Aby se dalo snáze odpovídat, rozdělím dotaz do tří bodů:
1. Uživatel sh dostal červenou kartu za vícenásobnou registraci s tím, že za přípravu rozsáhlého FAQ pro grafické karty mu byl trest zmírněn pouze na žlutou kartu.

Podle pravidel fóra by ale za tento prohřešek měla být dána žlutá karta. Proč tedy nebyla udělena rovnou a za FAQ nebyla odpuštěna (nebo zkráceno její trvání, či co já vím)? Proč vlastně uživateli sh byl "za zásluhy" udělen trest, který by měl být udělen standardně i bez zásluh. Pokud jsem něco přehlédl, omlouvám se, ale četl jsem toto pravidlo asi 5x a pořád mi to nekoresponduje s realitou.
2. Už delší dobu se tu diskutuje o pravidlu, které zmiňuje urážky. Nikde ale není zmíněno, kdo posoudí, zda se jedná o urážku, případně komu si v tomto směru stěžovat. Vezměme v úvahu např. označení "teenager" nebo "chudý teenager". Pokud vím, staví se k tomu vedení fóra tak, že nejde o urážku, pokud je takto označované osobě 11-19 let. Znamená to, že když řeknu 70 letému člověku dědku, nebo starochu, není to urážka, protože skutečně jeho věk odpovídá? Možná jsem trochu staromódní, ale označení chudý teenager (a mnohá podobná) vnímám jako ponižující a tím pádem jako urážku a to naprosto nezávisle na věku osoby, které to bylo řečeno.
3. Vzhledem k tomu, že si často jdou urážky a spam ruku v ruce, jsou inkriminované posty často smazány administrátorem dříve, než se situace vyřeší a potřebné "důkazy" jsou zahlazeny dříve, než k čemukoli dojde. Nebylo by vhodné, kdyby administrátor či moderátor, který se mazání ujme, nejdříve neslušné posty zazálohoval, nebo nějakým způsobem uchoval? Protože současný přístup doslova takové hrubé a neslušné chování podporuje a co je ještě překvapivější - pokud se někdo proti takovému jednání ohradí, bývá nakonec potrestán sám.
Pokud se k těmto záležitostem mohou vyjádřit i moderátoři, jedině to uvítám.
Děkuji