modulem - pokud to bude s 266 OK a se samotnou 400 vůbec systém nespustíš, je to jasný.
..
kiel.l
Nováček
Nováček

Příspěvek od kiel.l »

TomV píše:
kiel.l píše:pameti mam 512MB (1x266MHz a 1x 400MHz)
A na jakým taktu jede paměťový subsystém ? Doufám, že na 266... :)
jak poznam rychlost na cem ty pameti bezi? pokud mam v PC jen jeden modul (nezalezi ktery),nabootuje v poho...
SpeedFan mi pise pameti nejak kolem 7 a 15 ns (takze asi kazda bezi jinak...)
Ale pro jistotu jeste jednou pripominam ze vse je na 10000% v poho dokud nenainstaluju grafiku - ted uz mi XP bezi jako druhy system pres mesic uplne skvele...
kiel.l
Nováček
Nováček

Příspěvek od kiel.l »

kiel.l píše:
TomV píše: A na jakým taktu jede paměťový subsystém ? Doufám, že na 266... :)
jak poznam rychlost na cem ty pameti bezi? pokud mam v PC jen jeden modul (nezalezi ktery),nabootuje v poho...
SpeedFan mi pise pameti nejak kolem 7 a 15 ns (takze asi kazda bezi jinak...)
Ale pro jistotu jeste jednou pripominam ze vse je na 10000% v poho dokud nenainstaluju grafiku - ted uz mi XP bezi jako druhy system pres mesic uplne skvele...
nejak jsem zapomnel pripsat ze bezi v poho ale nez ovladacu grafiky...(Win 98SE i s grafikou bez sebemensiho problemu...)
AMD 1700+, MSI KT3 Ultra, 256MB(266)+256MB(400) RAM, HIS Radeon 9600, Creative SB live!, CD-RW Lite-On 52/32/52, DVD Lite-On 16/48, HDD Seagate 40GB/7200, zdroj Fortron 250W
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“