zufalstvo s vyberom notasu

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
1.april
Nováček
Nováček

zufalstvo s vyberom notasu

Příspěvek od 1.april »

tak pisem zas :(
ide o to, ze uz si pekne 3 mesiace vyberam kompa a stale nic... nejak ma dostal Turion, ma pekne porovnatelne vykonnostne aj baterkove [i ked o par percent slabsie] vysledky.
niekto mi povedal, ze mam napisat cenu, co od toho kompa potrebujem a vy sa uz o mna postarate :D takze idem na to:
cena s DPH v SK 33.000

moje potreby:
programovanie
Wi-Fi internet, stahovanie ;)
hudba, komunikacia ICQ, Skype
nejaky ten php server a MySQL
grafika na Half Life Crossfire a nejake to CSko :)
mechanicky pevna konstrukcia

procesor -> neviem, ci mam zobrat Turiona alebo radsej lacny celeron a po dvoch rokoch toho kompa vymenit... totiz rad by som tam mal 64bit, Win64 a aj Fedoru64 mam stiahnutu - a pri studiu informatiky, no neviem, ci sa to nezide. poradte prosim :(

a co sa tyka znacky - najradsej by som HP
IBM - drazoba, za take peniaze davaju max mechanicku odolnost
Toshiba - mno. este aj toto by sa dalo. najlepsie asi nejaky akciovy
ACER,ASUS :razz: dakujem, neprosim

takze hardware zhruba:
vydrz minimalne 3 hodky
disk 60 GB a viac
CPU - ste citali vyssie
WiFi, dobra klavesnica
display XGA - uplne mi staci, nech mi nevytiahne oci

VELMI PEKNE DAKUJEM ZA AKUKOLVEK RADU!
uz mi je z toho prehladavania netu na grc... :(
//marek
1.april
Nováček
Nováček

doplnok

Příspěvek od 1.april »

prave mi prisla ponuka
HP nx6125 Turion64 ML-34 1.8 GHz 1 MB L2 cache
80 GB Seagate 5400 rpm
1x512 MB RAM
chipset ATI X200 s integr. graf X300
LCD 1024x768
baterka - 4 hodky
cena s DPH: 35000

tak co? :)
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Skus je kuknut na tento:

http://www.toshiba-pc.sk/Default.aspx?C ... ductId=258

Tu som uz o nom nieco napisal:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=60332
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=60037

Je to celkom slusny stroj aj ked nema Turion procesor :wink:
Viem o com hovorim, mam ho vyse mesiaca doma a uz som co to na nom poskusal, akekolvek otazky zodpoviem, poradim Ti rad.
IBM z vybavou aspon tohto modelu je dost drahe, takze nieco kvalitou na tebou pozadovanej urovni by mohla byt tato Toshiba, je naozaj vynikajuca.
Na kancelarsku pracu vydrzi baterka nieco malo cez 3hodiny, na hry a filmy asi 2h 50 min :wink:
Zatila tolko, do ceny 33000 z DPH sa zmestis bez problemov, ale svihni si zasa menia rady a ceny pojdu hore, tento model je z mesiaca 10/2005 a Toshiba kazde 3-4 mesiace meni modely :wink:
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: doplnok

1.april píše:prave mi prisla ponuka
HP nx6125 Turion64 ML-34 1.8 GHz 1 MB L2 cache
80 GB Seagate 5400 rpm
1x512 MB RAM
chipset ATI X200 s integr. graf X300
LCD 1024x768
baterka - 4 hodky
cena s DPH: 35000

tak co? :)
Inak HP nieje nic moc, kolegovia maju tri a mozem povedat ze kvalita prevedenia a konstrukcia je s Toshibou neporovnatelna!
Ale je to na Tebe :wink:
Este hardware tu popisem blizsie:
Toshiba L20E 183
Celeron M 1,6Ghz
1x512MB DDR2
60GB HDD (5400ot/s)
ATi Xpress 200M (je to vlastne X300 mobilna)do 128MB zdielanej pamate)
15"displej, 1024x768(S kvality som bol prekvapeny, krasne podanie farieb)
Vydrz, nieco cez 3hodiny
Cena od 30000-34000 z DPH
Kupil som ho za 33000Skk pred mesiacom

