Zdržování načítání user profilu

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zdržování načítání user profilu

Příspěvek od hanz »

Mám takový problém, který se už opakuje na několikáté instalaci WinXP (SP2). Vždycky po nějakém čase - tzn. po několi měsících a po instalaci několika dalších věcí (nebo jen po updatech na novější verze) se mi děje následující.
Spustím PC, "housenka" proběhne vcelku rozumně (ne tedy tak rychle jako u nových Win, ale jde to), poté mi skočí výběr uživatelů, přihlásím se, vše se načítá docela rychle (sledují dle naskakujících ikonek v Tray a podle naskakujících Procesů) a poté se vše jakoby zastaví (nejde ani spustit třeba Explorer) a po nějaké době naběhne Smartguardian (větráky slyšitelně upraví svůj chod) a od té doby jede zase vše jak má.
Zajímalo by mě, proč je tam ta prodleva před spuštěním Smartguardianu - teda třeba tam zdržuje něco jiného ještě před ním, ale Smartguardian je poslední věc, která se spouští.
No a jakmile naběhne, tak se rázem během okamžiku spustí všechno, na co bylo poklikáno v té "prodlevě"....

Kde lze zjistit, co zdržuje (koukal jsem do procesů a při prodlevě jich je tam o několik méně než při už regulérně spuštěném systému - ale nedokážu vypozorovat, který to dělá) a hlavně, dá se nastavit, aby "to něco nečekalo" ale spusilo se hned...?
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Hodně často zdržuje start systému aplikace, která má nastavenou aktualizaci z netu/sítě a pokouší se připojit ke vzdálenému serveru dřív, než je vůbec připojení dostupné (typicky antivirové rezidentní systémy). V Tvém případě bych odebral Smartguardian a testnul start bez něj, pokud to nepomůže, nezbývá než najít po startu spouštěný proces/aplikaci, která zpomalení způsobuje, a příslušně je nakonfigurovat nebo nahradit něčím vhodnějším.
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

No tak Smartguardian odebrat nemůžu (protože občas tak trošku taktím a pro sledování teplot a nastavování FANů je to pohotový nástroj). Tuto verzi mám už od instalace (nebyla upgradována) a ze začátku problémy nedělala.

Jako antivir používám AVG a jeho "zkontrolování" updatů je vidět (to myslím taky nabíhá až po té prodlevě) - jinak bych měl mít všechno co by samovolně chtělo chodit na net zakázané (ještě tedy ICQ 2003b Pro, ale to bylo instalováno v této verzi již pri instalaci).

No já bych proces/aplikace právě chtěl najít, ale nevím jak, protože když koukám do procesů, tak dlouho nic a pak jich tam naběhne několik naráz.... (dá se start procesů nějak rozfázovat - jako je třeba "potvrzování klávesou" nebo tak něco?)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“