Pixma IP 5200... inkoust,plneni,zkusenost

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
Vizi
Začátečník
Začátečník

Pixma IP 5200... inkoust,plneni,zkusenost

Příspěvek od Vizi »

zdravim ma tu nekdo tiskarnu pixma IP5200 ? zajimalo by me zpusob plneni inkoustu jestli je to mozne nebo je lepsi koupit nove naplne ? ...

ma nekdo prosim s tim zkusenost praxi ? :wink:
dik
Diesel
Začátečník
Začátečník

Re: Pixma IP 5200... inkoust,plneni,zkusenost

Příspěvek od Diesel »

Visi píše:zdravim ma tu nekdo tiskarnu pixma IP5200 ? zajimalo by me zpusob plneni inkoustu jestli je to mozne nebo je lepsi koupit nove naplne ? ...

ma nekdo prosim s tim zkusenost praxi ? :wink:
dik
Já používám do své Pixmy 4000 náhradní kazety švýcarské fy. Rotring. http://www.jasamedia.cz/katalog/kompati ... ky/-canon/. Vlevo dole je download, kde najdeš list kompatibility pro Canon. Tvoje tiskárna tam zatím není, ale podívej se jaké používá náplně. Tisknu snimi i fotky a kvalita je naprosto bez problémů.
CPU: Athlon 64 3000+ 1.8Ghz @2.52Ghz max.2,72Ghz Cooling: ACFreezer64 MB: MSI K8T Neo2 FIR RAM: 2x512 A-DATA Vitesta DDR566 @460Mhz (2-3-3-5) HDD: S-ATA Raid0 2x WD80GB GK: GF ASUS 6800XT 128MB @12x6 400/800 TV: AVerTV Studio 303 Power: LC Power 550W
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

To diesel> 4000 není srovnavatelná s 5200 ...

Nová řada tisáren Canon používa inkoustové kardtridže s čipem, takže na noname zapomeň hned. že by se již někomu podařilo tyto čipované zásobníky plnit jsem neslyšel. Takže ti zbývají jen origo...
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

Charlie Breaker píše:To diesel> 4000 není srovnavatelná s 5200 ...

Nová řada tisáren Canon používa inkoustové kardtridže s čipem, takže na noname zapomeň hned. že by se již někomu podařilo tyto čipované zásobníky plnit jsem neslyšel. Takže ti zbývají jen origo...

aha hm tak asi budu muset jit prece do org .. ale treba tady pisi ze je to pro tu tiskarnu
http://www.tisknulevne.cz/inshop/script ... Level=2190

vim muze to byt kec ale investovat do neceho a pak aby to nefachalo se mi teda nechce :wink:
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Visi píše:

aha hm tak asi budu muset jit prece do org .. ale treba tady pisi ze je to pro tu tiskarnu

vim muze to byt kec ale investovat do neceho a pak aby to nefachalo se mi teda nechce :wink:
Ahojte.
Aké máte skúsenosti s Canon Pixma tlačiarňami.
Keď sa tlačí sviatkovo, je neviem, raz za deň, možno pár krát v týždni.
tak nie je problém so zaschnutím trisiek ?
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

To: romco
Mám Canon Pixma IP4000, tisknu i někdy déle než za týden a vše OK.
Už více jak rok, ale používám orig. náplně. Refily jsou náchylnější na zasychání.
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Visi píše:

Mrkni na ten odkaz a přečti si návod na ten refill.
Finta bude asi v tom, že vypneš hlídání inkoustu a čip pak nepozná, že docházel inkoust a byl doplněn.
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

romco píše:Ahojte.
Aké máte skúsenosti s Canon Pixma tlačiarňami.
Keď sa tlačí sviatkovo, je neviem, raz za deň, možno pár krát v týždni.
tak nie je problém so zaschnutím trisiek ?
Přesně jak píše Peterer. Pokud se jedná o novější modely střední nebo vyšší třídy, nejsou s tím výraznější problémy. Stačí něco vytisknout jednou za týden-10 dnů.

