Mam 350w zdroj a potrebujem vymenit ventilator. Nevie niekto aky prietok vzduchu by mal mat? Staci 25 CFM??? Dik.
(Ide mi hlavne o to aby to bolo bezpecne a zdroj nevyhorel. Neviem ci by to stihalo odvadzat vzduch z bedne ale mam Sempron a s teplotou problem nemam.)
Aký má mať výkon ventilátor na zdroji??
- Alfonzo II.
- Začátečník

- Hoonzooid
- Začátečník

Jestli jsem to dobře pochopil, tak chceš vyměnit ventilátor ve zdroji, že??? No jestli máš v tom zdroji 12cm větrák, tak by ti těch 25CFM mělo stačit.
Mimochodem, proč chceš ten ventilátor vyměnit??
Mimochodem, proč chceš ten ventilátor vyměnit??
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
- Alfonzo II.
- Začátečník

Je to zdroj Eurocase 350W a vetrak (8cm) vrci dost viac nez chladic na CPU. Doma mam Fortron s 12cm vetrakom a ten rozdiel v hlasitosti je dost otravny. Nechcem kupovat novy zdroj, ked tento je inak malo pouzivany a odber mam tiez dost nizky. Tak mi napadlo dat tam inu vrtulu. A ten vetrak co mam k dispozicii da 25CFM. Normalny 8cm vent do zdroja da udajne okolo 32CFM. V prepocte je to pokles do 25% co sa tyka objemu preneseneho vzduchu. A neviem posudit ci je to v praxi taky velky rozdiel. Skusim a uvidim.
(Viem ze EC je shit, ale kedysi som mal 280W neznackovy zdroj a bral okolo 260W. Stary vetrak som pri vymene odstrihol lebo bol priletovany a mal velmi nestandardny zvuk. Napriek tomu som nevyhorel...)
pokusam osud, vsak?
(Viem ze EC je shit, ale kedysi som mal 280W neznackovy zdroj a bral okolo 260W. Stary vetrak som pri vymene odstrihol lebo bol priletovany a mal velmi nestandardny zvuk. Napriek tomu som nevyhorel...)
pokusam osud, vsak?
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Já jsem to řešil tak, že jsem vyvrtal naproti stávajícímu větráku díru na druhou 80ku a oba dva větráky jsem zapojil do série a od té doby o nich nevím - pokud tam byl jenom jeden tak to řvalo jak sviňa. Problém ale je, že ten zdroj tam nejspíš má nějakou teplotní regulaci a ten původní větrák se třeba hned neroztočí, protože má moc malý napětí - ještě to nějak pořeším. Nejlepší by bylo kdybych to napíchl na 12V rovnou.
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- Alfonzo II.
- Začátečník