Velkej problém s Seagate Barracuda 160GB 7.200rpm 8MB Cache
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Marek...
- Nováček
Velkej problém s Seagate Barracuda 160GB 7.200rpm 8MB Cache
Mám problém s tímto diskem. Dnes od rána jsem na disk kopíroval a instaloval filmy a hry a najednou při instalování Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy se mi nedalo vlézt do některých adresářů na disku. Psalo to že adresář je poškozený. Tak jsem odinstaloval zmiňovanou hru a reznul počítač. Teď když chci na disk přes Tento počítač tak mi to píše že disk není naformátován a taže se mě to jestli operaci chci provést. Co s tím?? raďte hlavy chytré.
Pentuim 4 1,8@2,59, MSI mainboard Inter845E Max series,Seagate barracuda 160GB,60GB(systém), GeForce 4 MX 64MB-Bulšit SoundBlaster Live, síťovka,externí IrDa
- Marek...
- Nováček
PPPPPPPPPPOOOOOOOOOOOOOOMMMMMMMMMMOOOOOOOOOOOOOCCCCCCCCCCCCC
windows ten disk porat chteji formatovat. A a AVG 7.0 ho nechce vubec otestovat. Ne ze by neco AVG hlasilo ale proste nevidim ze by ho kontroloval.
windows ten disk porat chteji formatovat. A a AVG 7.0 ho nechce vubec otestovat. Ne ze by neco AVG hlasilo ale proste nevidim ze by ho kontroloval.
Pentuim 4 1,8@2,59, MSI mainboard Inter845E Max series,Seagate barracuda 160GB,60GB(systém), GeForce 4 MX 64MB-Bulšit SoundBlaster Live, síťovka,externí IrDa
- Butch
- Středně pokročilý
Zkontrolovat IDE kabel. Projet disk testy od výrobce.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Marek...
- Nováček
- Butch
- Středně pokročilý
K HDD se nikdy žádné CD nedáváMarek... píše:A kde sezenu testy od výrobce. Ja k tomu nedostal ani zadny CD. Jinak díky za aktivitu
http://www.seagate.com/support/software/
jsou to SeaTools
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Marek...
- Nováček
Sorry ale ja anglicky neumim skoro ani slovo. Nemoh by ses v tech stránkách pohrabat a nějakej link mi doporučit?? Já fakt nevim. A kdyz ten disk naformátuju tak logicky stratim všechny data na něm že jo??!!
- Butch
- Středně pokročilý
Diagnostic Software (SeaTools) - je to přímo na té stránce. Odkaz je výše.
Stačí pak vyplnit registraci a je to.
Jinak při formátování samozřejmě o data přijdeš.
Stačí pak vyplnit registraci a je to.
Jinak při formátování samozřejmě o data přijdeš.
- Marek...
- Nováček
- Butch
- Středně pokročilý
# Floppy Diskette Creator (v2.00.09)
nebo
# ISO CD-ROM Image (v2.00.09)
pomocí toho prvního nainstaluješ program, pomocí kterého vytvoříš boot diskety, které vložíš při staru PC a necháš naběhnout ten tool.
Ten druhý odkaz je image. Tzn. že místo disket ti to udělá boot CD.
Stačí dát v Neru vypálit image, zvolit soubor iso, který stáhneš a nechat udělat Nero svou práci.
Je jedno jakou variantu zvolíš. Já bych dal přednost boot z CD ale je to jedno.
Pro někoho bez CD výpalky je zase jediným řešením ta první možnost.
nebo
# ISO CD-ROM Image (v2.00.09)
pomocí toho prvního nainstaluješ program, pomocí kterého vytvoříš boot diskety, které vložíš při staru PC a necháš naběhnout ten tool.
Ten druhý odkaz je image. Tzn. že místo disket ti to udělá boot CD.
Stačí dát v Neru vypálit image, zvolit soubor iso, který stáhneš a nechat udělat Nero svou práci.
Je jedno jakou variantu zvolíš. Já bych dal přednost boot z CD ale je to jedno.
Pro někoho bez CD výpalky je zase jediným řešením ta první možnost.
Naposledy upravil(a) Butch dne čtv 5. úno 2004, 18:41, celkem upraveno 1 x.
- Shit
- Odborník PCT
- Marek...
