Jaký firewall?
- Playmaker
- Nováček

Jaký firewall?
Jaký byste mi doporučili firewall jako nejlepší?Já používám Sygate Personal firewall a jsem s nim spokojenej,ale kámoš třeba používá Kerio.díky
- Luke
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký firewall?
To záleží na tobě, kterej ti víc vyhovuje, někomu Kerio, jinýmu Tiny.......Playmaker píše:Jaký byste mi doporučili firewall jako nejlepší?Já používám Sygate Personal firewall a jsem s nim spokojenej,ale kámoš třeba používá Kerio.díky
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
- blondak
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký firewall?
a nekomu iptablesLuke píše:To záleží na tobě, kterej ti víc vyhovuje, někomu Kerio, jinýmu Tiny.......Playmaker píše:Jaký byste mi doporučili firewall jako nejlepší?Já používám Sygate Personal firewall a jsem s nim spokojenej,ale kámoš třeba používá Kerio.díky
AMD XP2500+ @(11*183 MHz)/1,650V/ [Water Cooled], MSI KT3-Ultra2 BR (A6380VMS.570), 2*256MB DDR 333 [Copper Cooled]/2.6V/, MSI GeForce 4Ti 4800 SE 8x 128MB @(330/610)/1.7V/[Water Cooled], WDAC 80GB JB, 2*Seagate 80GB Baracuda 7200 Stripe, DVD+-RW NEC ND-1300A, CD-RW TEAC CD-W540E, CD-R TEAC CD-540, Creative SB Live 1024!, Genius 5.1 Home Theater, KOSS Pro4/AAT CRT 21" iiYama Vision Master 502
- cert
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- Lemra
- Čestný člen

Jakýkoliv FW je nutný nejdřív nastavit, vytvořit politiku pravidel pro přístup SW k portům a to je téměř neřešitelnej problém - buď bude FW dobře chránit PC a neustále otravovat se stupidníma hláškama, nebo se mu pro každou akci vytvoří pravidlo a potom je zbytečný cokoliv tam instalovat... pro XP asi nejlíp zapnout integrovanej FW, nebrzdí, trochu funguje a hlavně se nemusí nastavovat, pro ostatní win je asi nejlepší nedávat tam nic... no a jinak rozhodně iptables 
..
- pOOLa
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
KERIO 4EVER... skenoval jsem SAMBOU pocitac s Keriem a Nortnem a Kerio vysel daleko lepe...
Atlhon XP 2500@3200 (Barton 200*11), Epox 8RDA3+ rev 2.1,Corsair 2x256MB+1x512 RAM 128-bit (400MHz CL2 3 3 6), Radeon 9500 128MB 256bit @ Radeon 9700 (394/292), Fortron 350W 60PN(PF), Hitachi 7K250 160GB, LG GSA-4120B, 17" SONY Trinitron, MS IE 4.0A, Tablet...
Moje clanky na PCT
Moje clanky na PCT
- messinger
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Kerio je dobry...
Takovej kompromis (da se solidne nastavit a funguje)
ZoneAlarm - sem taky pouzival (starsi verzi nevim jak novy) a jednoduchej, ale funkcni
Ale myslim ze jako zaklad staci i XP firewall...
Trojany to ohlida a utoku stejne nezabranite - max hackera naserete a on se vysere na vas...
Nejlip sou na tom modemari, kazdou chvili jina IP a CT si taky pada jak chce
... Jak je ma pak nekdo sejmout... 
ZoneAlarm - sem taky pouzival (starsi verzi nevim jak novy) a jednoduchej, ale funkcni
Trojany to ohlida a utoku stejne nezabranite - max hackera naserete a on se vysere na vas...
Nejlip sou na tom modemari, kazdou chvili jina IP a CT si taky pada jak chce
- Shit
- Odborník PCT

Já jsem se o to v Keriu snažil, ale pak jsem to vzdal. Máš nějakej obecnej návod, jak Kerio nastavit? Rady v návodu Keria jsou sice pěkný, ale..... jak píše nahoře Lemra.messinger píše:Kerio je dobry...
Trojany to ohlida a utoku stejne nezabranite - max hackera naserete a on se vysere na vas...![]()
Nejlip sou na tom modemari, kazdou chvili jina IP a CT si taky pada jak chce... Jak je ma pak nekdo sejmout...
- HollyG
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja sem teda nic nenastavoval. Akorat vzdycky, kdyz mi hodi hlasku ze se nejakej program snazi komunikovat se svetem, tak mu to bud zakazu nebo povolim(vytvorim pravidlo - vetsinou)...
Základní deska: DFI LP UT NF4Ultra-D nForce4 Ultra Procesor: AMD Opteron 144 1800MHz@1080*2400 0,95V*1,4V Paměti: DUALCHANNEL 2xA-DATA 512 MB Grafická karta: Sapphire Ati Radeon X800 HDD: PATA Hitachi 160GB 8MB 7200RPM, SATA Hitachi 250GB 8MB 7200RPM Mechaniky: DVD+RW DL Pioneer DVR-108 Klávesnice: KB-21e Krysa: Logitech MX510 Monitor: LCD 19" HP1955 3Dmark2001:: 25 230 3Dmark2003: 10 798 3Dmark2005: 4945 Inet by GTS/Telenor - Office 2M, 220KB down, 32KB up, NIX 10ms, NoFUP
- miho
- Čestný člen

