Mé zkušenosti S NB Acer Aspire 3023Wlmi

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
D.U.K.E.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mé zkušenosti S NB Acer Aspire 3023Wlmi

Příspěvek od D.U.K.E. »

Zdravím,
rád bych se tu s vámi podělil o své zkušenosti po asi měsíčním používání tohoto notebooku. Poměrně dlouho jsem se rozmýšlel jaký NB koupit a pak kvůli poměru cena/výkon padla volba na Acer Aspire 3023Wlmi. Takže mé zkušenosti:
1. hodně špatné zpracování (tak nějak celé šasi vrže), což ale bohužel při nákupu ve velkoobchodě nezjistíte..... :(
2. Procesor S3000+.....bída, jak se se týká výkonu, tak i zahřívání...to platí obecně o celém NB, děsně se hřeje i HDD.
3. řešení 2*256 ram, věděl sem o tom, ale prodejce mi výměnu 2*512 + odkup těch 2*256 zamítl, takže bohužel, ale řešení, které vás spolehlivě nasere.
4. HDD má sice slušnou kapacitu 80 GB, ale ta rychlost.....co k tomu říct, hrál jsem NFS:MW a hra se sekala jen kvůli HDD, grafárna stíhala v pohodě.
5. Co mě naopak docela potěšilo je výkonná grafika Ati X700, čtečka karet, infra a obstojná DVD/RW a dobrý LCD i když s asi 2 vadnými pixely což vám ale neuznají jako reklamaci. O reprácích v NB se ani nezmiňuji, ale ty jsou koneckonců na prd asi v každým NB pod 50k.

Kdybych to měl shrnout - jsem student SŠ a od NB ojsem očekával hlavně multimedíální zábavu za rozumný peníz, což mi sice NB poskytuje, ale vše na mě působí takovým nedotaženým dojmem. Takže pro případné zájemce: radějí čekejte méně a to co bude navíc berte jako příjemný bonus. Celkové podpora Aceru je hodně zvláštní, na jejich stránkách jsou třeba k dispozici jen prvotní (= pěkně staré) verze driverů a mám vůbec pocit, že Aceru jde předevší o to PRODAT a pak se děj vůle boží. Ono na začátku to vypadalo všechno pěkně a já si říkal, že jsem udělal dobrej kauf, ale teď časem se objevují..no jak to říct, takové náznaky problému do budoucna. Takže rada: na těch řečech o Acerech asi opravdu NĚCO bude, tak raději přitlačte pár 1000 a investujte do jistoty nějaké prověřené značky. A mně nezbývá než doufat, že jsem ten pro studenta "ranec" nehodil do kanálu......
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“