- Nováček
- Butch
- Středně pokročilý
Tak si budeš muset vystačit s disketamaMarek... píše:Ani nevíš jak rád bych to dal na CD ale nero mam prave na Tom zku*** disku
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
kolik jsi měl na tom disku dat ? víc než 130giga ? měl jsi patch and 130giga ? čim jsi vytvářel oddíly ? myslim, že problém bude tady...
kolik dat z toho potřebuješ dostat ? zkus testdisk...
kolik dat z toho potřebuješ dostat ? zkus testdisk...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Marek...
- Nováček
Měl sem na tom asi 120 GB dat. Test disk??? Dal sem ty seatools a dva testy se mi dohromady dělali asi od včerejška od 9 do teď. Porat to nejde. Asi se brzo naseru. Měl sem tak hodně svojich věcí.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
testdisk zde http://www.cgsecurity.org/index.html?testdisk.html
dá se o na disketu, snad je u toho i help. potřebuješ ale další disk, kam dočasně dáš ty data - ten testdisk jen obnoví oddíl, ne data. na data potřebuješ něco dalšíhom třeba R-Studio je dobrý.
hlavně jakmile obnovíš ten oddíl testdiskem, tak NEspouštěj žádný scandisk, chkdsk atd !!! zničilo by ti to většinu tvých dat !!!
sežeň si jinej disk, na něj nainstaluj OS a pak tam tenhle s poškozeným filesystémem připoj a zkopíruj si z něj data.
dá se o na disketu, snad je u toho i help. potřebuješ ale další disk, kam dočasně dáš ty data - ten testdisk jen obnoví oddíl, ne data. na data potřebuješ něco dalšíhom třeba R-Studio je dobrý.
hlavně jakmile obnovíš ten oddíl testdiskem, tak NEspouštěj žádný scandisk, chkdsk atd !!! zničilo by ti to většinu tvých dat !!!
sežeň si jinej disk, na něj nainstaluj OS a pak tam tenhle s poškozeným filesystémem připoj a zkopíruj si z něj data.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Shit
- Odborník PCT
Nechci bejt špatnej "prorok", ale je v prd**i elektronika disku. Měl jsem to samý s WD800JBMarek... píše:Měl sem na tom asi 120 GB dat. Test disk??? Dal sem ty seatools a dva testy se mi dohromady dělali asi od včerejška od 9 do teď. Porat to nejde. Asi se brzo naseru. Měl sem tak hodně svojich věcí.
- Alekk
- Začátečník
Myslím že problém je v tom že WIN dokáže pracovat s disky o max kapacitě 128Gb.Při překročení této hranice začne zapisovat od začátku.Řešení je v úpravě registrů.
Barton2500+@3200+[11*220],EPOX 8RDA3+ rev.2.1 ,2xSegate SATA 80GB RAID-0,Western Digital 40GB,2x256MB DDR 400,PROLINK FX 5700,SB audigy2 PLATINIUM PRO,AOC 17K+.
- Marek...
- Nováček
Alekku ale do ted ten disk slapal v normálu ale máš požná pravdu protože při překráčení zhruba těch 128GB se to stalo. Tak teda co s tím. jo a Marcelusi. Takze pro ten tvuj postup musim mít ten druhej disk na kterrej ty data budu dávat tak ten mam mít taky aspoň těch 160GB??? Můj systémovej disk má jen 60GB a na něm právě jedu.
- Marek...
- Nováček
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
no na tom dalšim disku potřebuješ tolik místa, kolik dat chceš obnovit z toho druhého disku. testdisk stáhni ten první (source + win98/dos). měl by to být exe soubor pro DOS.
jenom ještě jednou upozorňuju ! jakmile ten oddíl testdiskem obnovíš a restartuješ, asi se bude chctít spustit kontrola chyb na tom oddílu při startu windows. to se nesmí stát !!! odentruj to, že nechceš tu kontrolu. jinak ti to zničí půlku dat co na tom disku máš. pak ve windows ty svoje data normálně uvidíš. pokud bys je nějak neviděl, zkus třeba to R-Studio.
jenom ještě jednou upozorňuju ! jakmile ten oddíl testdiskem obnovíš a restartuješ, asi se bude chctít spustit kontrola chyb na tom oddílu při startu windows. to se nesmí stát !!! odentruj to, že nechceš tu kontrolu. jinak ti to zničí půlku dat co na tom disku máš. pak ve windows ty svoje data normálně uvidíš. pokud bys je nějak neviděl, zkus třeba to R-Studio.