ADSL Nextra

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
.exe
Začátečník
Začátečník

ADSL Nextra

Příspěvek od .exe »

objednal jsem si adsl od nextry, kde je 10gb mesicni limit, tak by me zajimalo jak si s tim clovek vystaci, kdyz chci hrat pres net hry pripadne stahovat ap....na to ze to je v obou smerech mi to prijde docela ubohy...
mate nekdo neco podobnyho,aby me sdelil sve zkusenosti?
a druha vec: je naky programek, ktery by me meril mnozstvi prenesenych dat, abych byl v obraze jak se blizim limitu?
diky
Cernobyl
Nováček
Nováček

Příspěvek od Cernobyl »

Myslim, ze na to nepotrebujes programek, da se to sledovat na strankach nextry, kde se prihlasis, tam mas docela presnej monitoring, jinak se to da sledovat programem NetLimiter. Jinak ten limit na hrani her staci docela v pohode, na stahovani je to horsi, ale neco stahnes.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

imho je tahle objednavka silena... predpokladam, ze jde o sluzbu "FUN 1M"...
..1MB / 10GB za 550,- bych neobjednal ani za nic.. vzhledem k tomu, ze je hned vedle..
..2MB / 20GB za 650,-..
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Mám tu nextru 1M nyní rychlost navýšena na 3M ale limit 10GB zůstal :x a co se týče hraní tak naprosto bez problémů a i když budeš hrát jako o život tak projedeš tak 2GB.
Ovšem pokud pak stahováním přejedeš limit a naskočí FUP tak to je katastrofa protože rychlost při FUP zdaleka nedosahuje napsané rychlosti a taky se snižuje tvoje priorita takže je to pak jak vytáčená linka (u mě naměřeno 43 kbps při FUP 128 kbps)
V největší nouzi ale můžeš dokoupit balík 2GB za 50Kč.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Tak to jo.. ale ta jejich 2MB / 20GB nabidka je husta.. jakoze za 650,- je to na dnesnim ADSL trhu fakt luxusni nabidka..
..no a k tem stahovanejm datum.. ..ze svy praxe mam odzkouseno, ze pro cloveka jako ja, ktery prakticky cely odpoledne travi u PC.. i kdyz stridave.. .vystaci takovy 3GB na caste prohlizeni webuu a dalsi max. 1GB na aktivni hrani her.. a to musi bejt docela vydarenej mesic..
..takze pokud mas 10GB limit.. klidne muzes tech 6GB investovat do stahovanych dat.. takze vcelku pohoda..
..(ale tech 20 by bylo lepsich..:wink: )
Adal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Adal »

ja mám limit 2gb a hraju cod2 tak 3 hod denne a k tomu bezný surf a ješte sem limit nepřečerpal,ale nic nestahuji.pokud budeš tahat filmy jak o život tak ti to stačit nebude
MSI B85-G43 Intel core i5 4590 16GB RAM Gainward 1060
.exe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od .exe »

Quakes píše:Mám tu nextru 1M nyní rychlost navýšena na 3M ale limit 10GB zůstal :x a co se týče hraní tak naprosto bez problémů a i když budeš hrát jako o život tak projedeš tak 2GB.
Ovšem pokud pak stahováním přejedeš limit a naskočí FUP tak to je katastrofa protože rychlost při FUP zdaleka nedosahuje napsané rychlosti a taky se snižuje tvoje priorita takže je to pak jak vytáčená linka (u mě naměřeno 43 kbps při FUP 128 kbps)
V největší nouzi ale můžeš dokoupit balík 2GB za 50Kč.
ja mam tu 1M objednanou od unora, takze to me taky navysili? vsude se pise porad o 1M
.exe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od .exe »

Maxtor píše:Tak to jo.. ale ta jejich 2MB / 20GB nabidka je husta.. jakoze za 650,- je to na dnesnim ADSL trhu fakt luxusni nabidka..
..no a k tem stahovanejm datum.. ..ze svy praxe mam odzkouseno, ze pro cloveka jako ja, ktery prakticky cely odpoledne travi u PC.. i kdyz stridave.. .vystaci takovy 3GB na caste prohlizeni webuu a dalsi max. 1GB na aktivni hrani her.. a to musi bejt docela vydarenej mesic..
..takze pokud mas 10GB limit.. klidne muzes tech 6GB investovat do stahovanych dat.. takze vcelku pohoda..
..(ale tech 20 by bylo lepsich..:wink: )
ja si myslim taky vzydt ten telecom nabizi sice 2GB ale s limitem 8GB coz je uplne socialni
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: ADSL Nextra

Příspěvek od Shit »

.exe píše:... kde je 10gb mesicni limit.....
Zlatý ČRa - Premium ADSL je bez limitu... 8)
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Shit píše:
to je jen nejaky mistni provider? myslim treba pusobici jen v urcitem kraji?
.exe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od .exe »

Shit píše:
.....jenomze to premium od cra ti taky nepujde vsude ta dostupnost je pomerne mala zatim....
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“