Takze asi tolko 8-)
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
1.april
Nováček
Nováček

dik moc

Příspěvek od 1.april »

vdaka za radu!
no ono ked uz do toho pojdem, tak ta toshiba sa mi zda, ze za porovnatelne peniaze - predsa rozdiel je 2-3 tisic - dostanem 20 GB mensi disk a stale je to len Celeron 1.4. turion je 1.8 a este ma aj speedStep, takze sa pekne podtaktuje a nepapa z baterky. aj vydrz hovori v prospech hp. a teraz asi vyzeram, ze si ho chcem obhajit. asi aj hej, lebo za take prachy dostanem fakt naslapanu zostavu.
otazka ostava ohladom vyhotovenia:
spominal si, ze hp nic moc, neporovnatelne s tosibou
ake modely to maju kolegovia konkretne? ja som totiz na hp tiez nepocul chvalu, ale zevraj sa to dost zlepsilo a od nx6110 je to v pohode. 6125 je s nou konstrukcne totozna a kedze 6110 ma spolubyvajuci na intraku, celkom sa mi to pozdava. nieje to IBM, ale od Acera to ma nastastie daleko ;)
Tomhawk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomhawk »

Tak prvně Turion nemá Speedstep, ale PowerNow! a v kombinaci s Cool'n'Quiet je spotřeba opravdu podstatně nižší než u toho Celeru. Každopádně je Turion přímá konkurence Pentia M. Kde je celeron víme, že? :wink: Další věc je, že nx6125 nemá stejnou konstrukci jako nx6110. nx6125 má jiné uspořádání klávesnice i portů, nicméně její spracování je nepatrně kvalitnější. nx6125 má např. oproti nx6110 podstatně tvrdší kryt víka dispalye. HP s kvalitou zpracování rozhodně problémy nemá. A v porovnání s Sattelitem L20cítkou je 6125ka naprosto rovnocená. Design je potom otázkou osobního vkusu. Mě se víc zamlouvá HP :). Takže asi tak...
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: dik moc

1.april píše:vdaka za radu!
no ono ked uz do toho pojdem, tak ta toshiba sa mi zda, ze za porovnatelne peniaze - predsa rozdiel je 2-3 tisic - dostanem 20 GB mensi disk a stale je to len Celeron 1.4. turion je 1.8 a este ma aj speedStep, takze sa pekne podtaktuje a nepapa z baterky. aj vydrz hovori v prospech hp. a teraz asi vyzeram, ze si ho chcem obhajit. asi aj hej, lebo za take prachy dostanem fakt naslapanu zostavu.
otazka ostava ohladom vyhotovenia:
spominal si, ze hp nic moc, neporovnatelne s tosibou
ake modely to maju kolegovia konkretne? ja som totiz na hp tiez nepocul chvalu, ale zevraj sa to dost zlepsilo a od nx6110 je to v pohode. 6125 je s nou konstrukcne totozna a kedze 6110 ma spolubyvajuci na intraku, celkom sa mi to pozdava. nieje to IBM, ale od Acera to ma nastastie daleko ;)
Takze procesor tam nieje 1,4Ghz ale 1,6 Ghz :wink:
Ano, ten Turion bude zrejme vykonnejsi, to bude fakt, ale procesor Ti nepomoze pri rozbiehani urcitych hier, podstatna je grafika a ta je u oboch rovnaka :wink:
Akurat moze pomoct pri spotrebe, ale aj to je otazne, kedze je procesor vykonnejsi(vyssia frekvencia)
No, ak ho kupis uvidis sam :roll:
Tie tri HP-cka boli vsetky rovnake a to nx6110
Zatial Zbohom :)
1.april
Nováček
Nováček

Příspěvek od 1.april »

dik vsetkym este raz!
ak vsetko vyde podla planov - tada prejde to u nasich ;) tak idem na to hp. ono risk to je, ale zase Turion s Celeronom tu porovnavat nechcem. je to jednoducho + pre vykon a ten ja potrebujem viac ako grafiku, lebo je to stroj hlavne na programovanie a systemove veci. hram sa minimalne a aj to niesu najnovsie tituly.
i ked musim povedat, ze kvalitnejsie spracovanie je len prinos oproti tej 6110, pretoze prave s tymto modelom dnes prisiel spolubyvajuci na izbu... rano dost nestastne spadol po ceste na autobus a pac ho notas pod sebou. tak ma na monitore asi 5 cm cierne koleso. a za opravu chcu v servise 12000 SK !!!! svet sa asi zblaznil. 1 ks LCD panelu u HP 1024x768 stoji 12000?!
tak to som mimo. ak este mozem poprosit, ake su vase skusenosti s nahradnymi dielmi? dik ;)[/code]
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no seš trochu mimo, LCDčka k noťasům opravdu začínají na 12.000 (to je ještě to levnější), servisy se na tom pakujou jak sviňa
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
1.april
Nováček
Nováček

Příspěvek od 1.april »

no mimo na tom som, ponevadz som nemal dovod sa s tym este stretnut. kazdopadne dakujem za dostanie do obrazu ;)
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“