GF 6600GT - hry pocukávají i při vyšším FPS

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Lamac
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

GF 6600GT - hry pocukávají i při vyšším FPS

Příspěvek od Lamac »

Cau. mam takovy problem v hodne hrach NHL 06,NFS:Most wanted, tonny hawk american wastland a dalsi mam vetsinou 60 fps, ale kdyz v nekterych scenach spadne fps i jen na 55 tak se to zacina dost znatelne sekat. Je to normalni? myslel sem ze by to melo byt plynuly i pri tech 55. Mam athlon 64 3000+ 768 Ram a geforce 6600gt. skousel sem ke vsemu i jiny ovladace a to nepomaha. trochu pomaha kdyz vypnu zvuk pri hre. ale kamaradovi to jede plynule i pri nizsich fps a na horsim compu. co s tim? predem diky

//edit Thellwin - upraven název threadu :roll:
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

60 fps s tvoji konfiguraci, nespeltl ses? No normalni to teda neni, seky zacinaji byt hrozne po 30 fps..
P.S.: Nevite nekdo k cemu je ta zluta karta co mam??
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Lamac
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamac »

myslim ze sem se nespletl. nemam to na plny detaily. mam to tak aby mi to jelo co nejlip.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Sekaci problem

Příspěvek od Red Devil »

Lamac píše:Cau. mam takovy problem v hodne hrach NHL 06,NFS:Most wanted, tonny hawk american wastland a dalsi mam vetsinou 60 fps, ale kdyz v nekterych scenach spadne fps i jen na 55 tak se to zacina dost znatelne sekat. Je to normalni? myslel sem ze by to melo byt plynuly i pri tech 55. Mam athlon 64 3000+ 768 Ram a geforce 6600gt. skousel sem ke vsemu i jiny ovladace a to nepomaha. trochu pomaha kdyz vypnu zvuk pri hre. ale kamaradovi to jede plynule i pri nizsich fps a na horsim compu. co s tim? predem diky
jak ti to může sekat při 55FPS/sec??
Vždyť když ti to běží na 55 snímků,tak je to plynulý takovej quake 4 je udělanej na 60FPS,víc prej nemá význam.....
Tak peoč by ti to mělo při 55 sekat?? Neběží ti neco na pozadí,co zaplní ramku a hra pak sahá na disk??
Lamac
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamac »

delalo to i na cisty instalaci systemu a zdefragmentovanyma diskama. a neni to u vsech her je to jen u nejakych treba quake doom nebo far cry bezej normalne
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já asi tuším o čem Lamec mluví, tohle mi dělal HL2, FPS klidně 100, ale sem tam se to jakoby seklo a občas se na chvíli zacyklil zvuk ...
Goldnoob team proud member!
B@st Hunter
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

B@stHunter

Příspěvek od B@st Hunter »

jo taky me to delala kdyz jsme to spoustel pres ten program CUREROM myslim ale az se obevil crack tak jsem crackl a uz to je ok!! hra bezi na 100FPS a pak z niceho nic spadne na 1FPS hrozna skubanice a za 5s je to opet ok :-)
Janikbanik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Janikbanik »

Skus si pozicat dalsiu 512 RAM, tych 768 nie je ziadna slava.
V poslednej dobe by som povedal,ze aj 1 GB je malo :)

2 B@st Hunter: clovece, podpis ako mas sa len tak nevidi.
Skus si pozriet toto:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=426
Je hodne ludi, u ktorych podpis neodpoveda (samemu sa moj vlastny kontrolovat stale po zmench nechce), ale ten Tvoj podpis to je fakt EXTEM

