Opět propojení 2 PC - jeden má pořád IP 0.0.0.0

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ravie
Začátečník
Začátečník

Opět propojení 2 PC - jeden má pořád IP 0.0.0.0

Příspěvek od ravie »

Zdravím kolegy,
potřebuju propojit 2 PC přes křížený kabel; OS WinXP, jeden je OK, ale druhý nejede. Nainstaloval jsem síťovku, ta ve správci zařízení je, jede a nehlásí problém, zkoušel jsem jak průvodce domácí sítí, tak i ručně: Sdílení souborů a tiskáren, QoS (i bez QoS), IPX/SPX (ale i bez něj), TCP/IP - zde jsem také zkoušel ručně nastavit IP (konkrétně 192.168.1.1, druhý stroj má .2), ale pořád mi ipconfig hází IP 0.0.0.0. Ikonka v taskbaru oznamuje "Probíhá obnovování (získávání, nebo tak něco) IP adresy". Když jsem tu IP adresu nastavil ručně a dal Opravit, tak se zarazil na problému "Mazání paměti DNS". DNS jsem nezadával. Kde může být problém?
Díky moc, zejména za odpovědi vedoucí k požadovanému výsledku :))
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

tento problém jsem řešil na W98 a dlouho mi to nešlo... nakonec to asi vyřešilo trpělivý opakování instalování sítě (asi 5x to stejný s instalačním CD WXP), taky jsem nastavoval IP adresu ručně, ale to nepomohlo... nakonec jsem otevře winipcfg (obdoba ipconfigu, ale je to okno, který má i nějaký tlačítka) dal sem obnovit a zjistil si konfiguraci IP sám... kupodivu mi nastavil IP myslim na 192.168.1.62!
btw. nemáš náhodou na druhým PC třeba firewall? jestli máš windows firewall tak doporučuju vypnout!!!
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
ravie
Začátečník
Začátečník

Propojení 2 PC...

Příspěvek od ravie »

Ahoj,
firewall na tom druhém PC nemám, instaloval jsem to taky asi 4x, ipconfig narozdíl od přátelštějšího winipcfg žádné tlačítko Obnovit nemá...no ale předpokládám že alternativou pod XP je Opravit...no a co mi tahle volba dělá jsem psal. Kdyby se mi nemohl dostat na druhý stroj, tak to chápu, že tam třeba vadí FW, ale on se vůbec nepřipojí k síti! Mám celkem novou desku a než jít do reklamace, rozdělávat stroj atd, tak bych snad asi koupil síťovku...ne že by ta deska neměla dvě, ale rozdíl žádný...:-(
Díky za radu, napadne Tě ještě něco? Kromě reinstalace Windows, kterou se mi fakt nechce dělat? :-)
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Zkus síťovku zakázat a potom povolit, někdy to pomůže.
Případně odinstalovat a znovu nainstalovat.
Toshiba Satellite
ravie
Začátečník
Začátečník

Tohle už jsem zkoušel

Příspěvek od ravie »

pavduf píše:Zkus síťovku zakázat a potom povolit, někdy to pomůže.
Tohle jsem zkoušel :-(. Nepomohlo. Když jsme u té síťovky, je nějaký rozdíl mezi prvním a druhým konektorem? Mám na desce 2 (gigabit), je jedno do kterého to strčím? Vlastně ani nevím, jestli jsou dva konektory 1 síťovka nebo dvě... :oops:
Díky za pomoc!
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Tohle už jsem zkoušel

Příspěvek od pavduf »

ravie píše:
pavduf píše:Zkus síťovku zakázat a potom povolit, někdy to pomůže.
Tohle jsem zkoušel :-(. Nepomohlo. Když jsme u té síťovky, je nějaký rozdíl mezi prvním a druhým konektorem? Mám na desce 2 (gigabit), je jedno do kterého to strčím? Vlastně ani nevím, jestli jsou dva konektory 1 síťovka nebo dvě... :oops:
Díky za pomoc!
Pokud máš 2, tak jedna bude 1Gb a druhá 100Mb.
Každá má své nastavení.
Toshiba Satellite
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

svítí ledky u konektoru?
Toshiba Satellite
ravie
Začátečník
Začátečník

Zatím se to tváří jakože funguje...:-)

Příspěvek od ravie »

Dobré ráno,
ledky svítí, teď už síť jede (i když ne na 100%). Použitý postup - WinSockFix, pak znova instalace sítě (pomocí průvodce), nastavení pevné IP - místo 192.168.1.1. jsem dal, jak včera psal kolega, .62 a najednou to jede....sice nemůžu změnit skupinu ani název PC, ale tomu zkusím přizpůsobit ten druhý...no uvidíme :)
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zatím se to tváří jakože funguje...:-)

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

ravie píše:Dobré ráno,
ledky svítí, teď už síť jede (i když ne na 100%). Použitý postup - WinSockFix, pak znova instalace sítě (pomocí průvodce), nastavení pevné IP - místo 192.168.1.1. jsem dal, jak včera psal kolega, .62 a najednou to jede....sice nemůžu změnit skupinu ani název PC, ale tomu zkusím přizpůsobit ten druhý...no uvidíme :)
taky jsem nepochopil proč mu to takto voní a předtím nevonělo, ale možná to bude mít nějakou vazbu na masku, ikdyž nechápu jakou... :?
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“