Co se týká neoriginálů, neřekl bych, že jsou náchylnější na zaschnutí, ale některý spíš zanášejí trysky a když ještě zaschnou, jdou na rozdíl od originálů velmi špatně rozpustit.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

A +co v tom prípade, ak zaschnú trisky.
Má s tým niekto skúsenosti pri týchto modeloch.
Lebo pamätám si staré canon tlačiarne a to sa mohlo rovno vyhodiť.
Ďakujem

Síce za 1500 - 2000 Sk počas používania v 2 ročnej záruke, to asi bude jedno :-)
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

jak tisknete na DVD aby tam nebyl ten okraj nastavit de jen 118mm ale necelj mm tam zustava mate na to nejakou fintu :wink: ??

dik
Car
Nováček
Nováček

Příspěvek od Car »

romco píše:A +co v tom prípade, ak zaschnú trisky.
Má s tým niekto skúsenosti pri týchto modeloch.
Lebo pamätám si staré canon tlačiarne a to sa mohlo rovno vyhodiť.
Ďakujem

Síce za 1500 - 2000 Sk počas používania v 2 ročnej záruke, to asi bude jedno :-)
Obcas pomuze koupel v lihu nebo ironu a to plati pro vsechny cartrige nebo tiskove hlavy :)
CPU:Intel C2D 6420@3,2Ghz 1,26V; Chladic CPU:Arctic Cooling Freezer 7 Pro; MB: GB P965 DS4 rev. 1.0; RAM: 4x1GB DDR2 800Mhz Patriot 4-4-4-12; GPU:Gainward HD4870 512MB]@800/4600, PCI-E; HDD: 2x500GB Seagate Barracuda 7200.11; DVD+/-RW: LG SuperMulti GSA-H50L; Zdroj: Enermax Liberty DX 500W; Monitor: 24" LCD HP LP2475w
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Zrovna do hlav Canonů bych líh vůbec nedával, ty inkousty totiž nejsou rozpustný v lihu, ale ve vodě :-) Ze strany uživatele je běžný postup takový, že se z ovládacího panelu tiskárny spustí čištění tiskové hlavy, pokud nepomůže, tak ještě jednou a pokud ani to nepomůže, tak hloubkové čištění tiskové hlavy. Pokud se ani potom tisk výrazně nezlepší, má právo zákazník tiskárnu reklamovat. Pokud je po záruce, dá se to vyčistit horkou vodou, ale někdy nepomůže ani to. Samozřejmě není vhodné, aby to prováděl člověk, který si není jistý tím, co dělá, protože pokud naleje vodu kam nemá, může si odpálit celý stroj. Poslední alternativa je placený servis, ale to se u levných tiskáren (tj. zhruba ty, co nemají oddělené inkousty) nevyplácí.
Diesel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Diesel »

Včera jsem po dvou měsících zapl Pixmu 4000 a zkusil vytisknout barevnou stánku (náplně Rotring) a vytiskla stránku jenom s malinkou chybou. Chtělo to zapnout pouze vyčištění (ani ne hloubkové) a tisk je naprosto bez chyby. Počítal jsem s výměnou všech zásobníků, ale byl jsem velmi mile překvapen.
CPU: Athlon 64 3000+ 1.8Ghz @2.52Ghz max.2,72Ghz Cooling: ACFreezer64 MB: MSI K8T Neo2 FIR RAM: 2x512 A-DATA Vitesta DDR566 @460Mhz (2-3-3-5) HDD: S-ATA Raid0 2x WD80GB GK: GF ASUS 6800XT 128MB @12x6 400/800 TV: AVerTV Studio 303 Power: LC Power 550W
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Používáš originální cartridge?
Diesel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Diesel »

no-X píše:Používáš originální cartridge?
Jestli to bylo na mně, tak tam originály nemám, jak jsem psal už výš. Nejsou to náplně, ale celé cartridge od Rotringu. Jedna vyjde na nějakých půl sta, narozdíl od orig. Canon, za zhruba 200Kč.
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“