//edit Thellwin - už jsem ho na ten podpis upozornil po SZ, takže další přispívající už to nemusí dělat znova :)
Q6600 G0@3GHz | TRUE 120 | 965P-DS3 r.3.3 | 2x2GB A-DATA 1066 | Sapphire HD 5850 + Acc. S1 | WD640AAKS + HD103UJ | SH-S223Q | Audigy 2ZS | Fortron B.S. 500 W | Samsung T220 | Logitech MX518 | Chieftec MX-01SL-D modded
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Thellwin píše:Já asi tuším o čem Lamec mluví, tohle mi dělal HL2, FPS klidně 100, ale sem tam se to jakoby seklo a občas se na chvíli zacyklil zvuk ...
Podle me to nestiha CPU. Kdyz sem paril Quake4 bez pretaktovani CPU, tak se me zasekaval obraz a zvuk byl nekdy zpozdeny. Pro pretaktovani uz to jelo v pohode.
Rolfi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rolfi »

Ked ti pocas toho sekania pracuje HDD tak je to malou RAMkou. Mne to roby tiez pri NFS MW. :cry:
PC1- GA-EP35C-DS3R, E8400, Inno3d 8800GT, 4x 1GB PQI 800MHz, 2x 250GB RAID0
PC2- GA 7N400L Barton2500+@3200+(11*200),Gainward 6600GT AGP,2*256 400MHz RAM,120Gb Maxtor,DVDRW LiteOn 451
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

LGA píše:Podle me to nestiha CPU ...
No, já bych neřekl, že by byl Barton 3200+ takovej šrot, aby nedal HL2 :)

U tebe je řeč o jakém CPU ?
Goldnoob team proud member!
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Nekdy me pomohlo ubrat HW akceleraci zvuku(o jeden dilek)..uprime fear si tak skubne a mam 2GB..nebo muzes zkusit alternativni drivery apod...co zkusit Z-Tweaked_v8212?..
Mac...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ja myslim ze to hw zvlada,ale bude to softem (jak mysli godlike),me Q4 jel na P4 2.4GHz/0.5MB bez OC,1GB ram DDR333 a 6600GT bez OC na vse high s 35-40FPS,to znamena ze na medium bez AA a AF bych mel tak 50FPS a nesekalo se mi to
RomanOn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanOn »

Thellwin píše:Já asi tuším o čem Lamec mluví, tohle mi dělal HL2, FPS klidně 100, ale sem tam se to jakoby seklo a občas se na chvíli zacyklil zvuk ...
Mne to robi tiez a zistil som ze to robi autosave, proste jak uklada poziciu tak to tak mrzne aj zo zvukom
CPU: AMD Ryzen 5 5600X MB: ASUS TUF Gaming B550-Plus, RAM: 4x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO Plus 1000GB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Pokud dochází při vysokých FPS k zasekávání, zkus v ovladačích zapnout vertikální synchronizaci.
kotas píše:P.S.: Nevite nekdo k cemu je ta zluta karta co mam??
Pomocí SZ se zeptej některého z administrátorů fóra.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

me se napr "sekal" Quake 3 Arena pri 850FPS...napr sem nemohl udelat ani rocketjump. pote cosem si zapnul Vsync bylo vse ok.
Lamac
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamac »

Takhle sem to nemyslel. Dam priklad z tonny hawka jedu jedu jedu pak se dostanu na nejake misto kde je hodne objektu a frapsi mi zacnou misto 60 ukazovat na tom miste 54 fps a tam na tom miste kdyz se treba otacim tak je videt takove sekani jako treba v doomu 3 pri 20 fps dal jakoby po par metrech to prestane. a prave ze to neni jen tady ale i v jinych hrach. Mam proste jasne viditelne sekani i v celku dobrych fps. Hardisk pri tom neblika, ty ovladace z-tweak 8212 nepomuzou. A kde se presne zapina to vertikalni synchronizovani v tech ovladacich?
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Jake pouzivas rozliseni?
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Lamac
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamac »

1024*768 max co muze zvladnout muj monitor je to s refresh rate 60HZ
snaga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snaga »

Lamac píše:1024*768 max co muze zvladnout muj monitor je to s refresh rate 60HZ
no me se hry obcas sekaj jenom z duvodu ze sem mel nastaveny sound na high apod.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“