-
Pro kerio existuje docela jednoducha rada. Spoustet postupne vsechny aplikace, ktere maji pravo konektit se na sit, vytvaret pro ne pravidla (ale rozumne, napr. na ICQ obcas prichazeji i prichozi spojeni ale ty je lepsi zakazat a povolit jen ve chvili kdyz chces prenaset po ICQ soubory). No a pak zaskrtnes libovolna jina aplikace - vse zakazat a uz se na nic ptat nebudeLemra píše:Jakýkoliv FW je nutný nejdřív nastavit, vytvořit politiku pravidel pro přístup SW k portům a to je téměř neřešitelnej problém - buď bude FW dobře chránit PC a neustále otravovat se stupidníma hláškama, nebo se mu pro každou akci vytvoří pravidlo a potom je zbytečný cokoliv tam instalovat... pro XP asi nejlíp zapnout integrovanej FW, nebrzdí, trochu funguje a hlavně se nemusí nastavovat, pro ostatní win je asi nejlepší nedávat tam nic... no a jinak rozhodně iptables
- messinger
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
-Podobne to delam i ja..HollyG píše:Ja sem teda nic nenastavoval. Akorat vzdycky, kdyz mi hodi hlasku ze se nejakej program snazi komunikovat se svetem, tak mu to bud zakazu nebo povolim(vytvorim pravidlo - vetsinou)...
-To kerio je na norm provoz nastaveny tak nejak v pohode po instalaci(vyply nizky utoky atd)
Akorat ze zacatku doporucu (kdyz nevim co je to za program - nebo je to soft kterej z netu na provoz "ne update" nic nepotrebuje tak ho radsi zakazu nez povolim) A az kdyz neco nejde tak to studuju dal...)
Treba se mi povedlo zakazat pristupy do vseho co je systemovy (tak sem jako admin koukal, ze mam maly prava na zmenu pozadi...
Stacilo povolit pristup nekterejm vecem a je vse ok...
Proste ze zacatku je nastaveni docela prace - hlavne zjistit proc to chce na net atd..?
- martin_CZ
- Začátečník

- Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No... řídím se asi tímhle pravidlem:
Keiro PF bude vyhovovat všem uživatelům, avšak při špatné konfiguraci může být ještě nebezpečnější.
Zone Alarm neoslní provedením ani možnostmi nastvení, ale jeho příjemné uživatelské rozhraní vše vynahradí.
Tak, já jedu na Zone Alarm...
Keiro PF bude vyhovovat všem uživatelům, avšak při špatné konfiguraci může být ještě nebezpečnější.
Zone Alarm neoslní provedením ani možnostmi nastvení, ale jeho příjemné uživatelské rozhraní vše vynahradí.
Tak, já jedu na Zone Alarm...
Francie ... sladká Francie
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
re
vyskusaj BlackIce stranka www.iss.com je to podla mna naj firewall aky som videl a podla testov v casakoch bol tiez medzi najlepsimi firewallmi vyskusaj instalacka ma nejakych do 5m cize mozes aj stiahnut 
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já používám na domácím serveru iptables, jinak ještě na stanicích mám natahaný Kerio. Ani ne tak proto, aby hlídalo průniky zvenku (to odfiltruje server), ale aby pacifikovalo drzý software, který by rád svévolně komunikoval po Netu, nejlépe skrytě...
Takže : "dvojí ochrana" 
2 Luke : Kerio je bývalý Tiny Software. Tiny už neexistuje...
2 Luke : Kerio je bývalý Tiny Software. Tiny už neexistuje...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- RdRPB
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Kerio vs Norton
Zdravím, zajímalo by mě jestli někdo máte spatné zkušenosti s Nortonem, koukám že se tu píše, ať v dobrém tak i ve zlém, hlavně o Keriu a Zone. Nebo jestli někdo nemáte link na test firewallů, ale nejakej čerstvější, pokud to bude rok staré, tak to se toho určitě dost změnilo. Já osobně používám Norton a nenám k němu žádné větší výhrady. Pevnou IP nemám, jsem v podsíti za chraněným serverem, takže z venku mi nějaké velké zlo asi nehrozí . V mém případě ho využívám nejvíce asi na zasr.... POP UP okna.
Díky za odpovědi
Díky za odpovědi