Dostal jsem nabídku na Saphirre Rad X1800XT 256Mb.

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Dostal jsem nabídku na Saphirre Rad X1800XT 256Mb.

Příspěvek od Luk »

Tuto nabídku jsem dostal od známého.
Je to funglovka 3roky záruka,krabice a vše jak má být.
Je to Saphirre Radeon X1800XT 256Mb samo že do PCI-E.
Za 10500kč.
Co by mě jen zajimalo.
Má smysl kupovat 256Mb verzi grafické karty když....
Sice dnes ještě nejsou hry a testy co by využily potenciálu 512Mb karet.
Nebo jsou jen vyjímky kde je nějaký rozdíl hovořící pro 512Mb verzi ale i tak je rozdíl hodně malinkatýýýýýýýýýýý.

Ale myslým do budoucna já tu kartu budu mít v pc nevím jak dlouho třeba:2roky.

Nebudou hry za 1/2roku tak oběmově náročné texturama aby byl pak znát citelnější rozdíl mezi 256Mb a 512Mb kartou?
Vím že dnes když má karta méně paměti tak maximálně hra cukne,zastaví a hra si nahraje textury do paměti a šlape zas dál.

PS: Ještě by mě zajimalo na webu a všude se uvádí třeba v shopech GPU 625MHz a Ram 1500MHz u 256Mb verze ale někde jsem četl že tiká jádro jen na 600Mhz a Ramka nějak na 1400MHz.
Na netu jse nikde nenašel testy na 256Mb verzi 1800XT.

Ještě by mě zajimal názor na nějaký super chladič na tudle kartu ale asi ne Artic.Není nějaký super zalman apod?
ještě prolezu shopy na netu že bych ho pak možná dokoupil kdybych se pro vga od známého rozhodnul.A prolezu taky tady forum jestly tadny není něco o nějký supr chladiči.
Díky všem.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Jak říkáš, rozdíl 256 a 512 je malý. Proč by výrobce dělal hi-end a udělal na něm brzdu v podobě malé paměti... :wink:

Co se ti nelíbí na Arctic coolingu?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Jo je jasné že nejdrašš karty budou mít 512Mb paměti.ale dnes u většiny testů a her je rozdíl minimááááááááááální.
Je jen vyjímka kde je rozdíl o nějaký chlup větší a je to krapet v testu znát.
Jinak na Articu se mě nelíbí že ho všude kritizovaly že neuchladí X1800Xt/X1990Xt/XTX i když někteří dokázaly že jej uchladí.problémem je že ti teplo fouká na desku repsktive procáka chce to prostornějšía skvěle větranou case jiank jde karta pod kytky.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Možná, je jsem se vyjádřil nejasně: Sdílím tvůj názor na 512 paměť. Myslím, že je to zbytečné.

Nevím, kde jsi viděl testy, ale tento mne přesvědčuje o tom, že chladič je dobrý.
http://www.svethardware.cz/art_doc-A016 ... 56B21.html
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Gaskoňec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gaskoňec »

Opravdu je 512MB na grafické kartě zatím "zbytečných". Nebuď oslněn pojmy jako Zalman a vyber si chladič na grafiku podle recenzí a testů. Chceš se honosit tím,že budeš míti v PC Zalmana,nebo chceš kvalitní výrobek za slušnou cenu. Arctic Cooling je výborná firma ,která dovede skloubyt kvalitu a účinnost s dobrou cenou. Její chladiče na grafické karty jsou opravdu vynikající a není důvod hledat jinde stejnou spolehlivost za vyšší cenu. X.COM tě odkázal na test,tak máš možnost porovnat AC a Zalmana.
Athlon64 3000+/Winchester/, Artic Cooling Freezer 64 Pro,Abit AN8 Fatal1ty,2x512 MB DDR400 CL2-2-2-5-1T Kingston HyperX Ultra Low Latency/čipy Samsung TCCD/,Asus Extreme AX550 gamer edition / Radeon X550/,HDD Seagate 160 GB /řada 7200.9 SATA II/,DVD-ROM Plextor 130A,DVD-RW Asus 1608P,Teac 3,5 + čtečka paměťových karet,Sound Blaster Audigy 2 Value,Creative Inspire T5900 /5.1/,zdroj Enermax Liberty 500W,skřín AOpen H600A.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“